роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Захист і естетика: у чому важливість використання чохлів на стільці?2024-03-27Чохли на стільці однаково популярні як у житловому приміщенні так і у сферах масового харчування
Захист і естетика: у чому важливість використання чохлів на стільці?Захист і естетика: у чому важливість використання чохлів на стільці?

Захист і естетика: у чому важливість використання чохлів на стільці?

У сучасному світі, де важливість безпеки та гігієни стає все більш очевидною, ми часто вибираємо деталі, які можуть забезпечити нам додатковий рівень захисту. Одним із таких елементів є чохли на стільці. Це проста, але водночас цікава деталь, що може не тільки захистити зовнішній стан меблів, але й надавати простору оновленого вигляду, візуально змінювати акценти в інтер'єрі. Пропонуємо вам сьогодні розібратися в головних властивостях чохлів на стільці та вибрати тканини, які найкраще підійдуть для виготовлення виробу.

Що таке чохли на стільці?

Чохли на стільці - це тканинні накладки, що призначені для покриття сидіння та/або спинки стільця. Вони можуть бути виготовлені з різних матеріалів, приміром, синтетичних або тканин з комбінованим складом. Чохли на стільці виготовляються у різних розмірах та кольорах, що дозволяє їм легко вписуватися у будь-який інтер'єр. Деякі дизайнери підбирають тканини для чохлів, що чудово комбінуються та за візерунком «перегукуються» зі скатертинами, інші ж спеціалісти надають перевагу нейтральним виробам, що гармонійно комбінуються зі світлими стінами та мінімалістичним дизайном.

Варто зазначити, що цей аксесуар доволі універсальний у використанні, чохли на стільці однаково популярні як у житловому приміщенні так і у сферах масового харчування, приміром, захисні накидки використовують і ресторани. Їх колір та стиль вибирається залежно від інтер'єру та подій які в них проходять.

Головні переваги використання чохлів на стільці:

  • Забезпечення гігієни. Однією з основних переваг чохлів на стільці є їх здатність зберігати гігієну. Стільці часто використовуються в різних громадських місцях, таких як: ресторани, кафе, офіси та лікарні. Використання чохлів на стільці дозволяє уникнути прямого контакту з поверхнею сидіння;
  • Захист від пошкоджень. Чохли на стільці допомагають захистити сам стілець від пошкоджень. Вони створюють бар'єр між сидінням і зовнішніми факторами, попереджаючи зношування. Це може значно збільшити тривалість служби меблів та знизити витрати на їх обслуговування;
  • Естетичний вигляд. Окрім функціональності, чохли на стільці можуть служити естетичною функцією. Вони додають кольору та текстури до інтер'єру, забезпечуючи приємний вигляд сидіння. Також вони можуть використовуватися для створення певного стилю або настрою у приміщенні;
  • Зручність у догляді. Чохли на стільці легко відмиваються або якщо вони знімні, то вироби можна без проблем прати у пральній машині. Це робить догляд за ними дуже простим та зручним. Ми рекомендуємо вибирати тканини, що швидко сохнуть і готові до повторного використання;
  • Економія. Використання чохлів на стільці може виявитися економічно вигідним. Замість того, щоб замінювати або ремонтувати стільці через зношення або пошкодження, достатньо просто замінити чохли на них.

zakhist-i-estetika-u-chomu-vazhlivist-vikoristannya-chokhliv-na-stilczi-1

Яким тканинам для пошиття чохлів на стільці надати перевагу? Рекомендації від Текстиль-Контакт

Узагальнюючи, чохли для стільців вдома або у ресторані можуть бути корисним додатком до інтер'єру, який поєднує в собі функціональність, захист меблів та декоративність. Головне – правильно вибрати тканину, що буде невибаглива у догляді та довго радуватиме вас естетичним зовнішнім виглядом. Серед найбільш цікавих варіантів варто виокремити:

