роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Як правильно вибрати тканину для піджаків в офіс?2023-02-22Піджак є універсальним видом одягу і застосовується як в чоловічому, так і в жіночому гардеробі. Матеріали, що застосовуються для піджаків, відрізняют
Як правильно вибрати тканину для піджаків в офіс?

Як правильно вибрати тканину для піджаків в офіс?

Піджак є універсальним видом одягу і застосовується як в чоловічому, так і в жіночому гардеробі. Матеріали, що застосовуються для піджаків, відрізняються різноманітністю видів і залежать від того, для чого призначається піджак.

Найбільш важливими вимогами до тканини для піджаків є:

● зносостійкість;

● міцність;

● естетична привабливість;

● несхильність до деформації;

● простота в догляді.

Крім того, тканини для піджаків повинні утримувати тепло взимку і бути комфортними влітку. Матеріали для літніх піджаків повинні легко пропускати повітря, а тканини для зимових - добре утримувати тепло. При відповіді на питання: тканина для піджаків яка краще, необхідно враховувати як буде вести себе тканина в процесі експлуатації. Чи буде сідати після прання і сушіння, чи не буде линяти, чи не будуть утворюватися на ній ковтунці. Крім того, ідеальний матеріал для піджака не повинен деформуватися. Найбільш схильні до стирання ліктьова частина піджака, тому тканина повинна мати високий рівень міцності. Величезне значення має якість матеріалу, оскільки від цього залежить, як довго піджак буде зберігати привабливий зовнішній вигляд. Види матеріалів для піджаків відрізняються різноманітністю. Тканина може повністю виготовлятися з натуральних або штучних волокон, а також містити синтетичні добавки. Для піджаків на літню погоду ідеально підходять льон і бавовна, які є гіпоалергенними, добре пропускають повітря, зручні і комфортні в носінні. Добрими властивостями володіє і вовна. Вона не тільки пропускає повітря, але і зберігає прохолоду, є стійким матеріалом, що не мнеться. Вовняна тканина ідеально підходить для пошиття піджаків. На її поверхні практично не утворюються вигини і вона майже не мнеться. Найбільш підходить вовна для виготовлення класичних піджаків. Зручний і комфортний в носінні піджак з джинсу, проте ця тканина не підходить для пошиття класичних костюмів. При пошитті піджака не варто забувати про підкладку. Підкладка повинна бути стійкою до тертя, вологи, прання, міцною, довговічною, легкою і обов'язково з тим самим ступенем усадки, що і матеріал верху.

Підкладка для піджака з чого зшити

Найпоширеніші види матеріалів для підкладки: поліестер, віскоза, купро, підкладковий шовк, сумішеві тканини.

Віскоза - синтетичний матеріал з натуральної сировини, добре пропускає повітря, комфортний, проте не довговічний. Більш дорогим аналогом віскози є купро, який легкий і тонкий, має шовковисту поверхню.

Підкладковий шовк більш щільний, ніж звичайний шовк, дорогий матеріал і використовується в основному при індивідуальному пошитті.

Поліестер - найдешевший матеріал, який погано пропускає повітря. Тому цей матеріал краще не використовувати при виготовленні підкладки для піджака.

Основне завдання підкладки збільшувати зносостійкість піджака, знижувати ймовірність деформації. Піджак на підкладці сидить краще на фігурі.

 

Переваги і недоліки матеріалів для пошиття піджака

Популярними тканинами для піджаків є вовна, жакард, віскоза, джинс.

До складу вовни, крім натуральних вовняних волокон, входять і синтетичні нитки в невеликій кількості (близько 5%). При складі синтетики до 60% така тканина є напіввовняною. Вовняна тканина розрізняється також за методом переплетення ниток: саржеве, полотняне.

Різновидами вовняних тканин є твід, габардин, стрейч.

Твід - вовняна тканина, що отримується шляхом саржевого або полотняного переплетення, яка має характерну шорстку поверхню.

Справжній твід виготовляється вручну з вовни шотландських овець і є дуже дорогою тканиною. Тому частіше використовується сумішева тканина, яка також має ряд переваг: теплозбереження, комфортність, зносостійкість і довговічність.

Габардин - це тканина для піджаків, при виробництві якої нитки переплітаються під кутом, через що на поверхні утворюються невеликі рубчики.

Основні властивості габардину: висока щільність, формостійкість, мала зношуваність і незминання. Недоліком габардину є його сипкість, що створює незручності при розкрої.

В основі стрейча лежить вовняна нитка з додаванням еластану. Цей матеріал зручний в носінні, і простий у догляді, легко тягнеться, не мнеться і відрізняється зносостійкістю.

Жакард виготовляється як з натуральних так і з штучних волокон, а також буває сумішевий жакард. Перевагою тканини є її зносостійкість. Піджак з жакарда не розтягується з часом. Крім того ця тканина випускається різних кольорів.

Невибагливий жакард і в догляді, вироби з нього можна прати при температурі не вище 30 градусів. Вкрай невибаглива в носці і джинсова тканина. Піджак з неї зручний і комфортний. Джинс відмінно пропускає повітря і добре вбирає вологу, дозволяючи тілу дихати.

Піджак в офіс - яка тканина не схильна до утворення ковтунців?

Для щоденного використання слід вибирати тканини, які мінімально мнуться. При цьому слід враховувати, що офісні співробітники багато часу проводять в сидячому положенні за комп'ютером. Тому необхідно вибирати тканину, яка не піддається деформації і на якій не утворюються ковтунці. Утворення ковтунців псує зовнішній вигляд піджака. Тому при виборі тканини для піджака в офіс треба враховувати наступне. Найбільше схильні до утворення ковтунців трикотаж і тканини малої щільності. Чим більше синтетичних волокон міститься в тканині, тим більша ймовірність утворення на ній ковтунців. Найменше утворювати ковтунці схильні натуральні тканини: бавовна, льон, вовна.

На вовні, виробленій спеціальним чином, не утворюються ковтунці.

Важливим фактором при виборі тканини на піджак є простота догляду. Якщо тканина не вимагає особливих методів прання і чищення, вона буде відмінним вибором для пошиття піджака на кожен день.

 

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 12.09.2019