роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Пошиття верхнього одягу на осінь: які тканини підходять в якості підкладки2023-02-20Підкладкові матеріали відносяться до групи полотен, що вставляються в різні вироби, від спідниць і шортів до суконь, жакетів і пальто. Можуть виготовл
Пошиття верхнього одягу на осінь: які тканини підходять в якості підкладки

Пошиття верхнього одягу на осінь: які тканини підходять в якості підкладки

Підкладкові матеріали відносяться до групи полотен, що вставляються в різні вироби, від спідниць і шортів до суконь, жакетів і пальто. Можуть виготовлятися з різних видів волокон, бути прозорими або щільними, однотонними або з візерунками.

Багато, щоб зекономити дорогоцінний час і кошти самостійно шиють різноманітні речі. Все, що для цього потрібно - це вибрати потрібний стиль і матерію. У цій статті ми розберемося з якої тканини зробити підкладку для верхнього одягу на осінь.

Зазвичай для підкладки полотна повинні бути легкі і мати м'яку або шовковисту текстуру. Існує ряд причин, чому швейні майстри при пошитті виробів звертаються до таких тканин:

● Щоб одяг був менш проникливим ​​і захищав від вітру.

● Для здобуття тепла і міцності.

● Щоб внутрішня частина мала м'яку і приємну на дотик поверхню.

● Для додання одягу більш розкішного вигляду.

● Щоб допомогти легко ковзати, прискорити одягання або знімання речей.

Також підкладка використовується для поліпшення структури і збереження форми. Щоб приховати внутрішню конструкцію - шви і інші деталі, які використовуються в процесі роботи над виробом.

Які тканини підходять в якості підкладки

Для виготовлення підкладки для осіннього верхнього одягу підходять різноманітні матерії, найбільш часто застосовуються саме ці:

Атлас - приваблива тканина, ковзає і не електризується. Гігроскопічна - вбирає вологу, але і швидко забруднюється, тому вимагає акуратності у використанні. Виготовляють однотонною або з кольоровим малюнком.

● Купро - матеріал, що нагадує шовк. Складається з віскозних (отриманих з деревної целюлози) і натуральних бавовняних волокон. Підкладка з цього полотна м'яка, міцна, не мнеться і не вигорає, повітропроникна та гігроскопічна. Найдорожчий різновид віскози з позначкою.

● Поліестерова синтетична трикотажна тканина. Нагадує вовну, має високу міцність і доступну ціну. Не утворює статичну електрику, проста в догляді і майже не мнеться. Погано вбирає воду і пропускає повітря, часто затребувана для пошиття теплого осіннього одягу.

Сатин з шовкових і бавовняних ниток - зносостійкий, привабливий, гладкий матеріал. Дорогий, тому використовується для пошиття презентабельних, ефектних виробів.

Фланель - з бавовняних, віскозних і синтетичних волокон. Приємна, зігріває, не викликає алергії і роздратування шкіри. Повітропроникна та гігроскопічна, але при неправильній експлуатації може скочуватися і сідати.

● Стьобані тканини, прострочені по особливому малюнку (у вигляді ромбів, прямокутників, квадратів і по-іншому), швидше за все з поліестеру. Часто приховують зігріваючий наповнювач. Ковзають, не чіпляються і відмінно утеплюють осінні речі.

Мета підкладкових матеріалів - зробити одяг більш зносостійким, довговічним і комфортним. Вибираючи його важливо враховувати коефіцієнт розтяжності. Якщо верхній одяг не розтягується, не повинна тягнутися і підкладка. Важливо, щоб була тонше основної тканини, з якої пошито одяг і поєднувалася з її кольором.

Які предмети верхнього одягу носять восени

Теплий виріб в прохолодну погоду захищає від вітру і дощу. Може бути пошитий з різноманітного матеріалу і в різному стилістичному напрямку.

Як називається тканина для верхнього одягу на осінь?  Зазвичай демісезонною. Це матерії середньої ваги, мають 300-450 г / м2. До складу яких майже завжди входять вовняні волокна. Наприклад - твід, класична щільна і м'яка вовняна тканина, рельєфна поверхня якої покрита невеликим ворсом. Сучасні види такого матеріалу можуть містити бавовняні і синтетичні волокна, сприяють набуттю додаткової міцності і зносостійкості.

Восени носять різноманітний верхній одяг. Для більш теплої погоди підійдуть:

● Укорочені і подовжені кардигани на підкладці. У бабине літо - це ідеальний зігріваючий варіант.

● Утеплені бомбери - спортивні куртки (під резинку) на блискавці, кнопках або пробивних ґудзиках.

● Вітровки. Бувають на підкладці або без.

● Тренчі - класичні, які ніколи не виходять з моди і сучасні варіанти.

● Кейп - аристократичні моделі, які підходять будь-якій жінці.

● Куртки-косухи з натуральної та штучної шкіри.

Для пізньої, холодної осені актуальними будуть:

● Утеплені жакети (з кашеміру, твіду або букле), ідеально поєднуються як з облягаючими брюками, так і з виробами вільного крою.

● Пальто. Модель підбирається в залежності від зросту і статури.

● Демісезонні куртки різних фасонів.

На жаль, у продажу часто є лише застарілі моделі. Тому тим, у кого є гостре відчуття стилю, краще не відставати від моди і зшити самостійно.

Якого кольору верхній одяг буде в тренді восени

Наймоднішою в цьому осінньому сезоні буде верхній одяг в стилі 80-х років минулого століття. Перевага стилісти віддали:

● відтінкам «червоний перець», що підкреслює оригінальність і яскравість образу.

● Кольору бургунді, який не сходить з подіумів вже не перший сезон.

● приглушені персикові тони - хіт цієї осені. На показі від Версаче було довге пальто Peach Pink з золотими гудзиками.

● відтінкам «цукровий мигдаль» (поєднанню оранжевого і коричневого кольорів).

● бежевий, який майже ніколи не виходить з моди і залишається завжди затребуваним.

Модельєри часто використовують твід для верхнього одягу. Як прати і доглядати за аристократичною тканиною, яка вимагає дбайливого ставлення?  Дотримуватися наступних рекомендацій:

● Не замочувати.

● Прати вручну або на «делікатному режимі» в машинці-автоматі при температурі води не вище 30 градусів.

Не викручувати і не давати лежати тривалий час у вологому стані. Сушити на горизонтальній поверхні в розправленому вигляді на махровому рушнику, який буде поглинати вологу. Прасувати з вивороту через захисну тканину.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 24.09.2019