  1. Жатка. Цей різновид матеріалу має цікаву фактуру, а також добре тягнеться та набуває форми стільця. В інтернет-магазині Текстиль-Контакт можна замовити декоративну тканину Плая стрейч / PLAYA, що має комбінований склад з натуральних волокон бавовни, синтетичних ниток поліестеру і еластану. Тканина добре тягнеться по ширині, має пухку структуру, м'яка та максимально зручна у використанні. Чохли з тканини плая стрейч не потребують вибагливого догляду, швидко сохнуть та надовго зберігають первісний стан. В асортименті інтернет-магазину велика кількість кольорів та відтінків, тож вибрати ідеальний варіант для власного інтер'єру зовсім нескладно.
  2. Гобелен. Тканини гобелен – ідеальне рішення для пошиття чохлів на стільці та крісла, що надовго збережуть первісний стан і насиченість кольорів. Тканина має комбінований склад натуральних волокон бавовни та синтетичного поліестера, завдяки чому вдало поєднує найкращі експлуатаційні характеристики обох типів волокон. Матеріал доволі щільний і міцний, несхильний до стирання та втрати цілісності. Сумішеву тканину найкраще прати руками при температурі води, не вище 40 градусів, уникаючи миючі засоби з агресивними компонентами у складі. Прасувати можна при температурі не вище 150 градусів. У каталозі інтернет-магазину Текстиль-Контакт величезний асортимент гобеленів, що можуть стати як нейтральним елементом, так і головним акцентом вашого інтерєру. Приміром, для поціновувачів лаконічних візерунків ми пропонуємо звернути увагу на гобелен Воля/VOLYN у класичних бордово-коричневих тонах з традиційним українським візерунком. Така тканина чудово впишеться в інтер'єр ресторанів та кафе у національному або етностилі. Покупцям, що надають перевагу анімалістичним принтам, які доволі актуальні в сьогоденні, прийдеться за смаком гобелен Елефант/ELEFANT, що на полотні поєднує зображення слонів та леопардового принту. Флористичний візерунок – одна з головних тенденцій 2024 року, тому сміливо замовляйте гобелен Чорнобривці для пошиття чохлів на стільці. Лаконічні квітки на бежевому тлі ідеально впишуться як у житловий простір, так і ресторанний інтер'єр. Для поціновувачів стилю прованс, ми рекомендуємо звернути увагу на привабливий гобелен Розалія з трояндами на бежевому тлі. А от найбільш нейтральна тканина з візерунком, що ідеально впишеться як у класичний, так і сучасний інтер'єр – це гобелен Кориця з мінімалістичним принтом у ромбики у темному або світлому кольорі.
  3. Тканини для штор. Доволі розповсюджений та популярний варіант – вибирати однакові або схожі за принтом тканини і для штор і для пошиття чохлів на стільці. Але при виборі враховуйте рівень щільності, якщо він менше ніж 200 гр/м, то краще використовувати тканинну підкладку, яка надасть чохлам зносостійкості. В каталозі інтернет-магазину Текстиль-Контакт можна розглянути декоративні тканини лонета, що представлені у великому асортименті принтів. Приміром, лаконічним та стриманим варіантом є декоративна тканина лонета Кульбаба, що має принт у вигляді квіток, які ніби намальовані акварельними фарбами. Також не менш привабливим полотном є лонета Гібіскус з зображенням великих квітів. При виборі лонети для пошиття чохлів на стільці одразу замовляйте тканину для виготовлення підкладки.
  4. Атлас. Доволі часто ресторани та кафе для пошиття чохлів на стільці, що розташовані у банкетних залах, використовують щільний атлас. Це синтетичні полотна, що виготовляються сатиновим методом переплетення волокон та мають приємний шовковий блиск на поверхні. Такі тканини створюють ефект свята та надають естетичної привабливості приміщенню. В інтернет-магазині Текстиль-Контакт можна замовити атлас стрейч матовий, що має щільну та міцну структуру, доволі зносостійкий та приємно вражає особливим матовим сяйвом. Натомість поціновувачі вираженого блиску можуть вибрати атлас щільний стрейч, що має гладку та блискучу поверхню, комфортний на дотик і у використанні, доволі зносостійкий.

Загалом, чохли на стільці - це не просто декоративний елемент. Вони відіграють важливу роль у забезпеченні гігієни, захисті меблів від пошкоджень і вдосконаленні зовнішнього вигляду приміщень. З урахуванням їхньої доступності, ефективності та зручності в догляді, вони стають необхідним елементом у будь-якому інтер'єрі. Замовити якісні тканини для пошиття чохлів на стільці можна в інтернет-магазині Текстиль-Контакт.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 27.03.2024