роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Бортики для дитячого ліжка: що треба знати при виборі аксесуару?2023-05-17Як вибрати та декорувати дитяче ліжко?
Бортики для дитячого ліжка: що треба знати при виборі аксесуару?Бортики для дитячого ліжка: що треба знати при виборі аксесуару?

Бортики для дитячого ліжка: що треба знати при виборі аксесуару?

Народження довгоочікуваного малюка – це величезне щастя та найкраща подія в житті молодих батьків. Разом з тим пара зустрічається з першими складнощами, а точніше - бажанням влаштувати побут дитини якнайкраще. Відразу починається приємна метушня: вибір одягу, пелюшок, складання ліжечка та наповнення його необхідними аксесуарами. Одним з них і є бортик для дитячого ліжка. Але що це таке? Чи всі молоді батьки знають як правильно вибрати аксесуар, щоб він відповідав заявленим характеристикам та дійсно забезпечував надійний захист? На допомогу прийдуть спеціалісти з Текстиль-Контакт, які з великим задоволенням розкажуть у цій статті про головні переваги бортиків для ліжечка та основні критерії вибору.

Що таке бортики для дитячого ліжка та навіщо вони потрібні?

Бортики для дитячого ліжка - це спеціальні конструкції, які прикріплюються до рами ліжка і призначені для того, щоб забезпечити безпеку малюка від падіння під час сну або гри. Бортики можуть закривати всі сторони спального місця або тільки частину, вони бувають об'ємними та плоскими, кріпляться, як правило, стрічками (або липучками) і продаються як у складі комплекту, так і окремо.

Головними перевагами текстильних бортиків є:

  1. Захист дитини від будь-яких ударів, у тому числі, якщо малюк повертається уві сні. Особливо важливо зберегти ніжну дитячу голову, адже перші рухи можуть бути досить хаотичними.
  2. Бортики оберігають від зайвого світла, пилу та протягів.
  3. Маля нічого не відволікає від сну. Крім того, дитина вчиться розрізняти нічний сон, коли навкруги темно і тихо.
  4. Багато лікарів говорять про те, що діти бояться широких відкритих просторів, а бампер створює відчуття захищеності та затишку.
  5. Можна не боятися, що іграшки, брязкальця тощо випадуть за перила ліжечка та розбудять малюка.
  6. Якщо в будинку є домашні тварини, їх можуть вабити ручки та ніжки дитини, висунуті крізь щілини між поручнями. З бортиками цього вдається уникнути.

Як вибрати правильні бортики для дитячого ліжка?

Перш за все варто звернути увагу на розмір бортиків. Вони повинні бути достатньо високими, щоб запобігти падінню, але не занадто, щоб дитина могла виходити з ліжка самостійно, коли стане старшою.

Також важливо звернути увагу на матеріали з якого виготовлені бортики. Вони повинні бути екологічно чистими та безпечними для чутливої дитячої шкіри. Багато виробників використовують гіпоалергенні матеріали, такі як бавовна або поліестер. Нарешті варто звернути увагу на дизайн бортиків. Краще обирати такі, які будуть ідеально відповідати стилю та тематиці дитячої кімнати і, насправді, допоки дитина маленька цей фактор не є особливо важливим. Дизайн бортиків, як правило, залежить від особистих уподобань батьків.

На які аспекти при обранні варто звернути увагу?

Ми рекомендуємо керуватися такими порадами та звернути увагу на:

  • Матеріал. Важливо надавати перевагу матеріалам, що будуть безпечними для дитини, м`якими на дотик, а також легко чиститися та не вимагати делікатного прання. Найкращими будуть полотна у складі яких присутні волокна бавовни, льону та з невеликим відсотком синтетики;
  • Розмір. Дуже важливий критерій при виборі бортиків, адже треба обрати такі, що будуть достатньо високими і захистять дитину від падіння, при цьому не ускладнять дихання;
  • Фіксацію. Бортики мають бути добре закріплені до ліжечка, щоб уникнути їх зсування чи зняття під час сну дитини. Батькам рекомендується періодично перевіряти якість фіксації, а також стан бортиків;
  • Безпеку. Використання деталі повинно здійснюватися з дотриманням правил безпеки, наприклад, не розміщувати м'які іграшки та подушки поряд з бортиками. Також не використовувати їх у ліжечках з боковинами, які можуть бути опущені;
  • Стиль. Бортики можуть бути різних кольорів та дизайну, які допоможуть створити затишну атмосферу у дитячій кімнаті. Важливо пам'ятати, що стиль бортиків повинен бути відповідним до загального стилю дитячої кімнати. Також між собою можна комбінувати принтовану тканину з однотоном.

