роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Тканина масло: що за матеріал, властивості, опис та характеристики трикотажу2021-07-22Тканина масло відома світу вже багато років, вперше була винайдена в Арабських Еміратах.
Тканина масло: що за матеріал, властивості, опис та характеристики трикотажу

Тканина масло: що за матеріал, властивості, опис та характеристики трикотажу

Тканина масло: що за матеріал?

 

Тканина масло– унікальне полотно, яке має відмінні експлуатаційні властивості та характеристики. При виготовленні тканини використовуються натуральні та синтетичні нитки, які дозволяють створити полотно з достатнім рівнем еластичності та пружності. Тканина масло відома світу вже багато років, вперше була винайдена в Арабських Еміратах. Полотно створюється шляхом в'язання ниток, тому є трикотажною тканиною.

Згідно зі своїми основними властивостями, трикотажне полотно олію можна використовувати як для пошиття одягу, так і в багатьох інших сферах життєдіяльності людини. Універсальність текстильного полотна – ще один невеликий та незамінний плюс.

Де застосовують цю тканину?


Полотно масло відрізняється універсальністю і може бути використане практично у всіх сферах життєдіяльності людини. Наприклад, найширшу популярність та призначення тканина отримала при виготовленні жіночого одягу. Різні сукні та туніки, сарафани та блузки, які облягають силует – є унікальним доповненням образу. В одязі з тканини масло кожна дівчина без проблем може підкреслити переваги своєї фігури і виглядати надзвичайно.

Не обійтися без цього виду текстилю і в домашній сфері. Халати, костюми, піжами, зручні сорочки та ночнушки – все це та багато іншого можна пошити з матеріалу масло. Гіпоалергенний склад та приємна текстура полотна дозволяє уникнути розвитку алергічних реакцій та подразнення на шкірі.

Для заняття спортом чудовим варіантом стане універсальний одяг з полотна масло. Тканина легко кроїться і зшивається руками або на швейній машинці, підходить для виготовлення майок, футболок, лосин та легінсів. Предмети гардеробу з тканини олія дозволяють активно займатися спортом, зовсім не сковують рухи людини при виконанні різних вправ. Матеріал із комбінованим складом дозволяє шкірі повноцінно дихати і на 100% насичує тіло киснем.

Технології виготовлення трикотажу масло

 

Трикотаж масло є нетканим матеріалом, а саме в'язаним. Нитки переплітаються особливо таким чином, у результаті формується зручна тканина для пошиття предметів спортивного та повсякденного гардеробу. При виготовленні текстилю масло можуть бути використані волокна:

  1. Поліестеру. Синтетична нитка, яка забезпечує полотну довговічність, зносостійкість та збереження цілісності на тривалий період.
  2. ★ Віскози. Нитки штучного походження добуваються шляхом переробки деревної целюлози.
  3. ★ Лайкри. Синтетична нитка, яка забезпечує готовому полотну високий рівень еластичності, пружності та розтяжності. Саме лайкра дозволяє тканині масло розтягуватися до необхідного розміру, а потім повертати початковий зовнішній вигляд.
  4. Еластану.
  5. Нейлон (поліамід).

Залежно від кількості та якості ниток, що використовуються при створенні полотна масло, розрізняють і деякі властивості. Наприклад, полотно масло, у складі якого великий відсоток віскози, має матову поверхню. А синтетичний матеріал матиме привабливий блиск та легке свічення.

 

Як шити з трикотажу масло?

 

Однією з переваг полотна масло є максимальна легкість у використанні. Тканина запросто ріжеться на необхідні шматки, а потім просто зшивається за допомогою щільних синтетичних ниток. При пошитті предметів гардеробу або домашнього текстилю можна використовувати метод ручного пошиття або застосовувати швейну машинку. Дуже популярним матеріалом для пошиття речей вважається китайська тканина масло.

Придумати форму можна за власним фасоном або знайти вже готові форми в мережі інтернет. Перед тим як створювати власну форму, необхідно заздалегідь провести всі виміри об'ємів тіла та фігури, щоб згодом не помилитися з розміром готового виробу.

Види матеріалу

 

  • Віскозний. Таке полотно на більшу половину складається зі штучних ниток віскози. Матеріал має матову поверхню, легко струмує по тілу, не схильний провокувати подразнення на шкірі. Має візуальну привабливість і достатній комфорт у використанні. При виготовленні матеріалу масло з віскози, до складу можуть додати близько 3% поліестеру, що забезпечує еластичність та пружність;
  • Креп. При створенні такого полотна використовується метод щільного скручування волокон, що у свою чергу утворює легке та повітряне полотно. Примітна особливість крепу: наявність шорсткої поверхні матеріалу, він приємно ковзає по шкірі та забезпечує легку прохолоду, навіть у найспекотніший день;
  • Зимове масло. Такий вид полотна масло також виготовляється переважно з віскози та містить невеликий відсоток поліестеру. Текстильний матеріал добре пропускає повітря, дозволяє шкірі повноцінно дихати. Матеріал приємний на дотик, має трохи бархатисту поверхню;
  • Кристал. До складу цього виду тканини масло входить віскоза, лайкра та поліестер. Матеріал відмінно піддається впливу синтетичних барвників, тому в асортименті магазинів можна зустріти будь-який відтінок. Матеріал переливається на сонці приємним блиском, завдяки чому й отримав таку «мінеральну» назву;
  • Мікромасло. При створенні полотна мікромасло використовуються найтонші волокна, які переплітаються особливо щільно. В результаті утворюється унікальне полотно, яке добре пропускає повітря та дозволяє шкірі повноцінно дихати. Застосовується для пошиття літніх речей та привабливого вечірнього вбрання.

Плюси та мінуси тканини

 

Полотно масло заслужило любов, визнання і популярність за рахунок великої кількості позитивних властивостей при експлуатації. Основні переваги, якими може похвалитися полотно масло – це:

  1. ★ Високий рівень еластичності, матеріал добре розтягується та швидко повертає початкову форму.
  2. ★ Масло має привабливий зовнішній вигляд, стане чудовою основою для пошиття вечірнього вбрання на урочистий захід.
  3. ★ Легко піддається впливу синтетичних барвників і тому в асортименті магазинів можна зустріти всілякі кольори та відтінки тканини.
  4. ★ Не схильна провокувати алергічні реакції та подразнення на шкірі.
  5. ★ Має порівняно доступну для всіх покупців ціну.
  6. ★ Практично не мнеться, тому не потребує регулярного прасування.
  7. ★ Легко піддається драпіровці, завдяки чому з матеріалу масло виходять унікальні спідниці з ефектом, що струмує.
  8. ★ За рахунок синтетики у складі, тканина добре облягає фігури та вигідно підкреслює привабливі місця.

Серед недоліків текстильного матеріалу масло можна відзначити достатню крихкість тканини. Одяг з матеріалу масло слід одягати і знімати максимально акуратно, оскільки на поверхні можуть утворитися зачіпки.

Рекомендації щодо догляду

 

Вироби з полотна масло можна прати руками або в пральній машині. Допустима температура води становить 40 градусів. Також варто уникати миючих засобів, у складі яких є хлор, відбілювачі та інші компоненти з агресивним впливом. При пранні слід акуратно перевертати речі, щоб не залишити зачіпок на тендітній поверхні тканини масло.
 

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 22.07.2021