роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Тренч - must have жіночого осіннього верхнього одягу!2023-09-11Особливо розповсюджені фасони тренчів 2023 року.
Тренч - must have жіночого осіннього верхнього одягу!Тренч - must have жіночого осіннього верхнього одягу!

Тренч - must have жіночого осіннього верхнього одягу!

Тренчкот – це не просто верхній одяг, - це символ елегантності та класики в світі моди. Ця неперевершена річ здатна зробити образ стильним та не втрачає актуальності вже багато років. Цей різновид класичного верхнього одягу, зазвичай, використовується в прохолодну погоду, особливо в осінній та весняний період. Для всіх, хто лише починає формувати свій осінній гардероб, ми разом зі спеціалістами від Текстиль-Контакт допоможемо обрати найкращий варіант, а також зануримося в історію виникнення, причину популярності та розглянемо особливо розповсюджені фасони тренчів 2023 року.

Історія виникнення тренчкота

Історія тренчкота походить з англійської армії. Перші подібні до тренчкотів предмети верхнього одягу з'явилися в середині XIX століття. Тоді вони мали лише військове призначення і вважалися захисними плащами.

Проте, історія сучасного тренчкота почалася в 1901 році, коли Томас Берберрі та Габардінджі здійснили величезний крок у розвитку моди. Вони почали виготовляти водонепроникні плащі для британських військових. Вироби отримали назву "тренчкот", яка походить від англійського слова "trench" – канава, оскільки вони були ідеальним вибором для солдат, що перебували в окопах під час Першої світової війни.

Спочатку тренчкоти були виключно військовим одягом, але з часом плащі стали популярними серед цивільного населення, завдяки своєму стильному вигляду і функціональності. Вони швидко стали модними серед жінок і чоловіків.

Пересвідчившись, що сучасні тренчкоти мають своє власне історичне і модне успадкування, саме час виокремити головні риси стильного плащу. Серед них:  

  • Матеріали. Тренчкоти можуть бути виготовлені з різних матеріалів, таких як: бавовна, вовна, кашемір, синтетичні тканини чи їх комбінації. Матеріал впливає на комфорт та використання тренчкота при певній погоді, тому часто для пошиття дизайнери надають перевагу полотнам з обробкою, що надає водовідштовхувальну функцію;
  • Кольори та дизайн. Плащі доступні в різних кольорах, але найпопулярніші - це класичні нейтральні відтінки, такі як: бежевий, пісочний чорний, сірий та хакі. Вони також можуть мати класичні геометричні малюнки;
  • Сезонність. Тренчі ідеально підходять для перехідних сезонів, коли погода ще не занадто холодна або вже не дуже тепла.

Популярні фасони тренчкотів

Сучасні тренчкоти існують в безлічі варіацій, але класичний фасон поза конкуренцією. Розпізнати найбільш популярний фасон тренчу можна за такими ознаками:

  1. Довжина. Класичний тренчкот сягає до середини стегон, що дозволяє захистити тіло від дощу та вітру.
  2. Дворядна застібка. Він зазвичай має два ряда ґудзиків та пояс, який підкреслює талію.
  3. Клапани на плечах і ґудзики на рукавах. Такі деталі використовуються на тих тренчах, що цілком відповідають класичному стилю та нагадують про військове походження плащу.
  4. Кишені. Тренчкот має глибокі кишені для зручності зберігання різних речей.
  5. Спинка з потайним розрізом. Спеціальний розріз на спині та формування складки позитивно впливає на комфортність при носінні, фасон дозволяє не сковувати рухи, що особливо важливо при шаленому ритмі міського життя.

Окрім класичного крою існують і інші, сучасні та не менш популярні фасони тренчів. Серед них:

  • Тренч з капюшоном. Деякі тренчкоти мають прикріплений або відстібний капюшон, що додає додатковий захист від дощу та вітру;
  • Плащ з поясом. Багато тренчкотів мають пояс, який додає акцент на талію та надає образу особливої жіночності;
  • Весняний тренч. Ці моделі призначені для теплих весняних днів і можуть бути зроблені зі світлих тканин та весняних кольорів;
  • Зимовий тренч. Вони більш утеплені і призначені для носіння в холодну погоду. Зазвичай вони мають підкладку зі штучного або натурального утеплювача;
  • Ексклюзивні дизайни. У світі моди є безліч індивідуальних та стильних тренчкотів з унікальними вишивками, малюнками, принтами тощо.

Сучасні дизайнери постійно експериментують з фасонами, кольорами та матеріалами, що дозволяє кожному знайти тренчкот, що відповідає власному стилю. Плащ тренч - це відмінний вибір для тих, хто шукає трендовий та практичний верхній одяг, який до того ж надасть образу елегантності.

