роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Боротьба за екологію: куртки і взуття зі штучної шкіри кращий варіант на осінь2023-02-27Щоб отримати відчуття розкоші і стилю купують красивий шкіряний одяг, взуття, аксесуари або меблі для свого будинку. Незважаючи на те, що в продажу є
Боротьба за екологію: куртки і взуття зі штучної шкіри кращий варіант на осінь

Боротьба за екологію: куртки і взуття зі штучної шкіри кращий варіант на осінь

Щоб отримати відчуття розкоші і стилю купують красивий шкіряний одяг, взуття, аксесуари або меблі для свого будинку. Незважаючи на те, що в продажу є великий вибір натуральних виробів, багато хто відмовляється і підтримує екологічний рух по гуманному і етичному ставленню до природи. Зростаюча стурбованість з приводу масового вбивства тварин призвела до того, що ще в минулому столітті знамениті модні будинки почали по черзі відмовлятися від використання натуральної сировини. Для створення трендового осіннього одягу - курток, взуття та інших виробів стала застосовуватися ідентична за зовнішнім виглядом шкіра - штучна.

Штучна шкіра - яким шляхом отримують

Виробляють шляхом нанесення полімерного покриття на неткану волокнисту або ткану підкладку, яка традиційно складається з бавовняних, іноді з невеликою кількістю віскозних або синтетичних ниток. За типом текстильної підкладки полімерна штучна шкіра буває трикотажною, тканою, з нетканого полотна. Залежно від типу використовуваного при виробництві покриття існує шкіра:

● Поліамідна.

● Полівінілхлоридна.

● Каучукова.

● Поліуретанова.

● Нітроцелюлозна.

Промисловістю випускається декілька видів штучної шкіри:

● Кирзова- на бавовняній підкладці з каучуковим чорним або бежевим покриттям.

● Дермантинова - з одного або обох сторін нітроцелюлозним покриттям, нанесеним на бавовняну основу.

● Стрейчева - до складу трикотажної текстильної основи з бавовняних волокон з нанесеним полімерним покриттям входить невеликий відсоток еластану.

● Вінілісшкіра- за зовнішніми показниками максимально схожа з натуральною, з пористого або монолітного ПВХ на основі, що складається з синтетики.

● Екошкіра (PY) - на внутрішній шар з бракованої натуральної шкіри, після спеціальної підготовки наносять надтонке поліуретанове полотно.

● Полівінілхлоридна (PVC) - складається з тканинної основи і полівінілхлориду, пластифікаторів та інших допоміжних складових (ефірів). Синтетичне полотно частково вирішує екологічну проблему і з кожним роком набуває нових прихильників, розширює сферу застосування і спростовує думку, що штучна шкіра гірше природних аналогів.

У чому різниця між штучною шкірою і натуральною

Інноваційні технології, застосовувані в сучасному виробництві, дозволяють отримувати матеріали найвищої якості, тому значних відмінностей між обома шкірами не існує, хіба, що:

● За вартістю - виріб зі штучної шкіри допоможе стильно виглядати і істотно заощадити.

● По запаху - у натуральної - природний, а у аналога специфічний.

● На поверхні природного матеріалу завжди є похибки, а шкіряні замінники бездоганно гладкі.

Саме сучасні матеріали дозволяють збільшити асортимент і різноманітність модних товарів, задовольняючи попит найвибагливіших споживачів. Створюються вироби зеленого, червоного кольору і інших яскравих відтінків, асиметричного крою і складних фактур.

Плюси і мінуси штучної шкіри

Якісна сучасна продукція ні в чому не поступається натуральним виробам, а іноді і перевершує. Сумка зі штучної шкіри наскільки довговічна? Якщо колись після невеликих ушкоджень викидали, то тепер успішно ремонтують, так як вона має підвищену стійкість і міцність - завдяки хімічним волокнам продовжується термін служби.

Крім цього штучний матеріал має цілий ряд позитивних якостей:

● Привабливий зовнішній вигляд з ідеальною, гладкою поверхнею.

● Водовідштовхувальний - не пропускає вологу і не промокає.

● Приємні тактильні відчуття.

● Гігієнічність і повітропроникність.

● Різноманітність колірних рішень - від однотонних пастельних тонів, до яскравих з цікавими принтами.

● Зручність у роботі - просто обробляється (кроїться, клеїться, шиється).

● Доступну вартість.

● Зберігає екологію - для виробництва не потрібно масове вбивство тварин.

Поруч з позитивними властивостями, як і у будь-якого іншого матеріалу існують деякі негативні нюанси:

● Занадто тривалий контакт з водою може призвести до деформації виробу.

● При різкій зміні температурного режиму може відбутися розтріскування.

● Легко запалюється.

Популярність штучної шкіри з кожним роком зростає. Її використовують для створення найрізноманітніших виробів для чоловічого і жіночого гардеробу, головних уборів, аксесуарів, канцелярії (обкладинок для блокнотів і т.д.). Завдяки зносостійкості і еластичності застосовують в виробництві диванів, крісел і інший шкіряних меблів, для фасадів шаф і в декоруванні приміщень (шкіряні панелі і шпалери).

Як доглядати за виробами зі штучної шкіри

Ті часи, коли віддавали перевагу тільки натуральній шкірі давно позаду, іноді своїми якостями штучна шкіра набагато перевершує, а регулярна і грамотна чистка збереже улюблені вироби практично в первісному вигляді тривалий час. Як очистити штучну шкіру?

Дотримуючись нескладних рекомендацій:

● Використовуйте косметичні засоби, призначені спеціально для догляду за таким матеріалом - різноманітні спреї, губки, серветки. Допомагають заощадити час і отримати відмінний результат.

● Різного роду забруднення видаляти відразу. Поки бруд не проник в структуру шкіри це зробити набагато простіше. Пара серветок і кілька хвилин, швидко позбавлять від проблеми.

● Складних і великих плям допоможе позбутися м'яка тканина, змочена у воді з додаванням миючого засобу для вовни або шовку. Очистити, потім промити чистою водою і витерти насухо.

Після сильного намокання куртку не вичавлювати, досить повісити на плічки і почекати поки висохне. Сушити при кімнатній температурі подалі від опалювальних приладів і відкритих вогнищ.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 21.08.2019