роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Що таке тканина велсофт (Wellsoft), опис, властивості та характеристики2021-07-21Велсофт - це текстильний матеріал, який підкорив своїми відмінними експлуатаційними характеристиками.
Що таке тканина велсофт (Wellsoft), опис, властивості та характеристики

Що таке тканина велсофт (Wellsoft), опис, властивості та характеристики

Велсофт - це текстильний матеріал, який підкорив своїми відмінними експлуатаційними характеристиками. Текстиль велсофт має синтетичний склад, що прихильно позначилося на властивостях, перевагах та особливостях полотна.

У сучасному світі синтетичні тканини стають не менш популярними, ніж натуральні. Штучні полотна можуть використовуватися як для пошиття предметів гардеробу, побутового текстилю, так виготовлення дитячих іграшок.

Багато покупців не довіряють полотнам із виключно синтетичним складом, і оминають товари, де на ярлику вказано «поліестер 100%». При цьому думка, що синтетика шкідлива та небезпечна – безпідставна та нерозумна. Насправді індустріалізація настільки просунулася вперед, що сьогодні синтетичні нитки є максимально безпечними для людського здоров'я. При цьому тканини, які мають штучний склад, набагато краще зберігають цілісність, привабливість та функціональність.

Як виготовляють тканину велсофт?

 

Матеріал велсофт виготовляється з поліестеру. Ці синтетичні з'єднання дозволяють отримати щільну та міцну тканину з найкращими експлуатаційними характеристиками. Полотно було винайдено у Японії 1976 року, але особливого фурору не справило. Лише через кілька років, коли велсофт стали масово використовувати для пошиття предметів гардеробу та побутового текстилю, на матеріал нарешті звернули увагу. Тканина лише за кілька десятиліть підкорила не лише жителів країн Азії, а й Європи, Америки тощо.

 

При виготовленні полотна велсофт використовуються синтетичні нитки особливої тонкості, які в кілька разів тонші за людське волосся. Як правило, діаметр синтетичного волокна при виготовленні велсофт становить не більше 0,05 міліметра. Нитка набагато тонша, м'якша і еластичніша вовни, бавовни і навіть шовку.

Для виготовлення wellsoft використовується спеціальний метод переплетення волокон. За рахунок високої щільності торкання ниток на поверхні тканини утворюються маленькі петлі. Надалі саме вони формують той м'який ворс, який так приваблює оточуючих. За рахунок низького ворсу, матеріал на вигляд, тактильним відчуттям і експлуатаційним характеристикам нагадує фліс. Також багато покупців порівнюють синтетичний велсофт із махровим матеріалом. Справді, зовнішній вигляд обох видів тканин має багато спільного, але у цьому подібність закінчується. Велсофт виготовляється виключно із синтетичних ниток, а у складі махри присутні волокна бавовни в обов'язковому порядку. Також махра практично не здатна підлаштовуватися під температуру тіла людини та підтримувати теплообмін. Для цього використовується інноваційний велсофт.

Види за особливостями ворсу

 

Залежно від висоти ворсу та густини текстилю розрізняють кілька основних видів тканини велсофт. Вони відрізняються як зовнішнім виглядом, а й властивостями. Найбільш популярними вважаються:

  • Полотно без ворсу. При виготовленні використовується спеціальний щільний метод переплетення волокон, за рахунок чого на поверхні не утворюються петельки;
  • Тканина із густим ворсом. У цьому випадку, навпаки, при створенні полотна спеціально залишають великі затяжки, які формують привабливий, приємний до тіла м'який ворс;
  • Односторонній велсофт. Полотно має приємний ворс тільки з одного боку, лицьова сторона велсофт залишається ідеально гладкою;
  • Двосторонній велсофт. Така тканина має приємний густий ворс з обох боків. Ідеально підходить для пошиття банних халатів, піж та інших утеплених предметів гардеробу. 
  • Однотонний велсофт. При створенні полотна нитки поліестеру попередньо піддаються фарбуванню синтетичними барвниками в певний колір. Таке полотно може мати густий ворс або безворсовим ультрасофтом. Є найбільш популярним матеріалом, поширеним при пошитті одягу;
  • Набивний. При створенні полотна на поверхню наноситься кольорове зображення, різні орнаменти та малюнки тварин (переважно для дитячого одягу). Така тканина має чудовий зовнішній вигляд і відмінно підходить для пошиття предметів побутового текстилю (покривала, пледи, постільна білизна);
  • З великими візерунками. Матеріал зовні дуже схожий на знаменитий жакард, при виготовленні якого багато ниток поетапно формують привабливий орнамент або візерунок на готове полотно.

 

Асортимент тканини велсофт в сучасних інтернет-магазинах приємно дивує. Зробити вибір може навіть найвибагливіший покупець, знайшовши ідеальний варіант полотна для пошиття текстильного виробу.

