роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Що таке страйп сатин: особливості, види та характеристики2021-11-17Страйп сатин – це розкішне полотно, яке застосовується при пошитті справді елегантних речей.
Що таке страйп сатин: особливості, види та характеристики

Що таке страйп сатин: особливості, види та характеристики

Страйп сатин, що це?

Страйп сатин – це розкішне полотно, яке застосовується при пошитті справді елегантних речей. Найчастіше тканину можна зустріти під час виготовлення комплектів постільної білизни, і навіть окремих одиниць домашнього текстилю. Страйп сатин має відмінні властивості та експлуатаційні характеристики, завдяки чому вже давно користується популярністю серед покупців. Приємна на дотик тканина також має чарівний зовнішній вигляд, який обов'язково залишиться у центрі уваги.

Найчастіше полотно прикрашене декоративним візерунком у вигляді горизонтальних або вертикальних смужок, від чого й походить назва «страйп». Поверхня сатину трохи ковзає, що особливо приємно відчувається при контакті зі шкірою. Придбати таке полотно можна абсолютно будь-якого кольору, тому що натуральна тканина страйп сатин чудово фарбується синтетичними барвниками.

Історія виникнення страйп сатину?

Полотно страйп сатин існує на вітчизняному ринку легкої промисловості вже кілька десятиліть. Слід зазначити, що жителі США та інших країн Європи набагато раніше стали використовувати страйп-сатин для пошиття комплектів постільної білизни. Елегантне полотно відмінно контактує зі шкірою, при цьому має чудовий зовнішній вигляд. Тканина чудово поводиться як в експлуатації, так і у догляді.

Українські покупці почали звертати увагу на елітарне полотно із натуральним складом лише у середині минулого століття. Спочатку ставилися з побоюванням та недовірою, оскільки деякі виробники додають до складу страйп-сатину штучні волокна. Дійсно, невеликий відсоток синтетики або віскози може бути у складі полотна, адже від цього посилюються позитивні якості та помітно зростає довговічність тканини. Вироби зі страйп-сатину в пропорції 85% натуральних волокон і 15% синтетичних відмінно переносять багаторазові прання, зовсім не схильні до стирання та надовго зберігають візуальну привабливість. При купівлі полотна страйп-сатин варто обов'язково звернути увагу на етикетку, яка супроводжує рулон тканини. Саме там виробник залишає цінну інформацію щодо точного складу полотна в пропорції, а також рекомендації щодо дбайливого та безпечного догляду.

Спочатку страйп сатин виготовляли тільки з натуральних волокон бавовни. Але згодом через бажання покращити стійкість полотна, а також зробити його доступнішим, склад матеріалу було змінено. Зараз у сучасних інтернет-магазинах можна придбати тканину з:

  1. Бавовни. Найпопулярніший у світі текстильний матеріал рослинного походження. Спочатку насіння бавовнику проходить ретельний відбір та переробку, в результаті чого тільки найякісніші та щільніші нитки використовуються для створення полотна. Волокна відмінно контактують навіть із найчутливішими ділянками шкіри, що забезпечує тканині ряд безперечних позитивних якостей.
  2. Бамбука. Волокна натурального бамбука мають цінні властивості та відмінні експлуатаційні характеристики. Нитки досить міцні, при цьому переплітаючись саржевим методом, утворюють легку та повітряну тканину. Розкішне полотно має високий рівень гігроскопічності, легко поглинає вологу і досить швидко сохне. Тканина страйп-сатин у складі якої є волокна бамбука легко очищається в домашніх умовах, навіть з використанням пральної машини. Полотно страйп-сатин візуально нагадує натуральний шовк з нанесеними візерунками, але при цьому має набагато нижчу ціну і набагато простіше у догляді.
  3. Віскози. Штучні нитки, що видобуваються шляхом обробки деревної целюлози. Волокна досить м'які та приємні на дотик, не схильні викликати подразнення шкіри та алергічні реакції. Віскоза часто для створення міцного та якісного полотна застосовується у комбінації з натуральними волокнами бавовни, що забезпечує позитивні результати.
  4. Евкаліпта. Також штучне волокно, що утворюється у процесі обробки евкаліптової деревини. Нитки вперше були здобуті наприкінці минулого століття, але вже встигли набути популярності серед покупців. Полотна на основі ниток евкаліпта на 100% екологічно чисті, є невідповідним середовищем для утворення та розмноження мікробів.
  5. Поліестеру. Синтетичні волокна, що формуються в процесі термічної обробки поліефірного матеріалу. Нитки поліестеру додаються при створенні тканини в невеликій кількості, що дозволяє не тільки зробити полотно доступнішим, а й значно продовжити термін експлуатації.

Чим гарний страйп сатин?

