роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Оббивка дивану велюром: чи варто вибирати цей матеріал?2023-02-21Вибираючи тканину для дивана, перш за все, слід приділити увагу експлуатаційним особливостям оббивки. Різні тканини мають різний термін придатності і
Оббивка дивану велюром: чи варто вибирати цей матеріал?

Оббивка дивану велюром: чи варто вибирати цей матеріал?

Вибираючи тканину для дивана, перш за все, слід приділити увагу експлуатаційним особливостям оббивки. Різні тканини мають різний термін придатності і різну стійкість до механічних пошкоджень. Це залежить від їх складу і особливостей плетіння волокон.

Розрізняють декілька варіантів тканин для оббивки:

●  з невеликою щільністю, які підійдуть для меблів, якими рідко користуються

● з підвищеною щільністю

● мають складну фактуру, більш товсті і щільні, з нестандартним плетінням

● дуже щільні тканини

● штучна і натуральна шкіра

● особлива оббивна тканина з ефектом «антикіготь»

Оббивні тканини для дивана бувають натуральні, штучні і синтетичні. Натуральними вважаються ті, до складу яких входить не менше 30-40% натуральних волокон льону, бавовни, вовни. Перевагами таких тканин є висока екологічність, повітропроникність і гіпоалергенність. Є також і недоліки - це погана зносостійкість.

Вибір матеріалів, які використовують для оббивки диванів, досить широкий:

велюр;

● флок;

жакард;

гобелен;

рогожка;

● натуральна і штучна шкіра.

Велюр є, мабуть, один з найпопулярніших варіантів. Він має гарний зовнішній вигляд завдяки густому м'якому ворсу. Це м'яка тканина, що не викликає алергічних реакцій, має багату палітру кольорів і відрізняється простотою в догляді.

Жакард - досить щільна тканина, що складається з суміші синтетичних і натуральних волокон, які мають специфічний тип плетіння. Цей матеріал довговічний, міцний, не вбирає грязь, не вицвітає. Найчастіше застосовується для оббивки дорогих меблів.

Рогожка нагадує за зовнішнім виглядом мішковину. Має подвійне переплетення ниток, що робить рогожку однією з найміцніших тканин. Рогожка - це сумішевий матеріал, що складається з волокон бавовни, льону, вовни, акрилу та поліестеру. По фактурі рогожка нагадує шаховий візерунок.

Різновидом рогожки є мікро рогожка, що відрізняється більш тонкими нитками. Така тканина м'якша, але при цьому не менш міцна. У догляді мікро рогожка невибаглива, але не підходить тим, у кого живуть домашні улюбленці.

Флок зовні майже не відрізняється від велюру, але при цьому справедливо вважається однією з найбільш довговічних і надійних оббивних тканин. Як правило, флок складається з бавовни і синтетики (35% і 65% відповідно), на яку нанесено капроновий або нейлоновий ворс. Полотно складно порвати, тому ця тканина дуже підходить для власників кішок.

Гобелен відноситься до категорії двосторонніх тканин. В процесі виготовлення використовуються вовна, бавовна і синтетичні волокна, які значно збільшують міцність і зносостійкість тканини. Гобелен також піддається спеціальному просоченню, що дозволяє справлятися з різними забрудненнями.

Натуральна шкіра дуже дорогий матеріал, який виготовляється з зі шкіри великої рогатої худоби, овець, коней, свиней. Оббивка з натуральної шкіри надовго збереже свої первинні властивості за умови забезпечення оптимальної температури і вологості повітря при експлуатації.

Штучна шкіра є відмінною заміною натуральної. Характеризується більш високою міцністю і довговічністю. Матеріал екологічно чистий і простий у догляді. Виготовляється шляхом нанесення покриття з полівінілхлориду на тканину, трикотаж, папір. Однак штучна шкіра чутлива до високих температур. При виборі матеріалу для оббивки необхідно враховувати його міцність, простоту в догляді і поєднання з існуючим інтер'єром.

Що таке велюр? особливості та переваги

Велюр - це тканина, яку виробляють як з натуральних (бавовна або вовна), так і з штучних (поліефір, поліамід) волокон. Вона має ворс довжиною від 3 до 7 мм з лицьового боку і гладку виворітну сторону.

Виготовляється двома основними способами: прутковим і двохполотним. При двохполотному способі здійснюється одночасне виробництво двох полотен, які переплетені між собою. Потім зв'язують волокна розрізаються і виходять дві смуги велюру з розрізаним ворсом. Така тканина має властивість «антикіготь». При прутковому способі полотно виготовляється на прутах, які піднімають петлі. По завершенню прути виймаються і виходить полотно велюру з петельним ворсом. Велюр - найпоширеніша м'яка тканина, яку використовують для оббивки диванів. Але найкраща оббивка на диван з велюру з додаванням синтетичних волокон, які перешкоджають зносу і протирання поверхні. У меблевому виробництві використовують так званий стрейч-велюр - синтетичну тканину з невисоким ворсом.Велюр виготовляється з використанням набивної і тиснення техніки нанесення візерунків. Ворс велюру може бути різної довжини, розташований вертикально і пригладжений в одну сторону. Така різноманітність дизайну робить велюр найпоширенішою тканиною.

Перевагами велюру є:

● відмінна зносостійкість і довговічність;

● висока міцність, яка досягається за рахунок щільності сплетення основи;

● повітропроникність, навіть матеріал з синтетики добре провітрюється;

● м'якість, приємність на дотик, естетичний вигляд.

Як чистити диван з велюру

Велюр в якості оббивки для дивана не вимагає особливого догляду. Регулярно чистити диван з велюру можна за допомогою пилососа або щітки. Достатньо раз на тиждень пройтися по дивану пилососом і проблеми з пилом не виникне.

Можна також позбутися від пилу ще одним способом - це постелити злегка вологе простирадло на поверхню дивана і вибити спеціальною вибивачкою. Пил вбереться в простирадло і диван почиститься. Забруднені ділянки оббивки обробляють мильним розчином, потім вимочують поролоновою губкою і дають висохнути.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 17.09.2019