роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Рушники з мікрофібри: чому незамінні в авто і популярні в промисловості, як прати і сушити2023-02-27В результаті досліджень і впровадження інноваційних технологій в текстильній та легкій промисловості з'являються нові матеріали, які міцно входять
Рушники з мікрофібри: чому незамінні в авто і популярні в промисловості, як прати і сушити

Рушники з мікрофібри: чому незамінні в авто і популярні в промисловості, як прати і сушити

В результаті досліджень і впровадження інноваційних технологій в текстильній та легкій промисловості з'являються нові матеріали, які міцно входять в ужиток сучасної людини. Мікрофібра відноситься до покоління молодих тканин. Винайшли в 70-х роках в Японії, а масово почали виробляти тільки в кінці 90-х років, після удосконалення процесу виробництва шведськими вченими. Незважаючи на невеликий період існування встигла позитивно проявити себе і знайти широку сферу застосування.

Мікрофібра - що це?

Складається з дрібних полімерних волокон поліефіру або поліаміду, товщина яких близько 0,06 мікрометрів - це в кілька десятків разів тонше волосся людини. Для виробництва використовують дороге високоточне обладнання.

За типом отриманого матеріалу виділяють:

● Мікрофібра неткана. Випускається з волокон без переплетення ниток, застосовується для виробництва серветок по догляду за технікою і для прибирання приміщень.

● Мікрофібра ткана. Використовується для пошиття одягу, ліжка і оббивки меблів.

Щільність полотен може відрізнятися. Залежно від складу, способу виробництва і призначення існує кілька найбільш відомих марок:

● Від компанії Micro Modal. Для виробництва використовують бамбукову целюлозу. М'яка і тонка, за тактильним відчуттям нагадує шовк. Застосовують переважно для пошиття постільних комплектів і одягу.

● Від американського підприємства Tactel, виготовляють кілька видів мікрофібри - тонку Tactel Micro для білизняних виробів, Tactel Diablo з блискучим відливом, практичну Tactel Strata - з меланжевим відтінком, з підвищеною повітропроникністю - Tactel Aquator, оксамитову - Tactel Climat, одночасно щільну і м'яку - Tactel Textural.

● Meril - повітропроникне полотно з антисептичними властивостями на основі поліаміду. Використовують для пошиття нижньої білизни і повсякденного одягу. Характеристика матеріалу залежить від кількості вузлів і розщеплення, чим більше їх в нитках, тим краще якість продукції, а чим менше товщина розщепленого сектора, тим м'якше і ніжніше полотно.

Які переваги має матеріал мікрофібра?

Інноваційна матерія має універсальну здатність вбирати вологу на 300% більше, ніж будь-яка інша тканина і крім цього масу інших корисних якостей:

● Дихаючі властивості. При досить високій щільності полотна дозволяє повітрю вільно циркулювати і не парить.

● Не продувається і здатна зберігати тепло.

● Приємні тактильні відчуття.

● Стійка до деформації.

● Не мнеться і не потрібно прасувати.

● Здатність швидко сохнути.

Одяг, постільна білизна, рушники з мікрофібри як прати? Досить просто, матеріал не вимагає особливого догляду. Дозволено прати разом з іншими виробами, не скачується і не залишає ворсу. При великій кількості позитивних властивостей існують і деякі незначні недоліки:

● Здатна утворювати статичну електрику, що сприяє притягненню пилу.

● При високій температурі втрачає характерні якості і руйнується. Не можна сушити на опалювальних приладах і біля відкритого вогню.

● Протипоказана людям у яких є непереносимість до тканини - може викликати алергію.

● Дорога вартість якісних полотен, дешево коштують тільки підробки.

Споживачам подобається кольорова палітра. Матеріал легко піддається фарбуванню в різноманітні відтінки - від однотонних пастельних до яскравих різнокольорових.

Чому рушники з мікрофібри популярні в промисловій сфері

Мікрофібра не продувається, захищає від сильного холоду, використовують для екіпіровки полярників Антарктиди, для нафтовиків, будівельників і в інших промислових сферах. Вироби пропускають повітря, не парять і не змушують людину потіти, а також практичні в побуті. Розділені мікроволокна позитивно заряджені - це притягує негативні частинки пилу як магніт, мікрофібра діє як диво-очищення в будинках і офісах. Серветки з мікроволокна незамінні для догляду за цифровою технікою - не дряпають і не залишають жодних слідів на екранах і моніторах гаджетів. Рушники з мікрофібри навіть у вологому стані вбирають всю вологу і різні види бруду, не залишаючи розлучень на поверхні, користуються особливою популярністю в автомобілістів, будівельників, затребувані в медицині, у туристів і різних промислових сферах.

Переваги їх незаперечні:

● Легка вага - в кілька разів менше, ніж звичайний рушник.

● Компактність - згортається в невеликий рулон і не займає багато місця. Багато виробів продають у спеціальних чохлах.

● Швидке поглинання вологи в великих кількостях.

● Гігієнічність - деякі матеріали обробляються іонами срібла, внаслідок чого набувають антибактерицидні властивості.

● Зручність у використанні, на багатьох рушниках передбачається спеціальна петля - при бажанні можна повісити.

● Швидко сохне - за 10-20 хвилин.

● Простота в догляді.

Перуть мікрофібру як вручну, так і в пральній машинці, при температурі води 30-40 градусів, використовуючи нейтральний миючий засіб, без вмісту агресивних речовин. Гранульовані порошки та ополіскувачі негативно діють на структуру полотна - погіршуються гігроскопічні якості і антибактеріальні властивості. Якщо мокра мікрофібра, як сушити? Не бажано віджимати рушник або будь-який інший виріб з мікроволокна вручну. Краще просто розвісити або розкласти на горизонтальній поверхні в провітрюваному приміщенні або на свіжому повітрі в затіненому місці, далеко від агресивних сонячних променів, відкритих вогнищ вогню та опалювальних приладів.

Мікрофібра - це важлива інноваційна продукція для професійного очищення, яка економить час і енергію в процесі роботи і рідко вимагає використання додаткових хімічних речовин.

 

 

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 20.08.2019