роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Хутро для комірів: яке вибрати - натуральне чи штучне2023-02-13При пошитті верхнього одягу, для багатьох жінок визначальним елементом є привабливий хутряний комір. Знімний чи пришивний він може бути виконаний в рі
Хутро для комірів: яке вибрати - натуральне чи штучне

Хутро для комірів: яке вибрати - натуральне чи штучне

При пошитті верхнього одягу, для багатьох жінок визначальним елементом є привабливий хутряний комір. Знімний чи пришивний він може бути виконаний в різних варіаціях, в залежності від обраного стилю і власного смаку.

Хутряний комір або капюшон - це не тільки красиво, але і зручно, практично і тепло. Щоб пошити, треба пам'ятати, що гарантія довговічності - це якісний, правильно обраний матеріал для комірів.

Тканини для комірів: види

Для пошиття використовують як натуральні хутра норки, чорнобурки, шиншили, кролика, лисиці та інших тварин, так і їх штучні аналоги. Нові, сучасні матеріали виглядають настільки реалістично, що визначити походження важко.

Для отримання штучного хутра використовують акрил, поліестер, нейлон, сумішеві нитки, волокна вовни, бавовни, синтетики, замінники шкіри. По фактурі бувають довгошерсті, середньої довжини і короткошерсті. Випускається понад півсотні різновидів, відмінність яких полягає в способі виготовлення, є:

● Клейові. На основу з бязі або міткалі приклеюються ворсові нитки, скручені особливим способом.

● Трикотажні. Зроблені на спеціальних кругло і плосков'язальних верстатах.

● Тафтингові або тканинно-прошивні. Ґрунтове полотно прошивається ворсовими волокнами. В результаті утворюються петлі, які розрізають, вирівнюють і прочісують.

● Ткані. Виробляються двополотним, або однополотним способом. Мають ворс коротше, ніж інші штучні хутра.

Бувають з пошаровим фарбуванням, з аерографним покриттям, гладкофарбовані, з трафаретним нанесенням і в інших варіантах. По суті, комір з хутра - це аксесуар, який здатний творити чудеса, перетворюючи повсякденний образ, роблячи його шляхетним, аристократичним і особливо елегантним.

Оскільки штучний створений для імітації натурального, його поділяють на види схожого звіриного хутра. Найбільш популярні - це кролик, лисиця, чорнобурка, норка, шиншила, леопард, рись, вовк, єнот.

Штучне або натуральне хутро для комірів, що краще

Натуральне хутро тварин люди використовували для утеплення протягом усього свого існування. Вважається, що він більш стійкий до зношування і набагато краще захищає від сильних морозів. Однак якість залежить від правильної вичинки, крім того боїться личинок молі і за вартістю доступний далеко не кожному. Тільки в ХХ столітті гідну конкуренцію почали складати штучні хутра. Хутро для комірів як вибрати? В залежності від призначення одягу з якого буде носиться. Натуральне хутро вимагає обережного поводження і ретельного догляду. Для щоденного використання підійде комір, в якому не страшно їхати в громадському транспорті. Штучне хутро чудово підійде, тим більше, що доглядати за ним набагато простіше.

За що ж цінують споживачі, за:

● Різноманітність видів і кольорів. Виробляється зі звірячими принтами, в різних кольорах і відтінках, обмежень немає.

● Однорідну і рівномірну поверхню.

● Простоту роботи з матеріалом. Не складно кроїти і шити, навіть без професійної підготовки.

● Доступну вартість.

● Легку вагу.

● Стійкість проти появи личинок молі, бактерій та інших мікроорганізмів.

● Простоту в експлуатації і догляді.

● Збереження природи і гуманне ставлення до тварин.

З недоліків слід зазначити, що теплозахисні властивості набагато гірші, ніж у натурального хутра, але якщо живеш не на Алясці або в Сибірі, ​​то це зовсім не страшно. Штучне хутро також, як і натуральне, буває різної якості. Колючий і неприємний на дотик матеріал купувати не варто.

Чи можна і як окремо очищати коміри

Хутряний комір або капюшон часто роблять знімним. Існують варіанти на блискавці, ґудзиках або просто накладаються поверх пальто або куртки. Буде менше зношуватися - це дуже практично, вбереже від дощу. Зручно очищати окремо від виробу, з яким носиться - це не займає багато часу. При чищенні вшитого коміра, щоб уникнути зайвих плям, доведеться підкласти чисту тканину.

Як чистити тканину для комірів вдома? Це безпосередньо залежить від того з натурального чи штучного хутра він пошитий. Спосіб очищення залежить також від забарвлення - світлі і білі вимагають більшої акуратності й уваги. Натуральні вироби чистять по-різному - шампунем, бензином і крохмалем, сіллю, з допомогою інших методів. Це досить складно, простіше віддати виріб майстрам професійної хімчистки. Штучне хутро не доставляє клопоту, досить дотримуватися перевірених рекомендацій, щоб зберегти комір в абсолютно новому вигляді:

● Не одягати в дощову погоду.

● Регулярне розчісування дозволяє зберегти привабливий зовнішній вигляд на високому рівні.

● Випадкові плями очищати відразу після забруднення, використовуючи розпилювач з мильною водою і м'яку щітку. Після чого струсити і висушити природним чином, уникаючи попадання прямих сонячних променів і впливу опалювальних приладів.

● Сильно забруднені штучні хутра дозволяється прати в пральній машині на «делікатному» режимі без віджиму. Але все ж, щоб уникнути ризику пошкодження, краще скористатися послугами професіоналів. Якісне штучне хутро зберігає форму і забарвлення незалежно від того, як часто чистять. Зберігати виріб з хутряним коміром необхідно в прохолодному місці, бажано на вішалці в сухій шафі. На вишуканих подіумах і червоних доріжках вже не перше десятиліття мода закохується в штучні хутра, підтримуючи екологічний рух за збереження життя тваринам. Видів комірів стільки, що навіть сама вибаглива модниця знайде потрібний варіант. Знамениті будинку Versace, Gucci, John Galliano, Michael Kors, Tom Ford і багато інших оголосили, що більше не використовують хутро тварин для своїх виробів.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 03.10.2019