роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Яка ковдра краща?2023-01-27Ковдра - це аксесуар, без якого неможливо уявити солодкий сон. У середньому дорослій людині, щоб виспатися і отримати заряд бадьорості на цілий день,
Яка ковдра краща?

Яка ковдра краща?

Людина регулярно буде прокидатися від холоду, що може привести до поганого самопочуття і сонного стану на весь день. Тому в комплекті спальної білизни і аксесуарів обов'язково повинна бути присутня зручна і якісна ковдра.

🟤Які види наповнювачів для ковдр самі популярні?

 

У сучасних магазинах представлений величезний асортимент наповнювачів для ковдри. Класифікуються вони виходячи з походження, зовнішнього вигляду і ціною. Як правило до найбільш популярним відносять:

 

Пух - це натуральний матеріал тваринного походження. Переважно використовується пух і перо водоплавних птахів в процентному співвідношенні 60% пух і 40% перо. Найбільш м'яким і комфортабельним пухом є гусячий, качиний і гагари.

Прийнято вважати, що ковдри з пуховим наповнювачем є найтеплішими і м'якими, тому їх часто вибирають клієнти, які мерзнуть навіть влітку. Матеріал має високий рівень теплопровідності, підлаштовується під температуру тіла і підтримує її. Також пух має високий рівень гігроскопічності, чудово поглинає вологу. Ковдри з пухового матеріалу дозволяють шкірі повноцінно дихати.

Серед недоліків варто відзначити порівняно високу ціну через натуральність, а також високу ймовірність розвитку алергічної реакції. Також покупець повинен бути готовий зіткнутися зі складним методом догляду та очищення пір'яної ковдри.

Вовняна ковдра - це також виріб з натуральної сировини. Багато покупців пам'ятають ще з дитинства у бабусі тонкі, але досить теплі ковдри з овечої або верблюжої вовни. Вовняна ковдра чудово зігріває в холодну пору року, а колюча поверхня забезпечує шкірі відчуття масажу.
Ковдри з натуральної вовни добре вбирають вологу і досить швидко сохнуть. Якщо вовняна ковдра планується для дитини, то рекомендовано вибирати виріб з вовни мериноса. 

Такий аксесуар має всі позитивні властивості вовняної ковдри, але при цьому значно легший і комфортніший для малюка.
Вовняні ковдри рекомендовано використовувати клієнтам, які страждають захворюваннями опорно-рухового апарату. Вовна містить речовину - ланолін, який знімає біль і має заспокійливий ефект. Купити ковдру з вовни високої якості можна в інтернет-магазині Текстиль-Контакт за доступною ціною і з доставкою в усі регіони України.

Синтепон - це об'ємний синтетичний матеріал, який широко використовується при пошитті зимових предметів гардероба. Також його часто застосовують і в якості наповнювача при пошитті ковдри. Ковдри з синтепону здаються невагомими і легкими, чудово зігрівають в холодну пору року, але влітку варто від них відмовитися. Особливою перевагою є синтетичне походження волокон, завдяки чому ковдра не схильна провокувати алергічні реакції і набряки слизової.
Також в синтетичних ковдрах не заводяться кліщі і не накопичується пил, що не може не радувати покупця. Ціна на ковдру з синтепону в кілька разів нижче сим на ковдри з натуральними наповнювачами.

 

 

🔴Яка ковдра найтепліша?

 

Перед покупкою ковдри, багатьох покупців цікавить питання «яка ковдра тепліша?» Відповідь на це питання можна отримати, уважно вивчивши основні переваги наповнювачів. Як правило, до найтепліших матеріалів відносять пух, вату і синтепон.

Найбільш теплою, але при цьому не парить тіло літньою ковдрою можна вважати виріб з вовни. Натуральна вовна схильна підлаштовуватися під температуру тіла людини і підтримувати її. Тим самим забезпечується комфортний сон і при цьому немає почуття спеки.

