💐🥚🌷 🌸 Змінено графік роботи! 05.05.2024 - Вихідний та святковий день! Контакт-центр та гіпермаркети ТК-Маркет зачинені! 04.05.2024 - ТК-Маркети та Контакт-центр працюють до 18:00! З 06.05.2024 працюємо у звичайному графіку! 💐🥚🌷 🌸
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Тканина фланель: історія виникнення та методи застосування2023-10-26Це тканина з безліччю переваг та властивостей, які роблять її особливо цінною та бажаною для покупців.
Тканина фланель: історія виникнення та методи застосуванняТканина фланель: історія виникнення та методи застосування

Тканина фланель: історія виникнення та методи застосування

Фланель - це один із найпопулярніших матеріалів у світі текстилю, відомий своєю м'якістю, теплотою та комфортом. Ця тканина має величезну історію та низку застосувань, а її популярність залишається незмінною протягом багатьох десятиліть. Давайте разом з кваліфікованими спеціалістами від Текстиль-Контакт розглянемо історію походження, процес виробництва, основні переваги та властивості фланелі, а також різновиди цієї чудової тканини.

Історія походження тканини фланель

Історія фланелі сягає далеко в минуле. Назва "фланель" походить від французького слова "flanelle" і спочатку вона виготовлялася виключно з натуральної бавовни. Тканина була розроблена в Уельсі, де вона слугувала дуже ефективним матеріалом для пошиття теплого та м'якого одягу на холодну пору року. Вона відзначалася високою якістю і надзвичайною здатністю утримувати тепло. З часом для виготовлення тканини почали використовувати більш щільні та міцні волокна натуральної вовни. Цей різновид тканини був доступний лише багатіям тих часів, адже вартість тканини з натуральних волокон була напрочуд висока. Матеріал довгий час не вирізнявся особливим різноманіттям – колір тканини залежав від відтінку шерсті тварин, що використовувалися для виготовлення. Лиш з часом майстри почали фарбувати фланель барвниками та отримувати полотна різноманітних відтінків.

Сьогодні матеріал має доступну ціну, а також завдяки перевагам та експлуатаційним характеристикам, часто обирається покупцями для пошиття як предметів гардеробу так і побутового текстилю.

tkanina-flanel-istoriya-viniknennya-ta-metodi-zastosuvannya-1

Переваги та властивості фланелі

Фланель - це тканина з безліччю переваг та властивостей, які роблять її особливо цінною та бажаною для покупців. Серед них:

  • М'якість. Фланель відома своєю неймовірною м'якістю, яка надає відчуття комфорту і затишку. Тканина приємна до тіла, не викликає алергічних реакцій при контакті з чутливими ділянками або дитячою ніжною шкірою;
  • Тепло. Фланель добре утримує тепло, роблячи її ідеальним вибором для зимового домашнього одягу та постільної білизни;
  • Повітропроникність. Незважаючи на високу тепловіддачу, фланель є дихаючою тканиною, яка підтримує нормальну циркуляцію повітря;
  • Гігроскопічність. Тканина добре поглинає вологу, завдяки чому популярна при виготовленні дитячих пелюшок, банних та домашніх халатів, рушників тощо;
  • Зносостійкість. Фланель відзначається довговічністю та високою зносостійкістю, що робить її популярною для пошиття речей щоденного вжитку.

Підкресливши переваги, варто сказати, що і деякі недоліки тканина фланель також має. Матеріал добре поглинає вологу, але при цьому через натуральний склад може потребувати багато часу для повного висихання. Також знову ж таки через натуральний склад (стосується переважно вовняних волокон), фланель може зсідатися після прання.

tkanina-flanel-istoriya-viniknennya-ta-metodi-zastosuvannya-4

Які різновиди фланелі можна купити в інтернет-магазині Текстиль-Контакт?

