роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Який тип наповнювача найкраще для пуховиків2022-12-26В якості наповнювачів для пуховиків використовуються натуральні наповнювачі або наповнювачі зі штучного волокна.
Який тип наповнювача найкраще для пуховиків

Який тип наповнювача найкраще для пуховиків

Найкращі наповнювачі для пуховиків – це натуральні наповнювачі. З натуральних наповнювачів найнадійнішим і найтеплішим є пух. Він може бути качиним, гусячим лебединим або пухом гаги, який вважається найтеплішим і підходить навіть для суворих кліматичних умов. Найбільш поширеними утеплювачами є качиний та гусячий пух.

Ще одним з видів натуральних наповнювачів є суміш із пуху та пера. За рахунок додавання пера пуховик стає більш об'ємним, але при цьому знижується його вартість та складність догляду за ним. Такий пуховик можна прати у машинці

Як натуральний наповнювач використовується також вовна тварин вівці, верблюда. Такі вироби не є пуховиками у прямому розумінні цього слова, оскільки пуху в них немає. Вони наповнені вовною, але теж досить теплі і мають невисоку вартість.

Як наповнювачі для пуховиків з успіхом використовуються і синтетичні матеріали, виготовлені за сучасними технологіями. Найдешевшим наповнювачем, але при цьому і найхолоднішим, є синтепон – матеріал, що виготовляється з поліефірного волокна. Поліпшеним видом синтепону є ізософт, тепліший штучний матеріал.

Одним із найбільш якісних штучних утеплювачів вважається тінсулейт. Цей матеріал не викликає алергію і забезпечує прекрасну теплоізоляцію – він вдвічі тепліший за натуральний пух.

Утеплювач холофайбер виготовляється зі 100% поліестеру, що має форму кульок або спіральок. Волокна в такому матеріалі не поєднуються між собою, а мають порожнечі, які дозволяють матеріалу добре утримувати форму і зберігати тепло.

Властивості, подібні до натурального матеріалу, має синтетичний пух – синтепух. Волокна синтепуху, що тісно переплітаються між собою, утворюють міцну структуру з повітряними порожнинами, що робить матеріал теплим і стійким до деформації.

Високий рейтинг має одяг із використанням мембранних технологій. Дихаюча мембрана в сукупності з якісним наповнювачем відмінно захищає від зимових морозів, вологи та вітру.

Найкращий наповнювач для пуховика

 

Найкращим наповнювачем для пуховика є той, який найбільше підходить для тих чи інших умов. Для тих, хто віддає перевагу натуральному, кращим наповнювачем буде натуральний пташиний пух. Він витримує низькі температури і при цьому легкий та м'який. Але якщо є схильність до алергії, то найкращим наповнювачем для пуховика буде штучний.

Останнім часом дуже популярним стає утеплювач тінсулейт. За своїми тепловими властивостями він найбільше відповідає натуральному пуху. В результаті особливостей виробництва, створюється ефект багатошарового, що робить цей утеплювач стійким до низьких температур. Він може витримувати температуру до мінус 40 градусів і навіть нижче. Також тінсулейт стійкий до вологи і добре захищає від вітру, має гіпоалергенні властивості і не сприяє розмноженню шкідників. Такі можливості роблять цей матеріал дуже популярним.

Залежно від застосування та властивостей розрізняють такі види тінсулейту як Ultra, Classic, Flex, Lite Loft, Ultra Extreme Performance for Footwear:

  1. Ultra дуже щільний та об'ємний матеріал, який використовують при виготовленні гірськолижних костюмів.
  2. Тінсулейт Classic має середню стійкість до морозів. Це найкращий наповнювач для виготовлення демісезонних курток та пуховиків.
  3. При виготовленні одягу для професійного спорту використовується тонкий та еластичний матеріал – тінсулейт Flex.
  4. Найкращим наповнювачем при виробництві одягу для екстремальних умов є Ultra Extreme Performance for Footwear.

 

Переваги та недоліки наповнювачів для пуховиків

 

Класичним наповнювачем для пуховиків є натуральний пташиний пух. Розрізняють три види пташиного пуху:

  • качиний,
  • гусячий,
  • гаги.

 

Пух легкий та теплий матеріал, здатний витримувати морози. Завдяки водовідштовхувальним властивостям наповнювач з пуху практично не намокає. Однією з переваг пухового наповнювача є його легкість. Куртка на натуральному пуху може важити лише півкілограма і вміщатися в невеликому пакеті. Але пухові наповнювачі мають і низку недоліків. Насамперед – це висока вартість речей на натуральному пуху. Крім того, пух може викликати алергічні реакції в деяких людей. У пухових виробах можуть заводитися кліщі, тому вони вимагають періодичного спеціального чищення. І взагалі натуральні пуховики потребують особливого догляду, їх краще не прати вручну, а віддавати в хімчистку.