 

 

🟠Яку ковдру краще купити на зиму?

 

Серед зимових ковдр, найбільш теплою є пухова. Натуральний матеріал з вовни водоплавних птахів чудово зігріває в холодну пору року і забезпечує максимальний комфорт під час сну. Ковдри з пуху добре вбирають вологу, досить об'ємні і важкі, завдяки чому не схильні сповзати з ліжка навіть при різких рухах.

 

Вата - це наповнювач для ковдри з волокон бавовни. Матеріал дуже теплий і добре підходить для холодних зимових ночей. Але при використанні ватної ковдри присутній високий ризик розвитку алергії. Серед мінусів варто відзначити досить складний догляд і очищення виробу.

 

 


🟡Яка ковдра тепліша - бавовняна чи пухова?

 

Насправді вибір між цими двома ковдрами не може стояти в принципі. Єдина риса, яка об'єднує ці два види ковдри - натуральне походження наповнювача. При цьому бавовняні ковдри не належать до теплих, ними комфортно накриватися тільки в літню пору року.

Ковдра з пуху - це аксесуар, який рекомендовано використовувати в зимовий період. Воно чудово зігріває тіло і забезпечує максиманий комфорт під час сну. Тому кращий рада: на літо придбати ковдру з бавовни, а взимку зігріватися виробом з пуху.

 

🟢Яка вовняна ковдра краща? 

 

На сучасному ринку, вибір вовняної ковдри, то ще важливе завдання. В асортименті присутні ковдри з овечої, верблюжої і вовни мериноса. Всі види добре зігрівають в холодну пору, вбирають вологу і при цьому залишаються сухими. Вовняний матеріал пропускає повітря і дозволяє шкірі повноцінно дихати. Ковдри з вовни мають цілющі властивості, тому часто рекомендовані людям з проблемами опорно-рухового апарату.

Але через більш легку вагу, найбільшою популярністю користуються ковдри з вовни мериноса. Матеріал практично невагомий, тому стане відмінним вибором для дитини.

 

 

🔵Яка ковдра краща для дитини? 

 

Дитина - це сенс життя, скарб кожного з батьків. Тому до вибору спальних аксесуарів також підходять максимально відповідально. Перед тим як зробити покупку, рекомендовано ознайомитись з основними фактами, які відповідають на питання «які ковдри краще для дітей».

Найкраща ковдра для вашої дитини - це виготовлена з бавовни або вовни мериноса. Обидва матеріали мають порівняно невелику вагу і будуть комфортні для малюка. Також вони добре зігрівають, вбирають вологу і пропускають повітря. Важливо лише заздалегідь знати стан здоров'я дитини, так як ковдра з натуральної вовни може спровокувати алергічну реакцію.

 

 

🟣Яка ковдра краща для новонародженого? 

 

Найкраща ковдра для новонародженого - це ковдра, під якою буде сухо, тепло і комфортно. Найбільш підходящим варіантом є флісова ковдра, бамбукова або верблюжа. Обидва матеріали максимально м'які і не схильні провокувати роздратування на чутливій шкірі. Також легко піддаються пранню і чищенню в домашніх умовах. Не варто купувати для новонародженої дитини ватяну або пухову ковдру, так як вони важкі, а також можуть призвести до розвитку алергії.

 

 

⚫️ Які розміри ковдр самі популярні? 

 

При виборі ковдри існує не тільки критерій наповнювача, а також і розмір виробу. Як правило, найбільш популярними є:

Односпальна. Розмір односпальної ковдри становить параметри 155 на 200 см;
Двуспальна. Параметри двоспальної - 172 на 205 см;
Полуторна. Розмір такої ковдри 140 на 205 см. Підходить для однієї дорослої людини, а також для ліжка підлітка.
Знаючи всі переваги і недоліки наповнювачів, а також правильно підібравши розмір, покупець може без проблем вибрати якісну ковдру для себе і всієї сім'ї.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 08.07.2020