роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Які тканини вибрати для карнавальних костюмів на дитячий ранок2023-02-14Наближаються новорічні, різдвяні свята і ранки - це довгоочікувана розвага для дітей і батьків. Карнавальні костюми - це завжди хіт, особливо важливий
Які тканини вибрати для карнавальних костюмів на дитячий ранок

Які тканини вибрати для карнавальних костюмів на дитячий ранок

Наближаються новорічні, різдвяні свята і ранки - це довгоочікувана розвага для дітей і батьків. Карнавальні костюми - це завжди хіт, особливо важливий для хлопців. У них вони проводять радісні, незабутні моменти, що запам'ятовуються на все життя. Багато мам кожен раз задають собі питання, що в цей раз зробити для дитячого ранку, які матеріали для карнавальних костюмів використовувати? Вибрати легко разом з дитиною. Надихнути можуть книги, знаменитості або веселі персонажі з мультфільмів.

Види тканин для карнавальних костюмів

Створення вбрання - це творчий процес і веселе проведення часу з вашою дитиною. Щоб отримати відмінний результат, необхідно визначитися які тканини застосувати при пошитті. Костюм з дорогих натуральних полотен буде виглядати багато, але вартість вийде високою. Для одягу, який дитина одягне один раз, - це дорого. Матеріали зі змішаного або синтетичного складу мають ряд переваг, але деякі слабо пропускають повітря і в спекотному або холодному приміщенні відповідно буде душно або прохолодно. Але якщо вбрання одягається один раз і його доведеться носити недовго, використовувати недорогі тканини цілком виправдано.

Допомагають створити казковий образ різні матерії, розглянемо популярні варіанти:

Атлас - розкішний шовковий матеріал з щільно скручених ниток з глянцевим блиском. Для виробництва використовують як натуральні, так і синтетичні волокна. Крім класичного гладкого полотна зустрічаються і з візерунком. Міцний, не викликає алергію та подразнення шкіри. Привабливий - драпірується і спадає плавними складками.

Марльовка - підходить для виробів вільного крою або моделей костюмів, посаджених на підкладку. Складається з бавовняних, лляних, вовняних або змішаних волокон.

Фатин - напівпрозора повітряна тканина з блискучою або матовою поверхнею. Стійка, використовується для пишних силуетів, що тримають форму.

Органза. Незважаючи на те, що це тонка і прозора тканина, володіє міцністю і навіть жорсткістю. Зберігає форму і не мнеться. Ніжна, гладка і приємна на дотик.

Оксамит - витончена, шляхетна і красива матерія з досить щільним вертикальним, коротким ворсом на лицьовій стороні. Драпірується і має відблиск.

● Велюр. Здатний відбивати світло, утворює загадкові відблиски і півтони. Створює розкішний вигляд і добре облягає.

Фліс - легка і невибаглива дихаюча тканина. Не розтягується і не сковує рухи дитини під час активного проведення часу на святі.

Жакард - ошатний матеріал з рівномірно витканим орнаментом. Не мнеться, має привабливий, королівський зовнішній вигляд.

Парча - тканина на основі шовку з візерунком, виконаним металевими або іншими блискучими нитками. Підкорює розкішним видом і вишуканістю.

Ще багато тканин можна використовувати - натуральну і штучну замшу і шкіру, тафту, тканини з паєтками і напиленням, мереживом і багато інших. Пошиття під силу навіть недосвідченим мамам, необхідно просто мати бажання і наявність вільного часу.

Завжди потрібно враховувати побажання дитини і загальну вимогу до карнавального дитячого вбрання - костюм повинен бути яскравим з безліччю прикрас, але в той же час зручним, комфортним і не заважати руху, так як свято зазвичай триває кілька годин. Для епізодичного застосування допускається вкладення синтетичних волокон до 100%.

Які тканини краще поєднуються при пошитті карнавального костюма

Не слід відкладати пошиття карнавального костюма на останній момент. Краще готуватися заздалегідь, щоб у святковий день дитина відчувала себе щасливою. Створювати костюм казкового персонажа разом з дітьми завжди весело і цікаво, завдяки цьому захоплююча підготовка до свята обов'язково запам'ятається. Карнавальне вбрання повинно виділятися і привертати до себе увагу, як домогтися такого ефекту?  Використовувати правильні матеріали для створення того чи іншого образу.

Яка тканина для карнавального костюма краща:

● Для створення пишної об'ємної спіднички сніжинки, феї, використовують прозорі матерії, такі як фатин, органза. Для сукні принцеси підійдуть легкі полотна - гіпюр, шифон, муслін, марльовка.

● Для історичних героїв, королівських персон і мушкетерів, щоб маскарадний костюм виглядав достовірно, використовують оксамит яскравих відтінків і сріблястий або золотавий жакард. Також актуальні замша, штучна або натуральна шкіра, атлас, гіпюр, сорочкова тканина. Обробляють такі наряди мереживами і стрічками.

● Для костюмів клишоногих ведмедиків, зайчиків, лисичок та інших звірів вибирають ворсовані і пухнасті матеріали - це штучне або натуральне хутро, фліс, велюр, оксамит. Легкі варіанти вибирають частіше через те, що в них не спекотно, навіть в самому теплому приміщенні. Повністю шити вбрання з хутра не варто - буде парити, рекомендується робити тільки вставки.

● Для костюма Снігової королеви беруть тафту або парчу світло-блакитного або білого кольору і поєднують з прозорими блискучими матеріалами.

● Для вбрання Діда Мороза, Святого Миколая, Снігуроньки - це червоний або синій оксамит в комбінації з білим хутром. Полегшені варіанти створюють з атласу і сріблястого жакарду.

Карнавальний костюм повинен відповідати розміру дитини, великий чи маленький буде незручним і стане відволікати від отримання задоволення на святковому заході. При пошитті використовувати надійні застібки, щоб замочки не заїдали, липучки не розійшлися, а ґудзики залишилися на місці.

Сьогодні у продажу є широкий вибір різних карнавальних варіантів на різний смак і будь-які фінансові можливості. Якщо вибрати найпопулярніший, існує ймовірність, що малюк на святі загубиться серед десятка дітей в однакових костюмах. Самостійний пошив гарантує, що на святі дитина буде в ексклюзивному, що не повторюється, вбранні.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 01.10.2019