роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Які предмети гардероба пошити на осінь з тканини джерсі?2023-02-16Трикотаж джерсі отримав свою назву від імені невеликого острова, який знаходиться між Францією і Англією в протоці Ла-Манш. Тут місцеві жителі розводи
Які предмети гардероба пошити на осінь з тканини джерсі?

Які предмети гардероба пошити на осінь з тканини джерсі?

Трикотаж джерсі отримав свою назву від імені невеликого острова, який знаходиться між Францією і Англією в протоці Ла-Манш. Тут місцеві жителі розводили овець, із вовни яких і проводилася особлива трикотажна тканина. В даний час тканину джерсі виробляється в багатьох країнах. Особливу популярність ця тканина отримала завдяки знаменитій Коко Шанель.

Трикотаж джерсі, що це?

Джерсі - це трикотажна тканина (в'язане полотно), яке виробляється методом однорядного плетіння. Виготовляється трикотаж джерсі вручну або на в'язальних машинах за допомогою основного в'язального стібка, в якому кожна петля простягається через петлю під нею. На лицьовій стороні тканини видно в'язані косички, а на виворітній стороні - горизонтальні смужки. Такий метод виробництва є найпростішим при виготовленні трикотажу, причому трикотаж джерсі легкий в порівнянні з іншими типами трикотажу і тягнеться більше в хрестоподібному напрямку, ніж в довжину. Спочатку матеріал виготовлявся з натуральної овечої вовни, але пізніше при його виробництві почали активно використовуватися і інші матеріали. При виробництві трикотажу джерсі з натуральним складом використовуються вовна, бавовна, льон або шовк. Штучний джерсі є віскозне полотно. Синтетичний вид виробляється з суміші натуральних волокон з поліестером та нейлоном. Трикотаж джерсі має цілу низку переваг: еластичність, м'якість, міцність, не мнеться. Крім того, властивості цієї тканини залежать і від складу волокон, з яких він виготовлений.

Натуральні види джерсі:

  • відмінно пропускають повітря і мають хороші теплообмінні властивості;
  • відрізняються м'якістю і ніжністю, не викликають роздратування на шкірі і алергії;
  • мають високу зносостійкість, не мнуться;
  • прості в догляді, добре перуться;
  • легко розтягуються, не втрачаючи форму.

Джерсі з віскози має м'яку і гладку поверхню, добре драпірується. Матеріали з додаванням еластану або лайкри мають ще більшу еластичність і здатність до відновлення форми. До недоліків тканини можна віднести те, що вона тягнеться більше в ширину, ніж в довжину. Крім того, трикотаж джерсі довго сохне, оскільки добре вбирає вологу.

Що шиють із джерсі? (одяг, домашній текстиль)

Тканина джерсі є універсальною і застосовується для пошиття найрізноманітніших виробів. Сфера застосування матеріалу джерсі залежить від його складу і використовується для пошиття одягу, домашнього текстилю та багато чого іншого.

З трикотажу джерсі шиють:

● нижню білизну;

● сукні будь-якого фасону;

● штани і костюми;

● светри та кардигани;

● спортивний одяг;

● дитячий одяг;

● колготки і лосини;

● одяг для дому: халати, піжами.

Одяг з джерсі можна носити влітку і взимку, вона приємно прилягає до тіла, зручний і практичний в носінні.

Трикотаж джерсі, що зшити з різних видів цього матеріалу?

Бавовняний джерсі виготовляються з натуральної бавовни або з сумішевої бавовни. Це вид трикотажу джерсі відрізняється м'якістю і міцністю. Одяг з нього має кращу структуру. Крім того, джерсі з бавовни відрізняється хорошими повітропроникними властивостями, тому часто використовується для виготовлення дитячого одягу. Цей вид трикотажу застосовується для пошиття суконь, спідниць, брюк, футболок, курток, спортивного одягу, білизни.

Шовковий джерсі є найбільш гладким і м'яким. Він тонкий і напівпрозорий, має гарний шовковий блиск. При цьому добре розтягується, має облягаюче драпірування. З шовкового трикотажу джерсі шиють блузки, сукні, спідниці, жіночу білизну. При цьому шовк добре регулює температуру, вироби з цього виду джерсі відмінно носяться і влітку, і взимку. Вовняний джерсі виробляється з вовни або з суміші вовни з іншими матеріалами. Це легка і тепла натуральна тканина, яка відмінно підходить для осені та зими. Крім того, це дихаючий і приємний на дотик матеріал. З вовняного джерсі шиють сукні та спідниці, штани та куртки, светри, туніки, кардигани, пончо.

Тканина джерсі є незамінною для поповнення гардероба на осінь. Це тепла і еластична тканина, яка є дуже популярною для пошиття теплої натільної білизни, яка носиться найближче до тіла. З тканини джерсі на осінь можна зшити чудові і зручні пальто і куртки, а також жакети та кардигани.

Як правильно доглядати за виробами з джерсі?

Матеріал джерсі використовується для виготовлення виробів, призначених для повсякденного носіння, і при правильному догляді здатний надовго зберігати свої експлуатаційні якості і зовнішній вигляд. Догляд за трикотажем джерсі залежить від типу тканини. Але є і загальні рекомендації, які підійдуть для будь-якого виду цієї тканини.

Прати вироби з трикотажу джерсі можна вручну і в пральній машинці з використанням м'яких миючих засобів.

Режим прання слід вибирати в залежності від складу тканини. Температура води не повинна перевищувати 40 градусів.

При віджиманні необхідно встановити мінімальну кількість обертів.

Полоскати потрібно в теплій воді , Що дозволить зберегти насиченість кольору. Щоб зберегти яскравість не слід змішувати білі та кольорові вироби.

Сушити вироби з джерсі треба в розправленому вигляді на горизонтальній поверхні, що дозволить запобігти їх витягування і деформацію.

Прасувати слід через тонку вологу тканину на мінімальних температурах. Відпарювати тільки з виворітного боку, щоб уникнути блискучих слідів на тканині.

Щоб тканина не вицвітала, необхідно уникати яскравих сонячних променів. Зберігати одяг з джерсі можна в складеному вигляді або на плічках.

Позбутися від заломів і складок можна за допомогою пари. Для цього слід просто підвісити виріб над ємністю з гарячою водою.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 25.09.2019