роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Особливості тюлю батист, як основної прикраси вікна!2024-03-08Які різновиди матеріалу за дизайном можна вибрати
Особливості тюлю батист, як основної прикраси вікна!Особливості тюлю батист, як основної прикраси вікна!

Особливості тюлю батист, як основної прикраси вікна!

В світі текстильної індустрії та дизайнів інтер'єру існує безліч матеріалів, які додають вишуканості та стилю будь-якому приміщенню. Однак серед розмаїття тканин особливе місце займає батист. Тюль з батисту - це не просто тканина, це справжнє втілення елегантності та легкості, що принесе затишок у ваш житловий простір. Давайте разом розглянемо особливості та переваги тюлю з батисту і виберемо найбільш привабливі варіанти для весняного оновлення кімнат.

Що таке тюль батист?

Тюль батист - це тонка, легка тканина, яка використовується для виготовлення занавісок. Ця тканина має дуже дрібне переплетення і виготовляється з бавовни, льону, поліестеру або суміші цих матеріалів. Він часто м'який, з ніжною текстурою і може мати різні фактури: гладку або з дрібним типом переплетення.

Основна особливість батисту в тому, що він нагадує натуральне полотно, навіть якщо має стовідсотково синтетичний склад. Найбільш поширений - матовий батист, який має характерну натуральну структуру, інколи можуть траплятись спеціально зроблені при виробництві вплітання ниток, ніби потовщення, що характерні всім природним волокнам, таким як льон та бавовна.

Гарним прикладом з інтернет-магазину Текстиль-Контакт є тюль батист. Це тканина з синтетичним складом, виготовлена на основі поліестера і за структурою неймовірно легкий та невагомий. Колірна палітра складається з низки нейтральних відтінків, що ідеально вписується у будь-який інтер'єр. Іншою, але не менш привабливою тканиною на основі ниток поліестеру, є тюль батист-органза-сітка, що також представлений у низці стриманих кольорів. Легке, тонке, повітряне і напівпрозоре полотно приємне на дотик і зовсім невибагливе у догляді. Завдяки гладкості, батист ідеальний для прикраси інтер'єру ніжним тюлем.

osoblivosti-tyulyu-batist-yak-osnovnoyi-prikrasi-vikna-1

Основні переваги тюлю батист

Тюль батист широко використовується в інтер`єрному дизайні для створення романтичного або елегантного вигляду приміщення, гарно драпірується, утворюючи м`які та легкі складки. Також серед переваг та властивостей полотна варто відмітити:

  • Легкість. Тюль з батисту має неймовірно легку текстуру, що робить його ідеальним вибором для створення ніжного та повітряного дизайну інтер'єру;
  • Прозорість. Батист дозволяє проникненню достатньої кількості світла, тим самим забезпечуючи природне освітлення у приміщенні. Натомість, завдяки матовій поверхні, тканина перекриває надто яскраве випромінювання та створює інтимну атмосферу у будинку;
  • Різноманітність. Ця тканина доступна у широкому спектрі кольорів і дизайнів, що дозволяє підібрати відповідний варіант для будь-якого інтер'єру;
  • Довговічність. Батист є високоякісною тканиною, яка зберігає свою структуру та колір протягом тривалого часу;
  • Багатофункціональність. Тюль з батисту може бути використаний не лише для декорування вікон, але і для розділення простору, створення інтимності в приміщенні або навіть для прикрашання ліжка;
  • Невибагливість у догляді. Щоб тканина зберегла природню ніжність та красу, рекомендовано прати при температурі не вище 30 градусів і на легких обертах. Також уникати прасування надто гарячою праскою.

osoblivosti-tyulyu-batist-yak-osnovnoyi-prikrasi-vikna-4

Які різновиди матеріалу за дизайном можна вибрати?

Перш за все, вибираючи тюль батист, покладайтеся на власний смак та побажання, робіть власний простір таким, що буде вас надихати та дарувати позитивні емоції. Також при виборі різновиду тканини можна орієнтуватися на стиль інтер'єру, приміром, для мінімалістичного стилю приміщення найкращим варіантом тюлю батист стане гладке однотонне полотно. Можна звернути увагу на тюль батист Рим. Ніжна та невагома тканина має неперевершений вигляд, представлена у низці пастельних відтінків та стане доцільним елементом у мінімалістичному інтер'єрі. Тканина добре драпірується, створює м'які складки. Варто зазначити, що тканина практична у використанні і майже несхильна до зминання або утворення ковтунців.

У класичних інтер'єрах батист чудово поєднується з елегантними меблями та декором, надаючи приміщенню розкішного вигляду. А додати нотку золотавого шику у класичному дизайні можна завдяки тюлю батист Ейдіс у золотаво-бежевому відтінку. Це ідеальне полотно для кімнат, що страждають від нестачі сонячного проміння та вимагають більше світла та тепла. Легкий та тонкий матеріал подарує приміщенню затишок та приємну атмосферу.

