роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Що таке утеплювач для одягу: як вибрати в дитяче пальто2023-02-14Людський організм постійно перебуваючи в навколишньому середовищі вимагає зручного сезонного одягу. Якщо влітку користуються легкими речами, що створю
Що таке утеплювач для одягу: як вибрати в дитяче пальто

Що таке утеплювач для одягу: як вибрати в дитяче пальто

Людський організм постійно перебуваючи в навколишньому середовищі вимагає зручного сезонного одягу. Якщо влітку користуються легкими речами, що створюють прохолоду, то до настання холодів запасаються куртками, пальто, шубами, парками, пуховиками, щоб зігрітися і підтримувати оптимальну температуру тіла.

Виникає питання, які утеплювачі краще використовувати при пошитті, адже головне завдання такого одягу - не дати замерзнути.

Що таке тканини-утеплювачі

Повітря - поганий провідник тепла і ідеально підходить як ізолюючий елемент. Утеплювач розподіляє його по крихітним кишенях і утримуючи, блокує проходження тепла, що виділяється від тіла. Чим більше міститься повітря в виробі, тим більше коефіцієнт ізоляції і тепліше одяг.

Щоб пошити модний, зручний, зігріваючий виріб, потрібно правильно вибрати не тільки основну тканину і підкладку, а й утеплювач. Важливо звернути увагу на:

● М'якість. При носінні виробу не буде викликати негативних відчуттів і дискомфорту.

● Товщину. Використання занадто товстого утеплювача зробить виріб громіздким і об'ємним.

● Зручність у процесі пошиття і експлуатації.

● Зносостійкість.

● Вага. Щоб одяг не був важким, вибирати легкі матеріали.

● Теплота. Високий рівень ізоляції дозволить відчувати комфортність в найхолодніші зимові дні.

Перевага речей з утеплювачем найбільше проявляється в несприятливих погодних умовах. Дощ, вітер, сніг, мороз - покаже, що це найкращий вид одягу, щоб підтримувати стабільну температуру тіла і не замерзнути.

Види утеплювачів

Діляться на такі, що зберігають тепло матеріали, на три основні групи - натуральні, змішані і штучні. До натуральних відносять:

● Овчину (з овечої вовни). Довговічний, що не викликає алергії матеріал. Важкий, зігріває до-25С.

● Шерстин, що складається з 60% вовни і 40% віскози. М'який і легкий, але в процесі експлуатації, вибивається через шви.

● Пух птахів (лебедів, гусей, качок). В домашніх умовах якісний пуховий утеплювач створити не вдасться.

До змішаних утеплювачів належать:

● Шерстипон - з вовняних і поліефірних ниток. Легкий, застосовують для пальто, шкіряних курток і плащів.

● Шерстікрон (суміш поліефіру і вовни) - це сучасний пружний і легкий матеріал. Використовується для туристичного спорядження - курток, спальників, ковдр.

● Ватин - складається з бавовняних, віскозних, вовняних і синтетичних волокон. Найдешевший і за якістю поступається іншим матеріалам.

Що таке утеплювач синтепон? Найбільш популярний ізолюючий, синтетичний матеріал. Доступний за ціною, так як виробляється з вторинної поліефірної сировини. Легкий, але має хороші теплозахисні якості, зігріває в погоду з температурою повітря до -15 градусів. Підійде для теплої зими або осінньо-весняних речей. Для більш холодних умов слід звернути увагу на інші сучасні штучні утеплювачі, такі як:

● Слімтекс (з надтонких поліпропіленових і поліефірних волокон). Пориста структура сприяє високому рівню ізоляції. Тонкий, зносостійкий, підходить як для туристичного, так і для модельного одягу.

● Синтепух - нетканий утеплювач, що нагадує натуральний пух. Складається з дрібних пористих волокон поліестеру. Не промокає, дихаючий, гіпоалергенний, при пранні не скочується. Не утворює статичну електрику.

● Холофайбер - це комбінація синтепону і силіконових волокон. Об'ємний і витримує температуру до -30 градусів. Використовується для спортивних і туристичних виробів і курток для повсякденного носіння.

● Волокнина - м'який нетканий матеріал з поліефірних волокон. Зберігає форму, використовується для верхнього одягу, в тому числі і дитячого.

Синтетичні наповнювачі імітують функцію пуху - затримують тепло. На відміну від натурального утеплювача, який після намокання втрачає властивості, погано вбирають вологу і швидко сохнуть. Набагато простіші в обслуговуванні, ніж пух і набагато економніші. Для вологої холодної української погоди - це найбільш підходящий варіант, пуховий одяг краще підходить для сухого високогірного клімату.

Як правильно вибрати утеплювач в дитячу куртку

Для того, щоб вибрати ізоляційний матеріал необхідно визначитися який саме виріб буде зшито і для яких цілей призначений - для щоденного використання, для туристичного походу або як святкова річ. До утеплювачів для жінок, чоловіків і дітей також пред'являються різні вимоги:

● Жіночі вироби повинні бути не тільки комфортними і теплими, а й ефектними і привабливими, підкреслювати достоїнства фігури. Використовують більш повітряні матерії - слімтекс, синтепон, натуральний пух.

● Чоловічі вироби відрізняються зносостійкістю і довговічністю. Тут краще підійдуть синтетичні наповнювачі, такі як холофайбер, тінсулейт, слімтекс. Протистоять вітру, витримують низькі температури, зручні - підходять для заняття спортом і для роботи.

Як вибрати утеплювач в дитяче пальто?

Для дитини важливо, щоб одяг на холодну пору року був не тільки теплим, але і стійким - добре прався і зберігав форму, адже діти часто брудняться і перевіряють його на міцність. Найкращими утеплювачами для дитячого пальто або куртки стануть синтепон або холофайбер, так як відрізняються легкістю і не парять.

Популярним наповнювачем є також овчина, але тільки для самих маленьких (до року). Натуральна матерія важка для дитячого одягу і коштує дорого. Набивна овчина - це інший матеріал, який набагато легший, не парить і застосовується як підстібка до пальто, куртки. Це дуже зручно для носіння, але рекомендується тільки при сильних морозах.

Не дивлячись на штучне походження синтетичні утеплювачі не викликають алергію і роздратування шкіри. Не поглинають неприємні запахи і не вбирають бруд, кліщі та шкідливі мікроорганізми в них не заводяться. Допускається комбінування декількох видів утеплювача в одному виробі.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 30.09.2019