роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Особливості вибору тканини для пошиття чохла для одягу2023-05-09Які види чохлів найбільш актуальні?
Особливості вибору тканини для пошиття чохла для одягу

Особливості вибору тканини для пошиття чохла для одягу

Всі ми бажаємо мати красивий та стильний вигляд, а для цього потребуємо багато привабливого одягу. Щоб предмети гардеробу не втрачали цілісності та розкішного вигляду, стилісти рекомендують притримуватися правил догляду. Окрім безпечного прання та делікатного прасування, потрібно навчитися правильно зберігати речі, особливо ті, що не підлягають для щоденного використання (наприклад, сезонні пальто, пуховики або вечірні сукні). Тому в цій статті хочемо більш детально розповісти про такий аксесуар як чохол для одягу: розкрити питання, коли він необхідний, які мішки для предметів гардеробу існують та як правильно вибрати тканину, якщо є бажання виготовити аксесуар самостійно.

Що таке чохол для одягу та історія виникнення аксесуару

Чохол для одягу – це невід'ємна частина гардеробу кожної людини. Він захищає одяг від пилу, бруду та пошкоджень, зберігає його в ідеальному стані та продовжує його термін служби. У 18 столітті чохли для одягу стали популярними серед аристократії. Вони були виготовлені з тканини, прикрашені вишивкою та мереживом, використовувалися для зберігання шовкових та оксамитових суконь. А вже в 20 столітті чохли для одягу стали доступними всім верствам населення. Вони були виготовлені з більш міцних матеріалів, таких як бавовна і льон та використовувалися для зберігання повсякденного одягу.

Сьогодні чохли для одягу стали невід'ємною частиною нашого життя. Вони доступні в багатьох різних розмірах і матеріалах, від простих синтетичних до елегантних мішків з натуральних тканин. Модні будинки, такі як Prada чи Chanel використовують аксесуар навіть з метою реклами: на поверхню виробу наносяться всесвітньо впізнавані логотипи.

Чохли для одягу можуть бути різної форми та розміру, вибір конкретного типу залежить від потреб та переваг. Деякі чохли можуть бути виготовлені з тонких матеріалів, таких як текстиль або нетканий матеріал, в той час як інші можуть бути більш товстими та жорсткими, такими як ПВХ або шкірозамінник.

Також вироби можуть відрізнятися за функціональними додатками, наприклад, мати спеціальні гачки для зручного підвішування на вішалках у шафах. Безсумнівно, деякі з них мають застібки у вигляді кнопок або блискавок.

Відрізняються аксесуари і за матеріалом виготовлення. Наприклад, можна обрати бавовну, що відрізняється повітропроникністю, гігроскопічністю та довговічністю. Асортимент бавовняних тканин настільки великий, що можна обрати для пошиття як тонку бязь, так і доволі щільний джинс. Безперечно, одними з лідерів продажу є тканини, що мають у складі поліестер, наприклад, плащові матеріали. Головна їх особливість – це міцність, стійкість до зношування та водовідштовхувальна властивість, що дозволяє без проблем транспортувати під дощем речі з дорогих тканин та не завдати їм шкоди. Для предметів гардеробу, які зазнають частих та тривалих переїздів, ми рекомендуємо звернути увагу на водонепроникні тканини.

Які види чохлів найбільш актуальні?

Існує безліч різних типів чохлів для одягу. Вони можуть відрізнятися за матеріалом виготовлення, розміром, формою та функціональністю. Наприклад, існують чохли для костюмів, суконь, пальто, взуття, сумок та багато іншого. Кожен тип чохла має свої особливості та підлаштований для зручного використання. Пропонуємо оглянути найбільш популярні приклади:

  1. Чохли для костюмів, зазвичай, мають форму плечиків і захищають костюм від складок та деформацій. Вони також можуть мати кишені для аксесуарів, таких як краватки або хустки.
  2. Чохли для суконь виготовляються з плечиками або у формі мішка та призначені для надійного захисту сукні від накопичення пилу, бруду та механічних пошкоджень.  Вони можуть бути виготовлені з різних матеріалів, таких як: бавовна, поліестер або спанбонд.
  3. Чохли для пальта також мають форму мішка та призначені для якісного захисту поверхні виробу. Зазвичай, мають більші розміри та зручні застібки.