У сучасних інтер'єрах, вибираючи тюль з батисту, можна надати перевагу полотнам у стриману смужку. Такі тканини зможуть надати нотку врівноваженості та делікатності. В інтернет-магазині Текстиль-Контакт можна замовити тюль батист Анна у молочному відтінку. Розкішна тканина з вертикальними смужками на поверхні доволі легка та м'яка, приваблива та має елегантний вигляд. Підходить як для оздоблення вікна у спальні, так і вітальні або кухонного простору. Цікавою альтернативою у каталозі є тюль батист Смуга, що має синтетичний склад, натомість виглядає ніби натуральне лляне полотно. Така тканина стане чудовим доповненням як сучасних, так і інтер'єрів у стилі прованс або ретро.

Ну, а поціновувачам романтичного стилю, інтернет-магазин Текстиль-Контакт може порадити найбільш трендовий у цьому сезоні принт – флористичний. Чого тільки варта тканина тюль батист Мадрід з розкішними квітковими композиціями на поверхні. Тканина представлена у двох кольорових рішеннях: ніжному поєднанні бузкових та жовтих квітів і аплікації жовтих та червоних рослин. Тканини можуть похизуватися властивими батисту характеристиками: ніжність, легкість, естетичність і невибагливість.

osoblivosti-tyulyu-batist-yak-osnovnoyi-prikrasi-vikna-2

З якими тканинами тюль батист найкраще поєднується?

У віконному оздобленні тюль батист може використовуватися самостійно або бути в комбінації з іншими тканинами для штор, для створення різноманітних декоративних ефектів. Серед найбільш цікавих рекомендацій:

  1. Рогожка. Загалом рогожка – це щільна та міцна тканина, що має цікаву і неповторну фактуру. Трішки «груба» рогожка ідеально доповнить напрочуд ніжний тюль батист і разом вони створять ідеальну композицію у вашому приміщенні. Обов'язково зверніть увагу на тканину рогожка лайт Котлас, що має синтетичний склад, помірний рівень щільності, міцна та невибаглива у догляді. Тканина ідеальна для пошиття штор та портьєр у спальню, вітальню та інші приміщення.
  2. Блекаут. Цей різновид тканини найчастіше використовується для пошиття штор у оселях, вікна яких виходять на сонячний бік та щодня страждають від надмірного сяйва променів. В інтернет-магазині Текстиль-Контакт для виготовлення щільних штор можна вибрати блекаут двосторонній Харріс. Це однотонна, більш щільна і добротна тканина, що практично не пропускає і затримує сонячне світло, а також здатна затіняти приміщення від 55 до 75%. Матеріал добре драпірується, не мнеться, несхильний до деформації і вигорання. Більш простим, але не менш гарним варіантом є Блекаут / BLACKOUT, що представлений у широкій палітрі кольорів. Однотонна, гладка, щільна та міцна тканина надійно оберігає приміщення від зайвого сонячного випромінювання та вуличного освітлення.
  3. Нубук. Тканини з ніжними і м'якими оксамитовими поверхнями – то любов для багатьох покупців та дизайнерів. Такі полотна мають естетичний вигляд та гарно комбінуються з легкими тканинами, штибу, тюль батист. В інтернет-магазині Текстиль-Контакт у великому асортименті кольорів представлений декоративний нубук Арвін 2 / Канвас /DIAMOND, що зачаровує з першого дотику. Однотонна трохи оксамитова тканина дуже м'яка і досить щільна, гарно затримує та розсіює сонячні промені, добре лягає в правильні пишні фалди, тому ідеально підійде для пошиття портьєр і штор на люверсах. Також для виготовлення штор у вітальню або спальню можна вибрати замшу Рига /RIGA, що у наявності у широкій палітрі кольорів. Тканина щільна та міцна, якісна та довговічна. Має приємну м`яку фактуру, комфортна на дотик. Оксамитова поверхня замші подарує елегантність будь-якому приміщенню.
  4. Тканини на основі бавовни. Тканини для штор на основі бавовни – це легкий і гарний варіант додати нотку краси у житловий простір. У каталозі інтернет-магазину Текстиль-Контакт безліч позицій та особливу увагу хочеться звернути на яскраву та життєрадісну декоративну тканину Немо/NEMO. Якісний матеріал з комбінованим складом має яскравий принт у вигляді морських рибок. Такий варіант гармонійно виглядатиме з однотонним напівпрозорим тюлем батист та надаватиме грайливості інтер'єру. Поціновувачі більш стриманої класики можуть надати перевагу тканині Віші /VICHY з картатим принтом. Матеріал приємний і м'який за тактильними властивостями, комфортний і практичний у використанні.

У висновку варто зазначити, що тюль батист – це матеріал, що надихає своєю невагомістю та насичує простір легкістю. Тканина проста у використанні та експлуатації, має розкішний вигляд, представлена у різних кольорах та фактурах. Тюль батист добре комбінується з іншими тканинами, створюючи гармонійний ансамбль. Не втрачайте час та оновлюйте власний простір новими речами, а допомогти у виборі найкращих тканин завжди зможе інтернет-магазин Текстиль-Контакт.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 08.03.2024