роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Що краще в пуховик: пух чи синтепон?2023-02-09Синтепон належить до синтетичних утеплювачів, який виробляється шляхом скріплення поліефірних волокон між собою. Залежно від того, яким способом здійс
Що краще в пуховик: пух чи синтепон?

Що краще в пуховик: пух чи синтепон?

Синтепон належить до синтетичних утеплювачів, який виробляється шляхом скріплення поліефірних волокон між собою. Залежно від того, яким способом здійснювалося з'єднання поліефірних волокон між собою, синтепон буває:

  • Термоскріплюючий. У цьому виді шари волокон з'єднуються між собою під дією високих температур, утворюючи легку і щільну тканину, яка добре захищає від холоду і не деформується при пранні.
  • Голкопробивний - окремі нитки переплітаються між собою за допомогою зазубрених голок. Такі шари виглядають більш пишними, ніж термоскріплені, і не настільки стійкі до механічних впливів.
  • Клейовий - волокна з'єднуються спеціальним складом, що склеює. Такий матеріал найбільш дешевий, відрізняється великим об'ємом, але досить швидко скочується. До того ж клейові склади можуть мати специфічний запах і викликати небажані реакції.

Раніше синтепон виготовлявся клейовим способом: плоскі волокна просто склеювалися між собою, тому простору для повітря між ними практично не було.

В сучасних утеплювачах волокна виготовляють у вигляді пружинок, кульок, трубочок, що допомагає збільшувати простір між волокнами і краще зберігати тепло.

 

Незалежно від виду основними характеристиками синтепону є:

● мала вага

● хороша термоізоляція

● здатність не вбирати вологу (вологовідштовхувальні властивості)

● м'якість і пружність

● доступна ціна.

Зазвичай синтепон являє собою полотно білого кольору, але виробники іноді додають барвники. Сучасна тканина досить довго зберігає форму, не утворює грудок, не стає тоншою з часом.

Синтепон завдяки своїй легкості та доступності знаходить широке застосування. Його використовують в якості м'якої прокладки при виробництві м'яких меблів; як утеплювач для верхнього одягу; а також наповнювача для спальної білизни (ковдр, подушок), декоративних предметів, іграшок.

Особливим видом синтепону є синтепон з різними добавками.

Містить вовняні волокна використовується для виготовлення теплих ковдр. Особливе місце займає евросинтепон з добавкою силікону. Цей міцний і пружний матеріал використовують для виготовлення матраців та ковдр, в тому числі і дитячих, високоякісної м'якої меблів, різних матеріалів, що утеплюють, прокладок.

Синтепон незамінний і зручний для застосування в різних галузях. Існує кілька видів цієї тканини:

● Шерстипон - це натуральна вовна, скріплена синтетичними нитками. З нього роблять теплі покривала, а також підстьобування до курток.

● Холофайбер - трубчасті смуги, з'єднані термічно. Його застосовують як наповнювач для полегшених ковдр і чохлів

● Синтепух - виготовляється виключно з синтетики методом вичісування. Використовується при виготовленні одягу для дорослих і дітей. Вироби з синтепону легко чистяться.

Чи можна прати синтепон в пральній машині?

Цей матеріал невибагливий до прання. При пранні вручну не слід користуватися миючими засобами, які містять хлор і відбілюючі засоби. Не потрібно замочувати виріб і після прання треба добре прополоскати, щоб не залишалося білих патьоків. З огляду на те, що синтепон досить легка тканина, вироби з нього не вимагають додаткового віджимання, досить просто їх розвісити, щоб стекла вода. Можна вироби з синтепону також прати і в пральній машинці. Температура води не повинна при цьому перевищувати 30 градусів. Не варто використовувати агресивні миючі засоби,  не віджимати.

Особливості та переваги синтепону

Синтепон - легкий і повітряний матеріал з хорошими теплоізоляційними характеристиками.

Перевагами цього матеріалу є:

● гігієнічність

● гіпоалергенність - тканина не накопичує пил і не дратує шкіру

● не затримує і не накопичує вологу

● пружність - відмінно тримає форму і добре її відновлює

● має широкий діапазон використання: від мінус 60 до плюс 100 градусів

● невибагливий до прання, навіть при багаторазових праннях має гарний вигляд.

Крім того, синтепон довговічний: може використовуватися тривалий час і при цьому його характеристики не змінюються. Завдяки гігієнічності та легкості, синтепон часто використовується при виготовленні дитячих товарів.

Що краще пух або синтепон? (Основні відмінності)

Пух є натуральним утеплювачем і має досить великий термін служби. Основними достоїнствами пуху є: значна легкість, відмінна теплоізоляція, тривала зносостійкість, еластичність і висока здатність знову приймати початкову форму. Пух як утеплювач якісно перевершує інші види матеріалів, що робить його значно дорожче. Куртка на пуху може прослужити до 10 років. Але одяг на пуху вимагає особливого догляду і натуральний пух може викликати алергію. Серед достоїнств синтепону можна назвати: високу теплоізоляцію, легкість матеріалу, пружність, нетоксичність і високу вологостійкість. Крім того вироби, виготовлені з використанням синтепону, зважаючи на незначну собівартость вирізнаються доступною ціною.

Що тепліше синтепон чи пух?

Пух - натуральний матеріал, добре забезпечує тепло, виключає можливість перегріву і швидко відновлює об'єм після механічного стиснення.

Чим більше у виробі пуху, тим більше в ньому повітря і тим річ ​​тепліша.

Але пух вбирає вологу, в тому числі і випаровування від тіла і довго сохне. Також є алергеном і відмінним середовищем для розмноження бактерій і кліщів. Крім того вимагає дбайливого догляду, після декількох прань пух скочується і перестає гріти. Використовувати одяг на натуральному пуху рекомендується тільки в умовах сухого морозного клімату. Синтепон добре пропускає повітря, не вбирає вологу, гіпоалергенний, добре переться і швидко сохне. При цьому досить універсальний: може використовуватися як для зимового, так і для демісезонного одягу. Вироби на синтепоні відмінно підходять для активних людей і добре зарекомендували себе при нестійкій зимовій погоді.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 09.10.2019