Інтернет-магазин Текстиль-Контакт може похвалитися величезним асортиментом тканин у каталозі, серед яких не останнє місце займає фланель. Цей простий, але водночас дивовижний матеріал представлений у широкому асортименті, наприклад:

  1. Дитяча фланель. Цей різновид тканини особливо популярний серед молодих батьків, що бажають самостійно виготовляти пелюшки, боді та інші елементи дитячого гардеробу та аксесуарів. В асортименті інтернет-магазину Текстиль-Контакт величезний асортимент дитячої фланелі, що виготовляється з натуральної бавовни та має низький ворс, що надає їй м'якості. Переважно це білі полотна з привабливими принтами та малюнками виключно на зовнішній поверхні, що попереджає виникнення дискомфорту та алергічних реакцій на чутливій дитячій шкірі. Фланель має властивість пропускати повітря та підтримувати тепло, а також гарно добре поглинає вологу та відрізняється зносостійкістю.
  2. Сорочкова. Така фланель найчастіше використовується для пошиття сорочок та піжам, що зігріють та подарують солодкий сон протягом всієї ночі. Також використати фланель з комбінованим або натуральним складом з принтом в клітинку можна для пошиття популярних сорочок, що підірвали тренди в буремних дев'яностих роках та не втратили актуальності і досі. В каталозі Текстиль-Контакт розмаїття кольорів та відтінків, вибрати свою ідеальну фланель і для піжами, і для культової картатої сорочки зможе кожен покупець.
  3. Халатна. Фланелеві халати – це предмет домашнього одягу, що дійсно зігріє та подарує комфорт у прохолодні осінні дні. Тканина з натуральним бавовняним складом, має невеликий начіс з внутрішнього боку. Приємна до тіла, м'яка та комфортна у повсякденному використанні. Фланель володіє гарними дихаючими та гігроскопічними властивостями, надовго зберігає первісний стан та яскравість зображень. У розділі «фланель для халатів» на сайті інтернет-магазину Текстиль-Контакт представлений великий асортимент квітчастих принтів, а ціна доступна для кожного покупця.
  4. Фланель для постільної білизни. Саме для осені та зими комплект постільної білизни з натуральної фланелі. Тканина з начісом на внутрішньому боці надасть тепла та комфорту, а розмір полотна у рулоні (240 см) ідеально підійде для пошиття комплекту, навіть на двоспальне ліжко. В асортименті велика кількість принтів та кольорів, тому вибрати той, що найкраще підійде для дизайну спальні, зовсім нескладно.
  5. Сувора фланель. Це сувора технічна тканина, що не проходить спеціальні обробки. Найчастіше таке полотно використовують для технічних потреб, наприклад, для обклеювання молоточків музичних інструментів, як дублюючий або підкладковий матеріал для пошиття одягу, у виготовлені онуч та навіть серветок для очищення промислового обладнання.

tkanina-flanel-istoriya-viniknennya-ta-metodi-zastosuvannya-2

Як доглядати за виробами із фланелі?

Щоб речі з фланелі надовго зберегли привабливий вигляд та цілісний стан, рекомендовано прати при температурі не вище 30 градусів. При виникненні плям на поверхні виробу, терти місце забруднення не варто, адже це може призвести до формування ковтунців на поверхні. У цьому випадку краще намилити місце з плямою та залишити на деякий час. У якості миючого засобу краще вибирати порошки та гелі, що не мають у складі компонентів з агресивною дією (наприклад, хлор). Прасувати речі з фланелі можна при температурі 150 градусів.

Завдяки своїм властивостям та багатьом різновидам, фланель залишається незмінною і улюбленою тканиною для різних видів одягу та виробів для дому.

Зрештою, фланель - це тканина з багатою історією та численними перевагами. Її м'якість, тепло та довговічність роблять її незамінною для виготовлення різноманітних продуктів, які впливають на комфорт та затишок. Незалежно від того чи ви шукаєте зручний одяг для холодних днів, чи прагнете створити комфортне ліжко для сну, фланель завжди є відмінним вибором. А придбати різноманітні полотна за приємною ціною можна в інтернет-магазині Текстиль-Контакт.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 26.10.2023