Яким тканинам надати перевагу? Рекомендації від Текстиль-Контакт

Безпосередньо для виготовлення бортиків можна обрати:

  1. Бавовну. Найкращим прикладом тканини,що складається зі 100% бавовни є бязь. У нашому каталозі на сайті величезний вибір тканин з набивними принтами різних тварин, квіточок, іграшок тощо. Полотно здатне на довгі роки зберігати яскравість кольору. Бязь легка, приємна на дотик та гіпоалергенна тканина. Щоб вироби з бязі не деформувалися, варто при пранні не перевищувати температуру більш ніж 40 градусів.
  2. Поплін. Натуральна бавовняна тканина, що не викликає алергічні реакції та комфортно впливає на делікатну дитячу шкіру. Поплін, як і бязь, представлений у широкому асортименті привабливих принтів та візерунків, можна легко обрати в залежності від статі дитини та стилю кімнати. Поплін добре пропускає повітря, має гігроскопічну властивість, не електризується та легко переться в домашніх умовах.
  3. Сумішеву бавовну.  Цей різновид полотен відрізняється складом, адже при виготовлені виробники комбінують натуральні та синтетичні волокна. Яскравими представниками є бязь та фланель, що виготовляються з волокон бавовни та поліестеру. Обидві тканини чудово пропускають повітря, мають доволі високий рівень гігроскопічності та комфортні при контакті з делікатними ділянками шкіри. Наявність синтетичних волокон позитивно впливає на термін експлуатації та помітно підвищує рівень зносостійкості.
  4. Трикотажний бавовняний велюр найвищої якості (пеньє). Таку тканину ми рекомендуємо вибрати для виготовлення бортиків у популярній формі «косички». Це особливий вид аксесуарів, які виготовляються з м'якої тканини та мають привабливий переплетений вигляд. Вони, зазвичай, робляться невисокими та прикріплюються до бічної стінки ліжечка за допомогою ґудзиків і стрічок. Виготовити можна з велюру пеньє, що відрізняється невеликим густим ворсом, який приємний при контакті зі шкірою. Тканина доволі міцна та стійка до механічного впливу. Велюр не викликає роздратування шкіри та легко очищається в домашніх умовах.

В якості наповнювача ми рекомендуємо звернути увагу на синтепон. Нетканий матеріал із дрібних поліестерових волокон. Теплий, дуже легкий, пишний та екологічний, не викликає алергії та в ньому не заводяться кліщі, добре пропускає повітря, невибагливий у догляді. Можна обрати для наповнення бортиків для дитячого ліжка, декоративних подушок на диван та інших аксесуарів домашнього текстилю.

Також можна окремо на бортики пошити чохол, що захистить виріб від забруднень, а батькам значно полегшить догляд. Для напірника ми рекомендуємо звернути увагу на такі тканини:

  • Бязь. Приємна на дотик та гіпоалергенна тканина, стане чудовим вибором для пошиття чохла на бортики. Має безліч кольорів та відтінків, вибрати бажаний зможе кожен покупець. Бавовняна тканина міцна та зносостійка, не викликає особливих труднощів у догляді, легко переться руками та в пральній машині. Рекомендовано надавати перевагу миючим засобам в яких відсутні компоненти з агресивною дією;
  • Мікрофібра. Синтетичний матеріал, що на 100% складається з волокон поліестеру. Серед головних переваг можна визначити: міцність, зносостійкість, довговічність. Також мікрофібра несхильна до скачування, протирання та має доволі високий рівень гігроскопічності. Вироби з мікрофібри легко перуться та безпечно прасуються в домашніх умовах.

Ну і не варто забувати про деталі, що необхідні при використанні бортиків. Для зручної та надійної фіксації в нашому асортименті є:

  1. Репсова стрічка. В нашому асортименті велика палітра кольорів і розмірів, шириною - 5, 7 і 10 мм. Найчастіше виготовляється з поліестеру, тому плоска, тонка та доволі жорстка на дотик. Переважно використовується для декорування країв текстильних виробів, а також при створенні речей у популярній техніці скрапбукінг. Ми пропонуємо розглянути універсальну стрічку в якості надійної фіксації бортиків для дитячого ліжка.
  2. Липучка. Липучка велкро є надійним методом фіксації текстильних бамперів. Стрічка складається з двох частин: жорсткої (з мікроскопічними гачками) та м'якої, на якій знаходяться мізерні петлі. Липучка велкро – це доволі бюджетний та надійний варіант кріплення для різних предметів, серед яких і одяг, і вироби зі сфери домашнього текстилю.

Чи потрібно декорувати бортики для дитячого ліжка?

Це питання виключно залежить від бажання батьків, адже до певного віку, дитина не в змозі оцінити красу речей навколо себе. Та якщо присутнє бажання створити стильний простір для малечі, батьки можуть скористатися окантувальним шнуром. Здебільшого тасьма виробляється із блискучих поліефірних ниток і своїм оригінальним виглядом може прикрасити будь-який дизайн і зробити потрібний акцент. В асортименті інтернет-магазину Текстиль-Контакт представлений великий вибір кольорів та відтінків, можна обрати як за гендерною ознакою, так і за специфікою вже існуючого інтер’єру приміщення.

У підсумку, бортики для дитячого ліжка - це необхідний елемент, який забезпечує безпеку та комфорт малюка під час сну або гри. Важливо обрати високоякісні бортики, які відповідають всім вимогам безпеки та екологічності.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 17.05.2023