роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Нові тренди в дизайні інтер'єрів 2024 на які варто звернути увагу2023-11-18Виставка Decorex Interiors
Нові тренди в дизайні інтер'єрів 2024 на які варто звернути увагуНові тренди в дизайні інтер'єрів 2024 на які варто звернути увагу

Нові тренди в дизайні інтер'єрів 2024 на які варто звернути увагу

У світі дизайну інтер’єрів, що постійно розвивається, дуже важливо бути в курсі останніх тенденцій, адже саме таким методом можна створювати актуальні дизайни, що не не лише відображають особистий стиль, але й залишаються в моді. Важливість добре спроектованого інтер’єру квартири виходить за рамки естетики, вона суттєво впливає на якість життя, добробут і навіть продуктивність. Напередодні 2024 року, ми разом зі спеціалістами Текстиль-Контакт вирішили розглянути основні напрямки, тренди та кольори, що будуть актуальними в дизайнерському оформленні, ознайомилися з новинками та ідеями, що були представлені на виставці Decorex Interiors та отримали рекомендації з вибору тканин, які допоможуть створити стильний затишок у домівці.

Чому важливо створювати індивідуальний та привабливий стиль інтер'єру?

Дизайн інтер’єру – це вид мистецтва, який постійно змінюється, реагуючи на зміни в суспільстві, технологічний прогрес і смаки людей. Те, що було модно вчора, завтра може застаріти. Ця плинність робить світ дизайну інтер’єру яскравим і захоплюючим, спонукаючи дизайнерів і домовласників до змін і креативності. Обираючи стиль, дуже важливо враховувати особисті уподобання та переваги, щоб перебування у квартирі/будинку надихало, бадьорило та приносило позитивні емоції. Також варто не забувати і про комфорт, адже добре там, де зручно! Багато новинок було представлено на провідній європейській виставці інтер'єрного дизайну Decorex, що відбулася в Лондоні в середині жовтня.

Виставка Decorex Interiors

Однією з ключових подій, яка відображає суть постійно мінливого дизайну інтер’єру, є виставка Decorex Interiors, що вже понад 45 років проходить у Лондоні у середині жовтня. Ця престижна виставка є місцем презентації та відображення фантазій та ідей дизайнерів, ремісників та ентузіастів. Це платформа для представлення останніх інновацій у світі інтер’єрів. Виставка пропонує зазирнути у майбутнє дизайну, представляючи передові концепції та новаторські ідеї, які задають тон наступного року.

Виставка Decorex Interiors 2024 стала неймовірним видовищем з безліччю новинок, які привернули увагу шанувальників дизайну. Від революційних технологій до стійких матеріалів, виставка продемонструвала прагнення галузі розширювати межі. Серед основних ідей варто виокремити: популярність інтеграції розумного дому, екологічний дизайн і оновлення акценту на поєднанні функціональності та естетики.

novi-trendi-v-dizajni-interyeriv-2024-na-yaki-varto-zvernuti-uvagu-6

Серед найбільш актуальних тенденцій на 2024 рік варто виокремити

Квіткові мотиви. Флористичні принти тріумфально повернулися у 2024 році, додавши в інтер’єри нотку природи та химерності. Дизайнери наповнюють приміщення ботанічними принтами, великими шпалерами з квітами і навіть тривимірними квітковими інсталяціями. Та, варто зазначити, що декоративне оформлення стін у квітчастий принт – це рішення для сміливих, напрочуд активних та енергійних людей. Багатьох постійне споглядання на оберемки квітів на стінах може втомлювати, тому ми пропонуємо використати цей тренд «акцентовано», наприклад: купити чи пошити штори, покривала та скатертини з яскравих принтованих тканин. Спеціалісти з інтернет-магазину Текстиль-Контакт пропонують розглянути неймовірно привабливі тканини, що стануть окрасою вашого інтер'єру квартири. Обов'язково варто розглянути:

  • Жакард з колекції NAYE. Особливість цієї колекції жакарду полягає у етнічних мотивах, що поєднують у собі актуальні флористичні принти. Використання жакарду для пошиття штор чи покривал - це прекрасна можливість створити інтер'єр з індивідуальним характером. Полотна з колекції NAYE  доволі яскраві, міцні та колоритні, а також щільні і зносостійкі, що позитивно впливає на довготривалу експлуатацію. Загалом у колекції полотен велика кількість кольорів та відтінків, що додадуть простору природності і свіжості, наповнять колоритом і затишком;
  • Жакард з колекції Bloom. О, ця колекція просто створена для романтичних, мрійливих та тендітних натур! Жакардові тканини з комбінованим складом (бавовна+поліестер) доволі міцні та зносостійкі, щільні та довговічні, універсальні у використанні. Вишукані квіти на тканині чудово виглядають в якості барвистих важких портьєр для залів і спальних кімнат, яскравих декоративних подушок у вітальні та елегантних покривал. У колекції багато відтінків полотен, що усіяні розкішними трояндами, але відрізняються за кольором тла, тому вибирайте таким чином, щоб створити гармонійну композицію зі стінами, меблями, підлогою тощо. Загалом, цей тренд відзначає красу світу, приносячи природу всередину та створюючи гармонійну омолоджуючу атмосферу в житлових приміщеннях.

