роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Рогожка vs твід - що обрати на костюм для міжсезоння?2023-09-04Декілька аспектів, враховуючи які можна визначити для себе матеріал, що відповідає всім побажанням.
Рогожка vs твід - що обрати на костюм для міжсезоння?Рогожка vs твід - що обрати на костюм для міжсезоння?

Рогожка vs твід - що обрати на костюм для міжсезоння?

Коли настане міжсезоння, вибір відповідної тканини для пошиття костюму стане важливим завданням. І ось перед вами стоїть дилема: обрати твід або рогожку?

Кожен з цих матеріалів має свої переваги та особливості, які можуть визначити кінцевий образ та посприяти комфорту під час міжсезонних днів. Розглянути основні переваги, отримати цікаві рекомендації та нарешті зробити правильний вибір допоможуть спеціалісти з Текстиль-Контакт.

У цій статті вони виокремлюють головні переваги та недоліки кожного з матеріалів, а також сильні та слабкі сторони при пошитті костюму на осінь. Тож пропонуємо вам зануритися у багатий та різнобарвний світ текстилю разом!

Твід: симфонія елегантності та тепла

Твід - це вовняна або бавовняна тканина з гофрованою текстурою, яка характеризується мілкими шершавими нитками, що переплітаються в унікальний малюнок. Саме ця текстурна особливість надає твіду його неперевершеної краси та розкішного вигляду.

Він має кілька переваг, які роблять його відмінним вибором для міжсезонних костюмів:

  • Елегантність. Однією з головних переваг твіду є його елегантний і класичний вигляд. Костюми з твіду виглядають добротно та стримано, додаючи образу відчутну нотку англійського стилю;
  • Теплоізоляція. Твід виготовляється з вовни, що робить його чудовим вибором для холодних сезонів, адже він добре утримує тепло;
  • Міцність. Твід - це досить міцний матеріал, завдяки чому вироби з нього відзначаються довговічністю та стійкістю до зносу;
  • Універсальність. Він добре поєднується з іншими матеріалами, тому жакет, спідниці та інші елементи костюму можна вдало поєднувати з блузками, сорочками тощо. 

Твід ідеально підходить для створення різноманітного одягу: костюмів, пальто, спідниць, суконь та жакетів. Він додає образу вишуканості та стильності. Твідова тканина є своєрідним синтезом класики та сучасності в світі моди та текстилю. Її текстурна краса та практичність роблять тканину незамінним матеріалом, як для створення вишуканих вечірніх образів, так і для повсякденного використання, зокрема, для пошиття стильного костюму на міжсезоння. Твід надає образам шарму та вишуканості, допомагаючи виразити індивідуальність кожної особи.

У світі текстилю і моди завжди існують матеріали, які відрізняються особливою елегантністю, витонченістю і унікальністю. Одним з таких матеріалів є тканина "рогожка", що вражає своєю вишуканістю та використовується для створення різноманітних виробів, від одягу до домашнього текстилю.

Розкіш у простому: що таке тканина рогожка?

Тканина рогожка - це вид текстилю, що виробляється зі спеціально обробленого волокна. Головна особливість цієї тканини полягає в її текстурі, адже вона має грубу поверхню з хаотично розташованими нитками, які надають їй характерний шарм і вишуканість. Ця текстурна диференціація робить тканину рогожку надзвичайно цікавою для дизайнерів та творчих особистостей.

Переваги тканини рогожка:

  1. Естетика. Головною перевагою тканини рогожка є її неперевершена естетика. Груба текстура надає виробам об'ємності та глибини, даруючи їм особливий шарм.
  2. Повітропроникність. Завдяки віддаленим ниткам, тканина має добру вентиляцію. Завдяки цій властивості, костюми з рогожки добре пропускають повітря та комфортні у носінні.

Загалом, рогожка - це не просто матеріал, а справжнє мистецтво текстильного дизайну. Її груба текстура в поєднанні з елегантністю надає виробам неперевершеної краси. Чи в одязі, чи в домашньому текстилі, цей матеріал завжди залишає слід розкішності та різноманітності.

Що краще вибрати для пошиття костюму? Протистояння твіду і рогожки

На перший погляд, обрати дійсно важко, адже обидва текстильні матеріали мають безліч переваг та властивостей, що важливі для комфортної експлуатації майбутнього костюму. Але є декілька аспектів, враховуючи які можна визначити для себе той матеріал, що відповідає всім побажанням.

Наприклад, якщо ви мешкаєте в місці з прохолодними міжсезонними погодними умовами, твід буде кращим вибором, адже це більш міцний, грубий та теплий матеріал. А от для мешканців південних областей України або ж тих, хто планує носити костюм у вересневі теплі дні, варіант виробу з рогожки може стати більш комфортним у використанні. Певна річ, варто врахувати, що при пошитті предметів одягу з рогожки може знадобитися підкладка. Замовити якісні тканини для підкладки можна також в інтернет-магазині Текстиль-Контакт.

Стосовно стильності, переможний бал зараховується твіду. Вовняна чи бавовняна тканина твід має неперевершений вигляд, особливо при пошитті костюму класичного та вишуканого фасону. Правильний підбір аксесуарів та прикрас (для жінок) може легко створити невагомий, але максимально елегантний образ. 

Обидві ці тканини мають свої власні чарівні риси, які залежать від вашого стилю, клімату та особистих уподобань. Вибір між твідом та рогожкою - це можливість створити образ, який виразно підкреслить вашу індивідуальність під час міжсезоння. А раптом ви не знаєте, де купити найкращі полотна елегантного твіду та стриманої рогожки, то ми пропонуємо звернути увагу на інтернет-магазин Текстиль-Контакт! Саме тут величезний асортимент якісних тканин від кращих виробників України та інших країн Європи. Приємні ціни та доставка задовольняють потреби навіть найвимогливіших покупців.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 04.09.2023