роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Тренд літа 2023: комфортні сукні з делікатного мусліну2023-05-25Які фасони суконь можна виготовити
Тренд літа 2023: комфортні сукні з делікатного муслінуТренд літа 2023: комфортні сукні з делікатного мусліну

Тренд літа 2023: комфортні сукні з делікатного мусліну

Нарешті улюблена пора року увірвалась в наше життя! Літо – це теплі промені сонця, що пробуджують о п’ятій ранку. Це солодка полуниця на сніданок до ароматної кави. Це час красивого та легкого одягу, наприклад, розкішних суконь з платтяного мусліну! Саме на них спеціалісти Текстиль-Контакт пропонують зосередитися, розглянути головні переваги текстильного матеріалу та вибрати фасон сукні, що стане прикрасою Вашого образу на сезон літо-2023.

Що таке муслін та чому саме він вартий уваги?

Тканина муслін - це легка, повітропроникна тканина, що виготовлена з бавовни. Вона має гладку текстуру та здатність швидко вбирати вологу, що робить її ідеальною для використання як матеріал для одягу, постільної білизни, так і інших предметів побуту.

Вперше ця тканина була виготовлена в Іраку, в місті Мосула, п'ять століть тому. Свою назву полотно отримало від найменування центру з виготовлення тканин. Саме тут було запущено виробництво матеріалів, які поєднують у собі такі якості, як легкість та міцність. Через деякий час мусліни стали виробляти і в інших країнах. Через 200 років після запуску виробництва в Іраку у Франції костюми із цього матеріалу стали шити для представників знаті. Об'ємні сукні для балів переважно складалися саме з полотен мусліну.

Однією з головних переваг мусліну є його м'якість та ніжність. Він дуже приємний на дотик, що робить його ідеальним для використання як матеріал для дитячих речей. Багато мам користуються мусліном для виготовлення пелюшок, килимків та іграшок для своїх дітей. Ще одним значним плюсом мусліну є його здатність швидко вбирати вологу. Це робить його ідеальним для використання як матеріал для постільної білизни, особливо влітку. Він дозволяє шкірі дихати та не нагрівається, що забезпечує комфортний сон. Також муслін дуже легкий та повітропроникний, що дозволяє використати його для пошиття літнього одягу. Матеріал не тільки забезпечує комфорт під час спекотних днів, але й виглядає дуже стильно та модно.

Особливості платтяного мусліну

Варто зазначити, що для пошиття легкої та привабливої сукні ми пропонуємо обрати спеціальний вид тканини, що складається з натуральної бавовни на 100%. Це легкий та ніжний матеріал, що повсякчас обирається для виготовлення суконь та сарафанів, спідниць та блузок, особливо з вільним силуетом. Платтяний муслін добре драпірується, має приємну структуру на дотик та комфортний при контакті з делікатними ділянками шкіри.

Серед головних переваг, спеціалісти Текстиль-Контакт визначають:

  • Повітропроникність. Тканина неймовірно легка та добре пропускає повітря, що дозволяє шкірі повноцінно дихати. Саме тому матеріал обирають для пошиття виробів та аксесуарів для літнього гардеробу;
  • Ніжність. Платтяний муслін має доволі ніжну текстуру, що приємна на дотик. При цьому сама тканина може мати гладку поверхню або навпаки бути фактурною;
  • Розмаїття кольорів та дизайнів. Матеріал чудово фарбується синтетичними барвниками, піддається набиттю принтів на поверхні. Тому в асортименті інтернет-магазину Текстиль-Контакт можна обрати однотонну тканину або з візерунками та декоративними елементами. Широкий вибір дозволяє створити свою ідеальну сукню, що стане частиною стильного луку та справжньою прикрасою витонченої фігури.

Що можна пошити з витонченої тканини муслін?

Платтяний муслін вважається популярним та розповсюдженим варіантом для виготовлення легкого та комфортного літнього одягу, адже має безліч переваг, серед яких: легкість, гігроскопічність, міцність та стійкість до зношування. Ми пропонуємо обрати тканину для виготовлення:

  1. Суконь, сарафанів, пляжних тунік для дітей. Муслін доволі простий при виготовленні викрійок та пошитті суконь, можна обрати із безлічі модних фасонів. Також матеріал настільки приємний на дотик, що чудово контактує з дитячою чутливою шкірою, не викликаючи подразнень. Тому його можна обрати для виготовлення дитячого одягу, серед якого: сукенки, футболки, легкі туніки для відпочинку на узбережжі.
  2. Сорочок, блузок, топів. Виготовлення кофтинок з мусліну – це величезна нива для фантазій дизайнерів та модельєрів. Блузки та топи можуть мати різні привабливі деталі, наприклад, рукава-воланчики, тендітні рюші, розкішні орнаментальні вишивки та інші елементи декору, що роблять їх стильними і жіночними.
  3. Літніх костюмів. Хочете мати приголомшливий лук, що поєднує комфорт та жіночність? Тоді створіть стильний образ з мусліновим костюмом. Легка тканина підійде для пошиття блузки та брюк вільного крою або комплекту з короткими рукавами та шортами. Головною перевагою роздільного костюму є можливість використовувати кожну частину окремо або сет зі спільною кольоровою гамою.
  4. Аксесуарів (платків, шалів). Муслін також може бути використаний для виготовлення платків і шалів. Ці аксесуари додають жіночності і завершеності образу, а також надають затишку у холодну погоду.

Які фасони суконь можна виготовити з мусліну? Модні тренди 2023

Муслін дозволяє з легкістю створити модну сукню, що стане привабливим акцентом літнього образу. Ми пропонуємо розглянути найбільш симпатичні та універсальні фасони, що підходять для будь-якого типу фігури. Серед них:

  • Сукня-сорочка оверсайз. Дуже популярний фасон сукні з мусліну, що підкреслює красу жінок будь-якого віку та різних параметрів фігури. Сукня має вільний крій, як правило, довжиною міді або до коліна. Головний акцент – це комірець та наявність декількох ґудзиків в зоні шиї, що і нагадують сорочку. За бажанням, лінію талії можна підкреслити тонким паском, а спідницю прикрасити декоративними вишивками;
  • Сукні-кімоно на зав’язках. Виріб має ліф складного крою, а зав`язки одночасно підкреслюють лінію талії та відіграють роль застібки. Рукава, як правило, короткі, а от довжина спідниці може бути як міні, так і максі, мати розріз від стегна або бути цілісного крою. Для пошиття сукні такого фасону якнайкраще обирати муслін однотонний або у делікатну смужку, щоб зберегти елегантність та не перевантажувати образ яскравими квітчастими малюнками;
  • Сарафан бохо максі. Традиційний фасон сарафану з мусліну, що не втрачає актуальності вже багато років. Найбільш популярними є вироби стилі бохо, що відрізняються ніжними рюшами та драпіруванням на ліфі, тонкими ниточками-бретелями та підкресленою зоною талії. Такий сарафан ідеальний і для прогулянок з друзями, і для романтичного побачення;
  • Літня сукня бохо трапеція (з кишенями або без). Серед головних акцентів фасону: вільний силует, наявність великих складок на спідниці, рукав цільного кроєння та добре закріплені кишені (якщо вони присутні у викрійці). Сукня може мати довжину як міді, так і максі. Чудово виглядає зі взуттям на низьких підборах, зокрема, сандалями, кедами та навіть в’єтнамками.

Рекомендації щодо безпечного догляду за речами із мусліну

Догляд за сукнями з мусліну може бути простим, якщо дотримуватися певних кроків. Ось декілька порад до яких варто прислухатися:

  1. Прання. Ми рекомендуємо прати сукні та інші вироби з мусліну руками в прохолодній воді або в пральній машині на делікатному режимі. Обирайте нейтральні або делікатні миючі засоби, призначені для чутливих тканин. Уникайте використання агресивних чи відбілюючих засобів, оскільки вони можуть пошкодити муслін. Рекомендується прати сукню окремо від іншого одягу, особливо від виробів з блискавками, кнопками або застібками, щоб уникнути пошкодження тканини.
  2. Сушка. Найкращим варіантом є сушка виробів на повітрі, оскільки висока температура може змінити форму і розмір сукні. При необхідності можна використовувати сушарку з найнижчим режимом або висушувати на низькій температурі.
  3. Прасування. Щоб безпечно випрасувати речі з мусліну, використовуйте низьку температуру праски і режим для синтетичних тканин. Накладіть прасувальну ганчірку або додатковий шар тканини між праскою і мусліном, щоб уникнути пошкодження волокон.

Загалом, найкращий спосіб доглядати за сукнями з мусліну - це бути уважними та не забувати про ці прості правила. Дотримуючись порад, Вам вдасться зберегти привабливість виробу та насолоджуватися улюбленим предметом одягу довгі роки.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 25.05.2023