роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Літні сукні з попліну: чому цей матеріал так рідко використовують при пошитті одягу?2023-02-27Поплін - це двостороння тканина, яка виготовляється традиційним полотняним плетінням з ниток різної товщини. Основа являє собою тонке, гладке волокно,
Літні сукні з попліну: чому цей матеріал так рідко використовують при пошитті одягу?

Літні сукні з попліну: чому цей матеріал так рідко використовують при пошитті одягу?

Поплін - це двостороння тканина, яка виготовляється традиційним полотняним плетінням з ниток різної товщини. Основа являє собою тонке, гладке волокно, а нитки утка в півтора-два рази товщі і грубіші, за рахунок чого полотно виходить з легким рубчиком. Цей матеріал відомий вже більше п'яти століть. Спочатку поплін виготовлявся з натуральної сировини, пізніше - з різноманітних волокон, але тип плетіння з певним співвідношенням товщини ниток утка й основи залишається незмінним. Поплін буває декількох видів: шовковий, бавовняний, сумішевий (з бавовняних і синтетичних / або штучних ниток в різному співвідношенні). Шовковий поплін виготовляється шляхом переплетення вовняної нитки натуральними нитками шовку. Бавовняний поплін виходить з ниток натуральної бавовни різної товщини. Поширеним і недорогим видом попліну є матеріал, який витканий з бавовняних і синтетичних або штучних ниток в різному співвідношенні. Всі різновиди попліну мають полотняне плетіння, при якому нитки утка майже в 2 рази товще ниток основи. Особа і виворіт тканини мають однакову рівну матову поверхню. Виробляється поплін в різній колірній гамі. Цей матеріал буває вибіленим, пістрявотканим, гладкофарбованим і з надрукованим малюнком. Для відбілювання попліну використовують кілька видів хімікатів. Після цього матеріал обробляють розчином лугу. Цей етап називається мерсеризацією. В результаті тканина стає блискучою, ще більш гігроскопічною і міцною. Друкування малюнка на тканині виробляється за допомогою спеціальних барвників. Друк може бути прямою, витравленою і резервною. При прямому друці на основу відразу наносять барвник. При витравному друкуванні на гладкофарбованих тканинах в необхідних місцях прибирають (витравлюють) барвник, в результаті чого утворюється малюнок. Використовується також резервний друк, при якому всі ділянки тканини, на які не повинен потрапити барвник, покриваються спеціальним складом (резервом). Потім матеріал фарбують і після висихання резерв знімають. Різноманіття методів обробки попліну пояснює широкий асортимент виробів з нього. Різновиди попліну розрізняються, в тому числі, і за розміром рубчика. Найбільш популярною є тканина в дрібний рубчик. Поплін - популярний матеріал, який використовували і нині використовують в абсолютно різних виробах.

Переваги і недоліки матеріалу поплін

До переваг попліну можна віднести:

● повітропроникність, здатність зберігати тепло;

● гігроскопічність, здатність швидко вбирати вологу;

● міцність і зносостійкість;

● здатність довго зберігати форму;

● різноманітність кольорів.

Поплін має приємне тактильне сприйняття, має здатність красиво спадати у виробах. Недоліком попліну є те, що оскільки тканина має полотняне переплетення, то виникають деякі складнощі при крої. Крім того, поплін з додаванням вовни при високих температурах може дати усадку. Однак, такий великий набір переваг в порівнянні з недоліками, дозволяє утримувати матеріалу поплін незмінну популярність. З попліну виробляють: постільну білизну, нижню білизну, сукні, блузки, сорочки, спортивні комплекти і комплекти для сну, предмети домашнього текстилю, рушники, штори.

Сукні та блузи з попліну

Поплінові сукні та блузи були колись доступними тільки для знатних дам, а тепер вбрання з попліну може зшити абсолютно будь-яка дівчина. Цей матеріал легко розкроюється і не створює труднощів у роботі.

Поплін для сукні, викрійки

Сукні та блузи з попліну більше підходять для повсякденного життя. Найкраще використовувати поплін для сукні з максимально простою викрійкою: туніки, сарафани і тому подібні. Причому однаково добре виглядатиме сукня в підлогу в народному стилі і зовсім коротеньке платтячко з завищеною талією. Оскільки поплін добре пропускає повітря і поглинає вологу, то він використовується, в основному, для пошиття літніх суконь. Таке вбрання дозволить відчувати себе комфортно в спеку, а також не буде ускладнювати рухів. Поплін добре драпірується, м'яко струменіючи, тому він відмінно виглядає на блузках. Плаття з попліну дуже зручні і легкі. Тому викрійки фасонів можуть бути різноманітними, але найбільшою популярністю користуються лаконічні моделі, в яких простота силуету компенсується яскравим забарвленням. Популярні моделі для суконь з попліну в стилі ретро: з щільним ліфом, круглим вирізом, невеликим рукавчиком і пишною спідницею-дзвоном.

Одяг з попліну як прати?

Використання тих чи інших методів прання для одягу з попліну залежить від складу сировини з якого була виготовлена ​​тканина. Перш за все, варто звернути увагу на етикетку. Якщо виріб виготовлений з поплінової тканини з чистої бавовни, то його можна прати при більш високих температурах, а також віджимати, сушити і прасувати. Для попліну з бавовни з додаванням синтетики або штучних волокон слід застосовувати більш щадний режим. Прати треба при температурі 40 градусів. При цьому дуже акуратно віджимати і прасувати одяг із таких тканин. Одяг з попліну з натурального шовку необхідно прати дуже дбайливо, як будь-яку іншу шовкову тканину. У будь-якому випадку, при пранні одягу з попліну треба дотримуватися таких заходів:

● прати при температурі від 30 до 50 градусів;

● при сушінні стежити, щоб на одяг не потрапляли прямі сонячні промені;

● прасувати із застосуванням щадного режиму.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 06.08.2019