Полотно з натуральним або комбінованим складом має візуально привабливий зовнішній вигляд. Така тканина стане справжньою окрасою інтер'єру приміщення, відмінно впишеться як класичний, так і ультрасучасний дизайн кімнати. Перевагою страйп-сатину є універсальність у використанні, тому що відрізок тканини можна застосувати для пошиття:

  • Комплектів постільної білизни;
  • Окремих одиниць постільного набору;
  • Покривала;
  • Піжами, комплекти спідньої білизни, нічні сорочки.

Чим відрізняється страйп-сатин від сатину?

Головною відмінністю страйп-сатину від звичайного сатину є зовнішній вигляд.

При створенні на полотно відразу наноситься візерунок спеціальними машинами на комбінаті.

Найчастіше можна зустріти у продажу полотна з горизонтальними та вертикальними вузькими смугами.

Характерний візерунок на полотно наноситься не барвниками, а спеціальними нитками вишивається. Колір ниток підбирається в тон до готового полотна, що створює приємний 3-Д ефект на зовнішній поверхні.

Найбільш поширеними поєднаннями готового полотна зі смугами вважаються:

  1. Коричневий з бежевим.
  2. Білий із молочним.
  3. Рожевий з фіолетовим.
  4. Помаранчевий з персиковим.
  5. Салатовий із білим.

Звичайно, в асортименті можна знайти і яскраві відтінки страйп-сатину. Нитки натурального та синтетичного походження відмінно піддаються фарбуванню, тому знайти свій ідеальний колір полотна можуть навіть найвибагливіші покупці.

Крім зовнішнього вигляду, ексклюзивний страйп-сатин відрізняється від звичайного сатину рівнем щільності. Смугасте полотно набагато тонше за попередника, тканина практично невагома. Матеріал чудово пропускає повітря, дозволяє шкірі повноцінно дихати та насичуватися киснем.

Страйп-сатин, у складі якого присутня штучна віскоза, на вигляд і характеристикам нагадує привабливий атлас.

Опис та основні характеристики тканини

Страйп-сатин – це полотно, яке стане центром уваги в приміщенні. Розкішна тканина з тонкими смугами дозволить прикрасити інтер'єр приміщення, при цьому не заблокує повітря і наситити приміщення. Тому часто тканина застосовується при виготовленні штор та завіс. Незважаючи на візуальну легкість і тонкість тканини, розкішне полотно можна застосувати при пошитті штор у кімнати, вікна яких виходять на сонячну сторону.

Власникам надчутливої шкіри, відмінним варіантом стане сатин на основі волокон бамбука та евкаліпту. Такі тканини мають високий рівень екологічної чистоти, не схильні до утворення та формування хвороботворних бактерій. Також полотно з натуральних рослинних волокон не стане причиною подразнення на шкірі та утворення алергічних реакцій.

Найкраще уникати полотен страйп-сатину, які складаються виключно із синтетичних ниток. Такі полотна накопичують статичну електрику, швидко втрачають властивості та досить неприємні при контакті зі шкірою. Щоб цього уникнути, важливо при покупці читати точний склад полотна.

Плюси та мінуси страйп-сатину

Натуральна або комбінована тканина страйп-сатин має низку позитивних властивостей та характеристик. Найбільш важливими вважаються:

  • Високий рівень екологічної чистоти;
  • Візуальна привабливість та естетично приємний зовнішній вигляд;
  • Довговічність, зносостійкість полотна;
  • Матеріал легко піддається фарбуванню, надовго зберігає яскравість та насиченість кольору;
  • Полотно на основі натуральних та штучних волокон не схильне стати причиною подразнення на шкірі;
  • Страйп-сатин не схильний до зсідання, навіть при домашньому пранні;
  • Полотно має високий рівень щільності і міцності, надовго зберігає цілісність;
  • Матеріал добре пропускає повітря, дозволяє шкірі повноцінно дихати;
  • Тканина на основі натуральних і штучних волокон має відмінний рівень гігроскопічності, легко поглинає вологу і швидко сохне;
  • Матеріал викликає приємні відчуття при контакті, надовго зберігає легкість, відчуття прохолоди.

Серед недоліків можна виділити лише те, що справжній страйп-сатин із натуральних волокон має досить високу ціну. Але цей недолік виправданий тривалим терміном використання, полотна надовго збережуть цілісність і радуватимуть покупця.

Особливості догляду

Незважаючи на те, що полотно має розкішний зовнішній вигляд і відноситься до тканин класу "преміум", догляд за виробом максимально простий. Щоб комплекти постільної білизни або інші аксесуари зі страйп-сатину не втратили цілісність та привабливість, прати речі краще за температури води не вище 30 градусів. При цьому можна використовувати пральну машину та режим делікатності. Як миючу основу важливо вибирати засоби з компонентами м'якого впливу.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 17.11.2021