Які тканини можна вибрати для пошиття тренчу? Поради від Текстиль-Контакт

Інтернет-магазин Текстиль-Контакт вже більше 25 років дарує українцям можливість виглядати модно та стильно. Саме тому в асортименті велика кількість тканин, що ідеально підходять для самостійного виготовлення трендових тренчів. Користуючись порадами спеціалістів, у кожного вийде віднайти найкращу тканину, пошити стильний плащ та почувати себе комфортно цією прохолодною осінню! Серед тканин, що особливо підходять для пошиття тренчкоту, виділяють:

  1. Для класичного тренчу. Ідеальними варіантами стануть трикотажні тканини з комбінованим складом. В асортименті інтернет-магазину Текстиль-Контакт розмаїття полотен, що відрізняються за пропорціями ниток у складі, а також кольором. Ми пропонуємо звернути увагу на трикотаж Ангора – це двостороннє сумішеве трикотажне полотно, виконане в стриманих лаконічних тонах. Полотно добре розтягується, доволі м'яке та еластичне. Пухка петельна структура трикотажу дозволяє тілу дихати і надає виробам легкість, а еластична фактура матеріалу м'яко лягає по фігурі. Не менш популярним варіантом є котон-твіл TIFANNY, що також має комбінований склад, доволі міцний та зносостійкий. Котон-твіл легкий, добре тримає форму, приємний на дотик, простий в обслуговуванні, надовго зберігає яскравість кольору та стійкий до забруднень.
  2. Для зимового тренчу. Певна річ, для пошиття зимового тренчу, ми пропонуємо на розгляд більш щільні тканини, що забезпечують комфорт при використанні в холодну пору року. Такі комбіновані тканини можуть мати у складі волокна натуральної вовни, що попіклується про підтримку тепла та комфортної температури. Серед запропонованих тканин варто розглянути пальтові тканини зі складом: вовна+поліестер або поліестер+вовна+кашемір. Такі пальтові полотна забезпечать максимальний комфорт при використанні, добре збережуть тепло та підтримають комфорт при температурі не нижче 0 градусів. Для особливо вимогливих покупців, що цінують приємні фактури, можна розглянути тканину пальтова пепіта в клітинку. Полотно приємне на дотик та привабливе ззовні, завдяки цікавому візерунку на зовнішній поверхні.
  3. Для весняного тренчу. Перші промені сонця, перші бруньки на гілках, перші комахи – це все про весну, яка вже сама по собі причина для радощів! Привабливий та якісний тренч стане чудовим доповненням до цього пейзажу. Для пошиття весняного тренчу ми пропонуємо обрати унікальну тканину котон стрейч самер. Це різновид бавовняного полотна, у складі якого також поліестер та еластан. Котон стрейч добре тягнеться, має високі гігієнічні показники, м'який на дотик, стійкий до зносу, не сильно мнеться. В асортименті інтернет-магазину Текстиль-Контакт велика кількість кольорів та відтінків, тому віднайти ідеальний варіант вдасться у кожного. Навесні часто накрапає дощик, тому при пошитті тренчкоту можна надати перевагу полотну, що має обробку водовідштовхувальними засобами, приміром, плащовій тканині бондінг. Універсальна двошарова плащова тканина добре пропускає повітря, але водночас захищає від поривів вітру та інших проявів негоди. Щільна, але при цьому м'яка, зносостійка і довговічна. Також можна розглянути тканину фукро, особливо якщо плануєте до пошиття не класичний тренч, а виріб за власним унікальним дизайном. Матеріал зі стиснутою структурою полотна нагадує вибитий малюнок. Обидві сторони тканини фукро – лицьові, одна – гладка та блискуча, а інша – матова, фактурна. Фукро доволі міцна та щільна тканина, добре тримає форму та легко переться в домашніх умовах.

А з чим стильно комбінувати тренчкот?

Однією з переваг тренчкота є його універсальність – він пасує до різних образів та подій. Ось деякі ідеї, як стильно комбінувати тренчкот:

  • Діловий стиль. Одягайте тренчкот з брюками та блузкою або сукнею в стриманих тонах для елегантного і ділового образу;
  • Кежуал. Сміливо комбінуйте плащ з джинсами та футболкою для повсякденного і комфортного вигляду;
  • Вечірка. Завдяки своєму стильному дизайну, тренчкот можна носити і на вечірні події, наприклад, комбінуючи його з коктельною сукнею;
  • Стиль «бойфренд». Одягніть тренчкот разом зі светром оверсайз та джинсами у фасонах бойфренд або мом для легкого та повсякденного образу.

Завдяки своїй універсальності, тренчкот завжди залишається актуальним. Ця класика моди завоювала серця багатьох і залишається невід'ємною частиною гардеробу кожного поціновувача моди. Тому, щоб цієї осені виглядати стильно, сучасно та елегантно, пропонуємо обрати найкращі тканини для втілення мрії в інтернет-магазині Текстиль-Контакт!

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 11.09.2023