роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Що шиють з мереживної тканини, характеристики та особливості догляду за матеріалом2021-07-21Мереживо - це різновид текстильних виробів з ажурним візерунком.
Що шиють з мереживної тканини, характеристики та особливості догляду за матеріалом

Що шиють з мереживної тканини, характеристики та особливості догляду за матеріалом

Мереживо – це одна з найдавніших тканин, яка вироблялася людською працею. Мати мереживні вироби у себе в гардеробі або в елементі декору вважалося великою розкішшю.

Спектр застосування мереживних виробів дуже великий. Мереживо може використовуватися як окремий елемент декорування як жіночого, так і чоловічого та дитячого одягу. Його використовують для прикраси та обрамлення комірів, манжетів, краю сукні чи спідниці.

Великою популярністю мереживо користується і у виробників нижньої білизни. Зараз дуже модно мати мереживну білизну. І кожна сучасна модниця має у себе в арсеналі набір спокусливої та дорогої мереживної білизни. Мереживні вставки часто використовують як декор на жіночих бюстах і бюстгальтерах. Крім свого зовнішнього та естетичного вигляду, мереживо має дуже приємну та ніжну фактуру, що теж є плюсом у пошитті нижньої білизни.

Не треба забувати, що мереживо та мереживні вставки мають великий попит і у весільній моді. Дуже важко знайти хоч одну весільну сукню без мережива або хоча б мереживних елементів.

Мистецтвом плетіння мережива займалися з давніх часів. Раніше цей процес був виключно ручної роботи. Але не кожен, навіть найуміліший майстер, брався за створення мережива. Адже це дуже копітка і старанна праця, де треба враховувати величезну кількість найменших нюансів.

Основні види мережива

 

Гіпюр - це тканина, що відноситься до мереживних тканин. Це невагома і приємна на дотик фактурна тканина. Гіпюр є ажурною і легкою сіточкою. Від мережива гіпюр відрізняє більш щільне та жорстке сплетення ниток. Гіпюр може бути як натуральним, так і штучним. При виготовленні натурального гіпюру використовуються бавовняні та шовкові матеріали, найчастіше. При виготовленні штучного – всі штучні матеріали та будь-яка недорога, але якісна сировина.

 

Ірландське мереживо - різновид мережива являє собою окремо пов'язані складні мотиви, які зшиті між собою за допомогою тканини, яка представляє фон або основу. Перші зразки такого мережива з'явилися в Ірландії в 14 столітті, а вже в 17 столітті Ірландія стала масово постачати своє мереживо по всьому світу.

Французьке мереживо - або мереживо шантильї  є красивим і дуже тонким мереживом чорного кольору. Саме таким тонким мереживом французькі пані та представники знаті прикрашали своє святкове вбрання. Вручну таке делікатне мереживо робиться з шовкових ниток, а в масовому виробництві з бавовни та інших синтетичних тканин.

Венеціанське мереживо – венеціанським мереживом прийнято вважати мереживо, що виробляється за спеціальною голковою технікою. Його шиють спеціальною голкою. Перші згадки про венеціанське мереживо з'явилися у 16 столітті, а вже з 17 століття його виробництва стало масовим.

Де використовується мереживна тканина

 

Мереживо найчастіше використовують для пошиття жіночого одягу. Мереживні сукні вже довгий час є найпопулярнішими на світовому ринку. Це можуть бути як літні сукні для повсякденного носіння, так і вечірні сукні для виходу у світ. Окрім суконь із мережива прийнято шити ажурні блузки. Напівпрозора мереживна блузка у поєднанні з правильною і красивою білизною може виглядати дуже спокусливо.

Виробники нижньої білизни теж часто застосовують у своїх дизайнах та колекціях мереживо. Крім свого привабливого і принадного зовнішнього вигляду, мереживо – це той матеріал, який дуже приємний тілу, а саме у пошитті нижньої білизни, такий фактор враховувати дуже важливо. Мереживом прикрашають як бюсти і бюстгальтери, так і нижню білизну, це можуть бути як елементи декору на виробі або виключно мережива. Крім нижньої білизни, мереживо використовують при декоруванні піжам і халатів, що теж допомагає домашньому текстилю набути вишуканого, а часом і спокусливого вигляду.

Весільні салони теж не забувають про мереживо у своїх виробах. Мереживо прийнято вважати уособленням жіночності та ніжності. Кожна наречена, такого знаменного дня, хоче бути на висоті. Добре підкреслити всю красу її образу допоможе мереживне весільне плаття. Як і будь-яка мода, «весільна» теж має властивості змінювати свої смаки, віяння та пріоритети. Мереживні сукні можуть бути як пишних фасонів, так і зовсім приталені. Кожна красуня знаходить щось своє особливе в мереживних сукнях.

Крім свого застосування в одязі, мереживну тканину використовують і в оформленні інтер'єру. Ним прийнято прикрашати меблеві вироби, гардини, скатертини. Дуже часто виробники домашнього текстилю використовують мереживо як обважнювач на тюль або на легкі мереживні фіранки.


 

Як правильно доглядати вироби з мережива

Мереживо - це дуже тендітна і вибаглива матерія. Мереживні вироби краще не піддавати механічним пошкодженням і ставитися до них дуже дбайливо.

Догляд за мереживом має кілька важливих особливостей:

  • Якщо на мереживному виробі є забруднення, перед пранням бажано його замочити в розчині соди на кілька годин. Сода добре допомагає вивести плями, але при цьому не зашкодить самому мереживу.
  • Після відмочування, мереживний виріб краще сполоснути в мильному розчині без використання агресивних порошків та засобів.
  • Прати мереживні речі краще вручну, а не в пральній машині.
  • Сушити мереживо теж можна у кілька способів. Перший – це розтягнути мереживний виріб на спеціальній рамці, другий – сушити мереживний одяг на білому бавовняному полотні.
  • Прасувати мереживо можна лише на низьких температурах, використовуючи відпарювач.
Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 28.01.2021