На кухні кожної господині знаходиться місце комплекту спеціальних рушників, які використовуються для витирання рук і сушки посуду. Вибір тканини на рушники для кухні - відповідальний крок, адже матеріал повинен відповідати таким критеріям:
- Швидко і повноцінно вбирати вологу;
- Піддаватися численному пранню і не втрачати первісний вигляд;
- Бути приємним на дотик.
Найбільш відповідні матеріали для виготовлення кухонних рушників:
- Бавовна;
- Льон;
- Бамбук.
Бавовна - натуральний матеріал, який чудово вбирає вологу і забезпечує сухість рук. З бавовняних волокон виготовляється «вафельний" рушник, який найбільш часто використовується на кухні. Вафельний рушник відрізняється особливою щільністю і грубістю матеріалу, що дозволяє витримати численні прання і не втратити первісний вигляд.
Також вафельний рушник швидко висихає та не втрачає колір після прання. Якщо білий вафельний рушник набув жовтого відтінку, його можна без проблем відбілити за допомогою синьки або інших хімічних засобів. Завдяки рифленій поверхні, за допомогою рушника можна відтерти плями, переносити гарячий посуд. За рахунок відсутності ворсу вафельний рушник є одним з найбільш гігієнічних.
Кухонні рушники з льону - найбільш міцні та бездоганно переносять численні прання. За рахунок натурального кольору рушник стане унікальною прикрасою і елементом декору кухонного приміщення. Рушник з льону добре вбирає вологу і швидко сохне.
Рушники з бамбукового волокна вважаються екологічно чистими, а на дотик - надзвичайно м'якими. Бамбукове волокно добре поглинає вологу, швидко сохне і може прослужити тривалий термін.