Перевагами утеплювачів з натуральної вовни або овчини є їх гіпоалергенність та здатність витримувати морози навіть до 20 градусів. Недоліком вовняних утеплювачів є велика вага та можлива деформація під час прання.

Синтетичні утеплювачі також мають свої переваги та недоліки. Такий утеплювач, як синтепон, є досить дешевим і легким, проте не особливо стійкий до холоду. Альтернативний новий наповнювач синтепух легкий та теплий. Достоїнствами синтепуху є також його довговічність та зносостійкість, охайність. Однак синтепух погано дихає та втрачає свої властивості при тривалій експлуатації.

плюсів має наповнювач холофайбер. По-перше, він дуже теплий і комфортний. Крім того, довговічний і невибагливий у догляді. Вироби з наповнювачем з холофайбера не втрачають форму, навіть при багаторазовому пранні. Крім того, цей матеріал має вологовідштовхувальні та вогнетривкі властивості, а також не пропускає неприємних запахів. Не підійде холофайбер тільки тим, хто віддає перевагу натуральним матеріалам.

Утеплювач нового покоління тінсулейт найбільш наближений до натурального пуху. Завдяки технології виробництва створюється ефект багатошаровості, що робить цей утеплювач стійким до низьких температур. Він може витримувати температуру до мінус 40 градусів і навіть нижче. Також тінсулейт стійкий до вологи і добре захищає від вітру, має гіпоалергенні властивості і не сприяє розмноженню шкідників. Основними недоліками тінсулейту є досить висока вартість, здатність матеріалу накопичувати статичну електрику. Крім того, куртка з наповнювачем з тінсулейту може викликати перегрів тіла.

Який найтепліший наповнювач для пуховика

 

Наповнювачі для пуховиків вирізняються величезною різноманітністю. В якості наповнювачів для пуховиків виробниками використовуються як натуральні, так і наповнювачі зі штучних матеріалів.

Найтепліші наповнювачі для пуховика – це наповнювачі з натурального пуху. Ще одним видом натуральних наповнювачів є суміш із пуху та пера. За рахунок додавання пера пуховик стає більш об'ємним, але при цьому знижується його вартість та спрощується догляд за ним. Вироби з натурального пуху мають вартість значно вищу, ніж наповнювачі зі штучних матеріалів.

Сучасні наповнювачі зі штучних матеріалів відрізняються також високими теплоізоляційними та теплозберігаючими властивостями. Найтепліший штучний наповнювач для пуховика – це тінсулейт. Діапазон температур, при яких в одязі цього наповнювача буде тепло і комфортно, знаходиться в межах від мінус 7 до мінус 40 градусів. Такий одяг підходить для екстремальних кліматичних умов.


Вибір пуховика з натуральним наповнювачем

 

Пуховики є улюбленим одягом дітей та дорослих у всьому світі. Щоб не мерзнути взимку, важливо правильно підібрати пуховик. Теплішими будуть пуховики з натурального пуху. При цьому може використовуватися качиний, гусячий, лебедячий і пух. Найвищими тепловими якості має пух гаги.

Пуховик на натуральному пуху здатний прослужити більше 10 років, але при цьому потрібний правильний догляд. Перевагами пуховика з натуральним наповнювачем є висока теплозберігаюча здатність, легкість та м'якість, а також довговічність та зносостійкість. Серед недоліків можна відзначити необхідність особливих умов догляду. Крім того, у деяких людей пух може спричинити алергію.

Досить поширеним варіантом пуховика із натуральним наповнювачем є наповнювач пух-перо. За рахунок додавання пера виріб має доступнішу ціну, але й більший обсяг. Співвідношення пуху до пера вказується на етикетці. Зазвичай це 70/30 чи 80/20.

Наповнювач бавовна в пуховику трапляється відносно рідко. Новий екоутеплювач Spray bonded wadding – це розпушена до хмароподібного стану та оброблена спеціальним складом бавовняна вата. Це гіпоалергенний матеріал, що надійно зберігає тепло. Недоліками такого наповнювача є його властивість звалюватися, складний догляд та висока вартість.

Набивання у вигляді вовни добре зігріває, але може викликати алергію. Такий пуховик довше сохне і важить більше ніж речі з наповнювачем з пташиного пуху.

Вибір пуховика зі штучним наповнювачем

 

Штучні матеріали добре справляються з холодом, зустрічаються в десятках варіантів і постійно вдосконалюються. Як правило, являють собою ультралегке та м'яке мікроволокно з поліестеру або біополімерів. Пуховик на зиму із синтетичним утеплювачем легкий, компактний, просто переться, швидко сохне, не втрачаючи форми, і доступний за ціною.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 29.10.2020