Коли потрібно використовувати чохол для одягу?

  • По-перше, чохли необхідно використовувати для зберігання сезонного одягу, що не використовується в даний момент. Вони допоможуть зберегти пальто або шубу в ідеальному стані до наступного сезону;
  • По-друге, чохли рекомендовано обирати для захисту дорогого одягу від пошкоджень та деформацій. Наприклад, чохли для костюмів або вечірніх (весільних) суконь допоможуть зберегти форму виробу та уникнути складок і деформацій;
  • По-третє, чохли ідеально підходять для подорожей. Вони допоможуть захистити одяг від будь-якого типу забруднень під час перевезення. Рекомендовано для такого варіанту обирати тканини з водовідштовхувальними властивостями.

Які тканини вибрати для пошиття чохлів? Рекомендації від спеціалістів Текстиль-Контакт

Інтернет-магазин Текстиль-Контакт має величезний асортимент тканин та якісної фурнітури, чим вражає покупців вже більш ніж чверть століття. В каталозі також можна віднайти полотна, що чудово підходять для пошиття захисних чохлів для одягу. Нашим клієнтам ми радимо звернути увагу на такі матеріали:

  1. Двонитка сувора. Доволі груба тканина, що має комбінований склад (бавовна та поліестер). Полотно довговічне та зносостійке, не схильне до зсідання та деформації. За рахунок підвищеної щільності, матеріал не піддається механічним пошкодженням, стійкий до світла та високих температур. Також важливою перевагою двонитки є властивість безперешкодного проникнення повітря.
  2. Оксфорд. Приємна на дотик тканина, що виготовлена з синтетичного поліестеру. Матеріал легкий в пошитті, несхильний до втрати форми та первісного стану. Легко переться руками або в пральній машині при температурі води не більше 40 градусів (з використанням засобів з м'якою дією).
  3. Спанбонд. Нетканий матеріал добре пропускає повітря, доволі термостійкий та зносостійкий. Універсальна тканина має безліч способів використання та одним з найбільш популярних залишається виготовлення захисних чохлів для одягу (в цьому випадку рекомендовано обрати тканину щільністю не нижче 60г/м.кв). В асортименті великий вибір кольорів та відтінків серед яких можна вибрати бажаний варіант. Також спанбонд один з найбільш бюджетних із запропонованих варіантів.
  4. Болонья. Це плащова тканина, що має водовідштовхувальну властивість, надійно захистить одяг від негоди (особливо актуально при довготривалих переїздах). Легка та при цьому доволі міцна, має достатній рівень зносостійкості та доступну для всіх покупців ціну.
  5. Декоративна підкладка. Використання цієї тканини для пошиття чохлів – це, безсумнівно, ідеальне рішення. Декоративна підкладка доволі тонка, але при цьому міцна та невибаглива у догляді. Добре зберігає речі, запобігає деформації одягу та накопичення пилу та бруду на поверхні.
  6. Декоративна тканина МІНІ-МЕТ. Серед головних переваг використання декоративної тканини слід відзначити: пластичність, зручність при експлуатації, зносостійкість та міцність. Має середній рівень щільності, добре пропускає повітря, при цьому надійно захищає одяг від забруднення або пилу. В асортименті безліч кольорів та відтінків, завдяки чому можна обрати свій ідеальний варіант.

Насамкінець, чохли – це не тільки спосіб захистити свій одяг, але й можливість організувати гардероб та зберегти його в ідеальному стані на довгі роки. Незалежно від типу одягу, завжди можна купити або пошити власноруч відповідний за розмірами, формою та додатковими характеристиками виріб та отримувати насолоду від використання.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 09.05.2023