novi-trendi-v-dizajni-interyeriv-2024-na-yaki-varto-zvernuti-uvagu-3

Теплі бежеві та коричневі відтінки. На відміну від холодних тонів, які домінували в попередні роки, теплі відтінки стали основною палітрою 2024 року. Ці тони викликають відчуття комфорту та спокою, створюючи затишні та привабливі простори. Від насиченого шоколадно-коричневого до піщано-бежевого, дизайнери охоплюють тепло та універсальність цих відтінків, додаючи їх до меблів, текстилю та настінних покриттів. Для відтворення затишної атмосфери у будинку ми пропонуємо у Текстиль-Контакт розглянути такі тканини:

  1. Декоративна тканина Оксфорд меланж. Міцна, щільна та зносостійка тканина, що часто використовується для оббивки меблів, а також додатково застосовується у виготовленні наволочок для інтер'єрних подушок, чохлів для крісел і стільців та інших декоративних елементів. Структура даної тканини з міцним переплетенням ниток підійде для мінімалістичного інтер'єру, а також для створення спокійної, розслабляючої атмосфери у будинку. В асортименті інтернет-магазину Текстиль-Контакт можна вибрати полотно у багатьох відтінках, серед яких: світло-бежевий, бежевий та вишуканий шампань.
  2. Декоративна тканина рогожка Регіна. Це різновид полотна неймовірно популярний для перетяжки меблів, завдяки високому рівню щільності та міцності. Декоративна рогожка Регіна має характерний шахматний малюнок на поверхні і щільну структуру на клейовій основі. А також поєднання двох відтінків ниток додає матерії міцності і довговічності та цікавої меланжевої колористики. Домашні меблі, що мають оббивку з декоративної рогожки, виглядають напрочуд просто, але при цьому стримано, вишукано та стильно.
  3. Шеніл LAURENZ. Для всіх, хто цінує комбінацію естетики та функціональності, ми пропонуємо звернути увагу на шеніл з колекції LAURENZ. Щільне полотно, що виготовлене на основі ниток поліестеру, має високий рівень міцності та зносостійкості, а також несхильне поглинати неприємні запахи. Унікальний шеніл гармонійно виглядає на оббивці диванів, крісел і стільців, надає стильний і оновлений вигляд, навіть старій меблевій продукції. Шенілове волокно - практичне, має стійкий колір, що зберігає первісний стан та насиченість на довгі роки.

novi-trendi-v-dizajni-interyeriv-2024-na-yaki-varto-zvernuti-uvagu-4

Жваві інтер'єри. Зараз люди частіше обирають життєрадісні відтінки, навіть якщо вони використовуються виключно у якості акценту. Співзасновниця відомого британського виробника фарб YesColours Емма Бестлі каже, що наразі їхній найбільш продаваний відтінок – Electric Blue. За словами дизайнерів, для створення життєрадісного інтер'єру, найкраще поєднувати синій з оливковим, салатовим, гірчичним та ніжним персиковим кольором. Ці кольори привертають увагу в 2024 році, вносячи заряд енергії та грайливості в інтер’єр. Дизайнери експериментують зі сміливими та нетрадиційними поєднаннями кольорів, створюючи живе та динамічне середовище. Синій випромінює вишуканість, оливковий привносить відтінок природи, гірчичний додає яскравість, а персиковий втілює ніжність... При продуманому використанні ці відтінки можуть створити затишний простір, що підвищуватиме настрій та випромінюватиме індивідуальність господаря. Серед тканин яскравих кольорів каталог інтернет-магазину Текстиль-Контакт, пропонує:

  • Декоративний атлас Дека. Дуже гарна тканина, що виготовлена з поліестеру та має чудові експлуатаційні характеристики. Матеріал має приємний відлив, представлений у безлічі кольорів, серед яких благородний синій відтінок. Ошатна та гарна тканина стане справжньою прикрасою інтер'єру приміщення, можна використати для пошиття портьєр, милих декоративних скатертин, а також при оформленні столу: для виготовлення фуршетних спідниць, підтарільників, декоративних серветок тощо. Елегантність атласної тканини додасть дизайну приміщення святкового вигляду, м'якого блиску і надзвичайної витонченості;
  • Рогожка лайт Котлас. Ця декоративна рогожка має синтетичний склад, доволі міцна та щільна, несхильна до втрати цілісності та привабливості на довгі роки. Структура даної тканини з особливим переплетенням ниток підійде для простого інтер'єру вітальні, спальні, їдальні або кухонного приміщення. Можна використати полотно для виготовлення штор та портьєр, скатертин та декоративних серветок, підтарільників та столових доріжок. У колекції широка палітра кольорів та ми пропонуємо звернути увагу саме на блакитні та сині відтінки, що принесуть спокій та затишок у квартиру;
  • Рогожка Рафія. Тканина має комбінований склад (бавовна+поліестер), щільна та міцна завдяки грубому переплетінню ниток. Естетичне рішення для пошиття портьєр і штор на люверсах, декоративних підтарільників, чохлів на стільці і крісла тощо. Рогожка з колекції Рафія у синьому відтінку є універсальним рішенням для створення яскравих акцентів, чудово виглядає у поєднанні з зеленими, оливковими та персиковими відтінками;
  • Тканина універсал. Це одна з найбільш популярних декоративних тканин, що використовуються у оформленні інтер'єру. Дана тканина має відмінну ширину, що дуже зручно у використанні для пошиття елегантних портьєр, столовоЇ білизни і тканинних ширм. Абсолютно невибаглива в догляді, щільної структури, її добре прасувати, зносостійка і практична.У каталозі інтернет-магазину Текстиль-Контакт велика палітра кольорів, серед яких декілька напрочуд привабливих зелених відтінків, наприклад, стриманий відтінок зелений чай, глибокий лісовий зелений та яскравий, життєрадісний салатовий;
  • Декоративний нубук Арвін. Однотонна тканина, що виготовлена з поліестеру та за зовнішнім виглядом нагадує оксамит. Полотно щільне, але при цьому м'яке та приємне на дотик. Декоративний нубук добре лягає у фалди, тому ідеально підходить для пошиття портьєр, штор на люверсах тощо. Матеріал має бездоганний вигляд, є прекрасною альтернативою оксамиту, доступний за ціною та практичний у використанні.

novi-trendi-v-dizajni-interyeriv-2024-na-yaki-varto-zvernuti-uvagu-1

Меблі. Стосовно меблів, дизайнери пророкують, що у 2024 році варто особливу увагу звернути на власний комфорт та здоров'я. Особливо популярними будуть об'ємні великі дивани і крісла на двох, з м'якими кутками, де можна зручно розміститися на відпочинок чи навіть згорнутись калачиком. Для оббивки затишних диванчиків, крісел чи пуфів, спеціалісти інтернет-магазину Текстиль-Контакт пропонують вибрати:

  1. Шеніл Джолі. Меланжевий комбінований матеріал, що має фактуру рогожки. Шеніл Джолі практичний у використанні, має привабливий вигляд та максимально приємний на дотик. Дуже часто цей матеріал обирається для оббивки меблів, серед яких: дивани, крісла, пуфи тощо. Меланжеві кольори з каталогу інтернет-магазину Текстиль-Контакт ідеально підходять для будь-якого стилю інтер'єру.
  2. Гобелен з квітковими мотивами. Яскраві тканини стануть справжньою прикрасою вашого затишного куточку. Щільні жакардові тканини складного плетіння з красивим тканим візерунком доволі міцні та комфортні на дотик, невибагливі у догляді та довговічні у використанні. Кольорові рішення і форма малюнка гобелена мають необмежені варіації від квіткових візерунків до цікавих сюжетних ліній. Тому гобеленові тканини з флористичним принтом будуть актуальним рішенням у сезоні 2024.
  3. Супергобелен Кіт. Полотно з комбінованим складом вирізняється неабияким рівнем щільності, міцності, зносостійкості та довговічності. Серед переваг супергобелену з анімалістичним візерунком варто виокремити: спокійний і стриманий колір, привабливий принт, приємність та комфорт при контакті зі шкірою та антистатистичні властивості.

Коли ми орієнтуємося у мінливих тенденціях дизайну інтер’єру у 2024 році, одне залишається ясним – важливість добре спроектованого інтер’єру квартири виходить за рамки простої естетики. Інтер'єр впливає на наші емоції та відображає динамічний характер нашого життя. Тренди 2024 року пропонують нам звернути особливу увагу на власний комфорт та відпочинок у стінах улюбленої домівки. А віднайти найкращі тканини, що стануть основою для втілення прикрас та аксесуарів, можна в інтернет-магазині Текстиль-Контакт.

Відео основних моментів виставки Decorex Interiors

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 18.11.2023