роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Яке хутро тепліше: штучне чи натуральне2023-02-10Хутро - одне з найдавніших матерій для одягу. Носили протягом всієї історії існування людства. Завжди був дорогим і часто в дефіциті. З цієї причини в
Яке хутро тепліше: штучне чи натуральне

Яке хутро тепліше: штучне чи натуральне

Хутро - одне з найдавніших матерій для одягу. Носили протягом всієї історії існування людства. Завжди був дорогим і часто в дефіциті. З цієї причини в 1929 році було представлено перше, що імітує натуральне хутро полотно, яке не відрізнялося міцністю, але було тепле і дешеве. Тому виробники продовжували розробляти і вдосконалити технологію виробництва. Завдяки прогресивним методикам з 40-х років якість значно покращилася. Сьогодні штучне хутро настільки схоже на натуральне, що за зовнішнім виглядом розрізнити важко.

Штучне хутро: як роблять, з чого роблять

У сучасній текстильній промисловості виробляють на ткацьких машинах і трикотажних верстатах, використовують спеціальні тканинно-прошивні і каракуле-вкладальні машини. Складається штучне хутряне полотно з двох шарів:

● Ґрунту (несучої основи) з бавовняної тканини або пряжі, синтетичного волокна або напіввовняного ватину.

● Ворсові покриття з капрону або нітрону, лавсану, хлорину, квіточки (суміші віскози, лавсану, бавовни).

Синтетичні поліефірні волокна, використовувані при виробництві, забезпечують підвищену міцність і легко піддаються фарбуванню і обробці. Закріплюють ворсове покриття за допомогою ряду технологій, найпоширеніші - це:

● Тканинним способом. Між двома міцними ґрунтами утворюється густий ворсовий покрив, розрізається і в результаті виходить два однакових полотна. Для закріплення ворсу ґрунт обробляється спеціальним клеєм.

● Трикотажним способом. Кожна ворсинка закріплюється вузликом на несучій основі за допомогою спеціального верстата. Міцне хутро практично виключає випадання.

● Клейовим способом. Ворсовий покрив кріплять до основи за допомогою електростатичного поля. Рівномірний, привабливий, максимально схожий на натуральний, але слабо зберігає тепло.

За способом фарбування ділиться на гладкофарбований з пошаровим забарвленням, трафаретним нанесенням, з аерографічним покриттям. По довжині ворсу буває довгошерстне, середньої довжини і короткошерстне.

Який буває штучне хутро? Створене для імітації натурального, тому поділяють на види схожого звіриного. Найбільш популярний - це кролик, лисиця, чорнобурка, норка, шиншила, леопард, рись, вовк, єнот.

Що зшити зі штучного хутра? (Одяг, домашній текстиль, автомобіль)

Популярність матерії зростає з кожним роком, сфера застосування також розширюється. Використовують частіше, ніж натуральний. З штучного хутра роблять:

● Теплі речі для гардероба - шуби, жилетки, головні убори.

● Підкладку для верхнього одягу.

● Взуття (як внутрішню, так і зовнішню частину).

● Різні аксесуари - сумки, коміри, рукавиці, муфти.

● Оббивку м'яких меблів.

● Обшивку для сидінь автомобіля.

● М'які іграшки.

● Домашній текстиль - пледи, наволочки для декоративних подушок, чохли на кухонні табуретки, крісла. Покриття для підлоги - килими, паласи, ковролін.

Якщо вироби зі штучного хутра регулярно розчісувати, пилососити, не наражати постійним механічним навантаженням, виключати постійне потрапляння вологи, то прослужать довше, зберігаючи привабливий зовнішній вигляд. Деякі матерії дозволяється прати як руками, так і в пральній машинці на «делікатному режимі» без віджиму. Останнім часом все більше знаменитих модних будинків підтримують рух за збереження природи і для створення колекційних хутряних виробів використовують тільки штучні матерії. Знамениті будинку Versace, Gucci, John Galliano, Michael Kors, Tom Ford і багато інших оголосили, що більше не використовують хутро тварин.

Яке хутро тепліше: натуральне чи штучне

Поступово кількість людей, які відмовляються носити хутра вбитих тварин збільшується, екологічна свідомість підвищується. Але популярність штучного хутра зростає ще й тому, що:

● Різноманітність видів і кольорів вражає. Виробляється зі звірячими принтами, в кольорах і відтінках ідентичних натуральним забарвленням, а також новомодні - рожеві, жовті, червоні та інші. Обмеження пов'язані тільки з фантазією дизайнера.

● Поверхня з рівним, однорідним і рівномірним ворсом.

● Легка вага.

● Стійкий проти появи личинок молі, бактерій та інших мікроорганізмів.

● Невибагливий в експлуатації та догляді, не вимагає спеціальних умов зберігання.

● Простий в обробці. Кроїти і шити нескладно, навіть без професійної підготовки.

● Доступна вартість дозволяє часто оновлювати гардероб модними речами. Навіщо переплачувати, хутряний виріб можна придбати в кілька разів дешевше ідентичного, натурального.

● Рівень сучасних технологій зріс настільки, що визначити походження по зовнішності практично неможливо.

Яке хутро тепліше натуральне чи штучне? Ніде правди діти, тепліше звичайно натуральне, зігріває в найлютіші морози, рятує людей від вітру і холоду ще з давніх часів. Тоді - це був єдиний спосіб зберегти життя і вбивство тварин було виправдано. Але зараз - це негуманно, крім того деякі з звірів знаходяться на межі зникнення.

Ми живемо не на Алясці або в Сибірі, ​​де загортаються в хутра з голови до п'ят - там це питання виживання. У нашій країні натуральна шуба - це швидше за все показник статусу, бажання виглядати багатшим. У помірному вологому кліматі, де температура взимку рідко опускається нижче -30 градусів цілком зігріє і стильна шубка зі штучного хутра. Дизайнери вирішили в цьому році здивувати модниць і пропонують вироби в незвично яскравих колірних рішеннях. Жовтий, червоний, рожевий - самі трендові відтінки. Класичні, натуральні кольори також затребувані, особливо під норку. Варто нагадати, що віддають перевагу штучному хутрі, що не поступається натуральному за красою і стилем.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 07.10.2019