роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Які новорічні тканини підходять для іграшок на ялинку?2023-02-06Новорічні тканини - так називають тканини, що мають малюнок або забарвлення, які символізують святкування нового року. Зазвичай такі тканини мають чер
Які новорічні тканини підходять для іграшок на ялинку?

Які новорічні тканини підходять для іграшок на ялинку?

Новорічні тканини: найбільш популярні види

Новорічні тканини - так називають тканини, що мають малюнок або забарвлення, які символізують святкування нового року. Зазвичай такі тканини мають червоні і білі відтінки: загальний фон або частину малюнку. Як правило, новорічна атрибутика виконується в традиційному червоному і білому святкових кольорах з великою кількістю блискіток, металізованих стрічок, рюш і мерехтливих страз. Ці кольори символізують новорічні свята, радість і гарний настрій. Новорічні тканини бувають різної якості. Це і дорогі високоякісні тканини, і прості тканини одноразового використання. Новорічні тканини відрізняються також за способом нанесення малюнка. Це може бути друкований малюнок, який наноситься вже на готове полотно, а може бути виготовленим в жакардовому виконанні в процесі виготовлення тканини. Найбільш популярними видами новорічних тканин є: льон, рогожка, гобелен, органза, парча, сітка, фатин, бязь.

Льон відмінно підійде для виготовлення скатертин та серветок для новорічного столу. Лляна тканина добре тримає форму, не линяє і не втрачає яскравість при пранні. Рогожка при нанесенні на неї малюнка має однаковий вигляд з обох сторін. У новорічному виконанні виробляється з додаванням спеціальних блискучих ниток, які надають тканині сріблястий або золотавий блиск. Це дуже практичний і міцний матеріал. Скатертина з гобелена здатна стати прикрасою новорічного столу на багато років. Чудові фактурні малюнки на новорічну тематику створюються в процесі виробництва цієї тканини, завдяки переплетенню ниток різного розміру. Гобеленова новорічна тканина виготовляється з натуральних, синтетичних або змішаних тканин. Блискуча парча, сітка або фатин підійдуть для виготовлення чудових м'яких іграшок.

Для виготовлення новорічних іграшок підійде і фетр або фільц яскравих забарвлень. Для новорічного текстильного декору підійде бязь, сатин та інші види тканин з бавовни з новорічними малюнками. З цих матеріалів можна виготовити дитячу постільну білизну, різні серветки і рушники.

Як зшити іграшку з новорічної тканини на ялинку?

Дуже приємно зшити новорічні іграшки з тканини своїми руками. Особливо доречними такі іграшки будуть в сім'ях, де є маленькі діти, адже вони не б'ються і не колються і абсолютно нешкідливі для малюків. Іграшки з новорічної тканини можна подарувати дітям і друзям, а також прикрасити ними ялинку.

Як зшити новорічні іграшки з тканини? Кілька популярних ідей

З безлічі різнокольорових клаптиків можна зшити м'яку кульку, набивши її ватою або обрізками ватину. Така кулька буде святково виглядати на ялинці. На відміну від скляної, вона не розіб'ється, її можна в будь-який момент зняти з ялинки і дати пограти з нею в якості м'ячика дітям. З блискучої парчі вийдуть гарні фігурки різних казкових героїв, а також ялинки, сніговики, зірочки. Досить вирізати дві частини фігурки за потрібною викрійкою і потім акуратно зшити. Усередині фігурку заповнюють будь-яким наповнювачем і пришивають петельку.

Такі ж плоскі фігурки можна зшити з фетру або фільца. У цьому випадку навіть не знадобиться наповнювач. Їх можна прикрасити намистинками, бісером або блискітками.

Прикрашена такими м'якими іграшками ялинка набуде по-справжньому домашнього і затишного вигляду. І всю цю красу можна зробити своїми руками. З червоної тканини або з тканини з новорічним орнаментом, зробити сніжинки, зірочки, ялинки, можна зшити новорічний чобіток. Новорічні чобітки бувають всіляких форм, розмірів і видів, і ідеї для їх прикраси воістину невичерпні. Для цієї мети можна використовувати звичайні бавовняні тканини з новорічними принтами. Потрібна буде тканина для лицьового і для зворотного боку чобітка, тканину для підкладки і петельки.

Щоб новорічний чобіток добре тримав форму, можна використовувати наповнювач, наприклад, клейову волокнину або флізелін. З наповнювачем чобіток буде краще тримати форму.

Для якого декору приміщення використовувати новорічні тканини?

Найпростіший спосіб прикрасити приміщення до Нового року - це просто додати елементи текстилю з новорічними малюнками.

Великий вибір декоративних тканин з новорічним дизайном допоможе створити в будинку затишну атмосферу і святковий настрій.

Красиві скатертини і серветки зі святковим новорічним візерунком, незвичайні штори і фіранки, декоративні подушки з новорічною тематикою зможуть вдало доповнити прикрасу приміщення напередодні торжества.

Для прикраси столу підійде красива лляна, рогожкова або гобеленова скатертина з відповідним малюнком: ялинками, сніжинками, кульками, сніговиками.

Стільці зі спинками можна прикрасити стильними чохлами, з зображеннями оленів, сніжинок, Санта-Клаусів. Кращими кольорами для чохлів для стільців будуть червоний, білий і золотистий. З тканини можна зробити навіть новорічну ялинку, яка прикрасить інтер'єр, і не треба буде купувати живе дерево.

Декоративними подушками з новорічними принтами у вигляді оленів, куль, ялинок, символів нового року, що наступає. можна прикрасити диван у вітальні і дитячу кімнату.

А новорічні чобітки всіляких форм, розмірів і видів для подарунків додадуть в атмосферу будинку елемент очікування свята.

З новорічної тканини можна виготовити також подарунки для своїх рідних і близьких. Це може бути ексклюзивна новорічна листівка з елементами з текстилю, яку не купиш у магазині або красива незвичайна упаковка для подарунків.

Існує безліч ідей і прийомів за допомогою яких можна створити атмосферу казкового новорічного дива. Підібрати святковий декор - процес творчий, до нього варто поставитися з відповідальністю і хорошим настроєм.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 22.10.2019