Характеристики та властивості тканини

 

Вже понад 40 років тканина велсофт знаходиться на гребені популярності, щорічні масштаби продажу полотна справді вражають. Шалена актуальність полотна цілком виправдана винятковими експлуатаційними характеристиками тканини. Велсофт має такі властивості:

  1. ★ М'якість. За рахунок формування приємних петель на поверхні під час виготовлення полотно максимально м'яке. Вироби з велсофту відмінно контактують зі шкірою, доставляючи зручність та комфорт.
  2. ★ Гіпоалергенність. Матеріал виготовлений виключно із синтетичних волокон, завдяки чому зовсім не схильний провокувати алергічні реакції та подразнення на шкірі. Що примітно, не викликає проблем навіть для власників надчутливої шкіри.
  3. ★ Довговічність. Велсофт надовго зберігає яскравість кольору, якість і не схильний до деформації. Вироби з цього текстилю на багато років радуватимуть покупців привабливим зовнішнім виглядом.
  4. ★ Щільність та міцність. Тканина велсофт створюється шляхом особливого методу переплетення волокон поліестеру, внаслідок чого формується тканина з високим рівнем щільності та міцності. Полотно не схильне до розривів, механічних пошкоджень та утворення ковтунців.
  5. ★ Антибактеріальність. За рахунок синтетичного складу, в готовому текстилі геть чисто відсутнє середовище для розмноження та формування хвороботворних бактерій. Матеріал є максимально безпечним для контакту з тілом людини.
  6. ★ Терморегуляція. Велсофт відмінно підлаштовується під температуру тіла людини, сприяє зігріванню та тривалій підтримці комфортної температури. Завдяки цій властивості полотно нерідко використовують для пошиття зимового одягу, а також аксесуарів для зимових видів спорту.
  7. ★ Гігроскопічність. Матеріал відмінно пропускає воду, при цьому максимально швидко сохне при прямому потраплянні сонячних променів. Сушіння за допомогою електроприладів слід уникати.
  8. ★ Повітропроникність. Незважаючи на синтетичний склад, полотно відмінно пропускає повітря, дозволяє шкірі повноцінно дихати та насичуватися необхідним киснем.
  9. ★ Привабливість. Тканина велсофт має особливо приємний зовнішній вигляд, відмінно підходить для пошиття різних предметів гардеробу, а також побутового текстилю.
  10. ★ Різноманітність. Залежно від методу виготовлення, а також зовнішньої обробки полотно ділиться на кілька основних видів: бавовняний велсофт і велсофт з поліестеру. У магазинах тканин представлений широкий асортимент полотен, серед яких кожен може знайти свій ідеальний варіант.
  11. ★ Універсальність. Велсофт широко застосовується у легкій промисловості. З полотна можна шити домашній одяг, піжами, капці. Також незамінний і для пошиття побутового текстилю, наприклад, ковдр і пледів.
  12. ★ Легкість у догляді. Перевагою синтетичного полотна є порівняльна легкість у догляді. Тканини можна прати руками або у пральній машині, рекомендується використовувати миючі засоби без агресивних компонентів у складі.

 

 

Який матеріал кращий велсофт чи фліс?

 

Обидва матеріали мають відмінні якості, властивості та експлуатаційні характеристики. Матеріали не створюють проблем під час шиття, відмінно піддаються обробці декоративними елементами. Єдина різниця в тому, що фліс трохи тепліший за велсофт і чудово підходить як підкладка для зимового одягу, а також пошиття різних светрів і товстівок.

Що можна пошити з тканини велсофт?

 

Матеріал велсофт більш ніж універсальний, тому що може бути використаний у будь-якій сфері життєдіяльності людини. Найчастіше тканина використовується для пошиття:

 

  • Одягу. Матеріал має відмінні експлуатаційні характеристики, легко зшивається і комфортний в носінні. Найчастіше застосовується для пошиття предметів жіночого та дитячого гардеробу. Привабливі піжами, теплі текстильні капці, банні халати, светри та товстівки – все це можна пошити з привабливого велсофту;
  • Предмети побутового текстилю. При пошитті пледу або покривала на диван, залежно від готового домашнього інтер'єру, може бути використаний однотонний або набивний велсофт. Такі полотна стануть справжніми прикрасами спальні або вітальні, головне зуміти правильно підібрати відтінок аксесуара до штор або кольору стін;
  • М'які іграшки. Досвідчені майстрині вже давно звернули увагу на м'який текстильний матеріал. Велсофт з ворсом стає чудовою основою для пошиття м'яких іграшок для дітей та колекціонерів виробів ручної роботи.

Рекомендації щодо догляду за тканиною велсофт

 

Матеріал велсофт взагалі невибагливий у догляді, що є однією з головних переваг. Полотно можна прати руками або скористатися пральною машиною. При пранні рекомендується вибирати миючий засіб без агресивних компонентів у складі. При пранні яскравих речей, щоб велсофт не втратив насиченість кольору, рекомендується вибирати порошок або гель для кольорової білизни. Прасувати полотна велсофта практично не потрібно, так як полотно не схильне до утворення складок навіть при тривалому використанні.
 

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 04.06.2021