роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Навіщо потрібні і з чого складаються бронежилети?2022-05-20Найбільш популярні матеріали, які можуть бути використані при виготовленні бронежилету.
Навіщо потрібні і з чого складаються бронежилети?

Навіщо потрібні і з чого складаються бронежилети?

Бронежилети неодноразово рятували життя людей. Ці страхувальні кошти зазвичай використовуються в тактичних діях як особливо стійкий захист, який може зупинити і зменшити шкоду, заподіяну попаданням кулі та її наслідками, у багатьох випадках з летальним кінцем.

Незважаючи на те, що ці пристрої не часто використовуються звичайними громадянами, їхнє застосування дійсно важливе в армії, на війні, у силових операціях, у поліції та службах екстреної допомоги. Це пов'язано з тим, що вогнепальна зброя використовується дуже часто в таких умовах, і наявність бронежилетів може мати вирішальне значення.

Однак є деякі аспекти, про які багато хто не знає, такі як їх історія, правила, характеристики, рівень захисту та стандарти продажу. Також саме у статті вдасться дізнатися про тканини для плитоносок, які здатні зберегти життя.

З чого виготовляється бронежилет?

Найбільш популярні матеріали, які можуть бути використані при виготовленні бронежилету:

  • Графен
  • Арамідна тканина
  • Кевлар
  • Балістичні тканини.

Тканина для бронежилета графен робить його куленепробивним

За загальним зізнанням, Graphene досі обіцяє більше, ніж робить. Але недоліку в нових теоретичних можливостях немає: чи зможе надміцний вуглець замінити кевлар в куленепробивних жилетах?

Дослідники графена припускають можливе практичне застосування їх улюбленого універсального, надміцного і надтонкого матеріалу: окремі шари стільникових атомів вуглецю мають достатню ударостійкість, щоб зробити типові куленепробивні жилети в два рази більш куленепробивними.

Однак реальну куленепробивність матеріалу визначити було непросто, оскільки, незважаючи на всю свою внутрішню міцність, шар атомів вуглецю просто повністю руйнується при попаданні до нього снаряда. Тепер команда Лі змогла обійти це за допомогою спеціально розробленого балістичного експерименту: вони випарували золоті нитки за допомогою лазерного вогню, таким чином розігнавши уламки приблизно до 3000 метрів за секунду, які зрештою розбилися на від 10 до 100 накладених один на одного шарів графену. Це втричі більше, ніж типова початкова швидкість снаряда штурмової гвинтівки.

За словами дослідників, шари графена насправді постраждали від такого удару напрочуд мало: зв'язки всередині вуглецевих шарів можуть порватися, але в цілому вони дуже ефективно розсіюють кінетичну енергію у формі конуса вниз від точки удару. При тій же міцності графен у десять разів міцніший за сталь і вдвічі міцніший за кевлар — матеріал, що часто використовується для виготовлення куленепробивних жилетів.

Арамідна тканина: особливості

Однонаправлена арамідна тканина складається з арамідних волокон та гнучкої термопластичної матричної плівки з клеєм. Це одна з найпопулярніших балістичних тканин, яка широко використовується для різних застосувань балістичного захисту для захисту від швидких снарядів або уламків, таких як м'яка гнучка жорстка броня, бронежилети / гвинтівкові пластини / вибухозахищене обладнання і т.д.

Тканина може мати різну щільність та шари захисту від різних загроз у різних ситуаціях. Він надлегкий і в 5 разів міцніший за сталі при рівній вазі, а також має антивікові/екологічні/протикислотні/вогнестійкі/високотемпературні властивості (від -196 ºC до 204 ºC).

Арамідне волокно Linry LY-FU200 імпортується з Twaron (Teijin) та Kevlar (Dupont) для виготовлення балістичної тканини найвищої якості на наших сучасних виробничих потужностях.

Особливості кевлару: у чому популярність?

Він здатний зупиняти кулі та ножі, тому він став звичайним компонентом куленепробивних жилетів та інших захисних тканин. Ми розглянемо характеристики, які роблять кевлар таким вражаючим матеріалом для бронепластин.

Кевлар - надміцний пластик. Його властивості частково зумовлені внутрішньою структурою (молекули розташовані правильними паралельними лініями), а частково тим, як вони перетворюються на щільно пов'язані волокна, що робить їх руйнування завданням (майже неможливим). Це запатентований синтетичний (зроблений у лабораторії, а не отриманий з природи) матеріал, який виробляється тільки хімічною компанією DuPont, і випускається у двох основних різновидах: кевлар 29 та кевлар 49 (інші різновиди призначені для спеціальних застосувань).

Кевлар можна використовувати окремо або у складі композитного матеріалу (матеріалу у поєднанні з іншими матеріалами) для підвищення міцності. Кевлар - відмінний антибалістичний матеріал, тому що для того, щоб проштовхнути ніж чи кулю, потрібна велика кількість енергії. Тканини волокна полімеру є високо орієнтованими полімерними молекулами, які надзвичайно важко розділити: для їх поділу необхідна енергія. Куля втрачатиме енергію при спробі прорватися. Якщо йому вдається проникнути в матеріал, він значно сповільнюється, завдаючи набагато меншої шкоди.  Як ми вже згадували, бронежилети виготовляються, перш за все, з кевларої нитки, волокна якої складніше відокремити, переплітаючи у своєму складі різні шари. Таким чином, кінетична сила, створювана кулею, ефективно сповільнюється доти, доки вона повністю не зупиниться, перш ніж досягне тіла людини, яка її несе.

Крім того, цей склад пояснює гальмування проколів, які можуть виникнути при нападі з ножем. Зважаючи на те, що це обладнання досить важке, легкість кевлару означає, що вони не збільшують ці рівні ще більше.

Балістичні тканини: види, особливості

Інноваційна лінія балістичних тканин є ключовим елементом ряду засобів індивідуального захисту. Тканини для балістичного захисту використовуються для виробництва ряду продуктів, включаючи куленепробивні жилети та балістичний захисний одяг. Маса пропозицій із різною щільністю площі дозволяють виробнику вибрати найкращу балістичну тканину для створення кращого рішення. Поліетиленові тканини виготовляються в рулонах, що складаються з односпрямованих стрічок із надвисокомолекулярного поліетилену, сплетених за малюнком 0°/90°/0°/90° та захищених термопластичною плівкою. Усі тканини призначені для забезпечення більш ефективного балістичного захисту та одночасного зниження ваги кінцевого протибалістичного продукту.

Що таке балістичний нейлон?

Балістична нейлонова тканина має багато відмінностей від традиційної водонепроникної тканини для намету. Він відомий своєю великою міцністю та складною конструкцією. Цей тип нейлону був спочатку розроблений DuPont як основний матеріал, що використовується в бронежилетах. Цей тип нейлону носили авіатори Другої світової війни, і він був стандартом захисту людей від уламків і куль до винаходу кевлара.

Хоча кевлар є більш міцною тканиною для запобігання вогнепальних поранень, балістична нейлонова тканина забезпечує високу міцність, яка, як і раніше, відмінно підходить для виробництва одягу, ременів та багато чого іншого.

Що надає балістичному нейлону додаткову міцність, так це переплетення, яке використовується для створення тканини. Балістична тканина відома як надзвичайно щільна тканина, але при цьому зі збільшеною міцністю на розрив. Балістичний нейлон залишається однією з найміцніших у світі моделей переплетення та науково доведеною міцною тканиною для її застосування в моді. Сьогодні він став дуже популярним вибором для зовнішнього носіння, рюкзаків, ременів, міцних курток та багато іншого.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 20.05.2022