роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Осінній одяг з вельвету: що можна зшити?2023-02-21Вельвет - це красивий, теплий і недорогий матеріал, який добре поєднується з іншими тканинами. Перші згадки про цей матеріал належать Середньовіччю. Т
Осінній одяг з вельвету: що можна зшити?

Осінній одяг з вельвету: що можна зшити?

Вельвет - це красивий, теплий і недорогий матеріал, який добре поєднується з іншими тканинами. Перші згадки про цей матеріал належать Середньовіччю. Технологію виготовлення цієї тканини ткачі тримали в секреті і передавали у спадок. Перший вельвет використовувався для виготовлення плащів і головних уборів королівської знаті. І лише століття тому цей матеріал набув широкої популярності. Спочатку вельвет проводився з бавовни. Але тепер до бавовни додають віскозу або поліамід. Буває і повністю синтетичний вельвет. Вельвет особлива тканина, яку не сплутати ні з якою іншою. З лицьового боку по всій довжині проходить характерний ворсистий рубчик, а з виворітного боку тканина нагадує полотно. Існує кілька видів вельвету: корд, рубчик, фасонний вельвет. Корд являє собою тканину з високим ворсом і широким близько 5 мм рубчиком. Це досить важка і груба тканина, яка застосовується при виготовленні меблів, сумок, верхнього одягу. Рубчик - вельвет з низьким ворсом і вузькими рубчиками шириною 2-3 мм. Цей вид вельвету легкий і м'який і підходить для виготовлення легкого одягу. Фасонний вельвет - тканина з комбінованою поверхнею у вигляді малюнка. Ворс на полотні вистрижений таким чином, що на лицьовій стороні тканини виходять візерунки. Такий вид вельвету використовується в виготовленні одягу та домашнього текстилю.

Буває вельвет також з малюнком у вигляді вузьких і широких смужок, що чергуються, клітин або у вигляді ялинки. Як і будь-яка інша тканина, вельвет має свої переваги і недоліки.

До переваг вельвету відносяться:

● оксамитова структура, яка приємна на дотик і красиво виглядає;

● міцність;

● стійкість до деформації і розтягування;

● здатність зберігати тепло.

До недоліків можна віднести те, що вельвет має властивість електризуватися, а також на нього чіпляються пил і дрібні смітинки. Крім того, вельвет з натуральної бавовни може давати усадку. Через свою делікатну структуру вельвет вимагає особливого догляду. Прати вироби з вельвету треба акуратно, вивернувши навиворіт, і виключно в теплій воді. Температура води повинна бути не вище 30 градусів. Не рекомендується викручувати речі з вельвету і сушити в розправленому вигляді. Прасувати вельвет слід з виворітного боку через ганчірку праскою середньої температури. Цікавим є те, що втрачений вигляд одягу з вельвету можна відновити. Для цього використовується розчин з 1 ст. л. нашатирного спирту і 5 л води. У розчин на 20 хвилин занурюють виріб, а потім перуть у мильному розчині і прополіскують.

Як використовувати вельвет в гардеробі?

Натуральний вельвет є прекрасною тканиною для пошиття різних видів одягу. Незважаючи на те, що натуральний вельвет виготовляється з натуральної бавовни, тканина виходить об'ємною і головне теплою.

З вельвету шиють:

● штани чоловічі та жіночі;

● піджаки;

● куртки;

● спідниці, сукні різних фасонів і сарафани;

● комбінезони;

● пальто;

● різний дитячий одяг.

А також: головні убори (кепки, капелюшки, вушанки), краватки, рукавички, взуття, сумки. Широкою популярністю користуються джинси з вельвету.

Вражає розмаїттям асортимент дитячого одягу з вельвету, це:

● сукні і сарафанчики, прикрашені рюшами і аплікацією;

● штани, комбінезони, бриджі, шорти різних забарвлень і фасонів;

● курточки і пальтечка для будь-якого сезону;

● головні убори;

● взуття - туфельки, тапочки, пінетки.

Одяг з вельвету крім естетично привабливого зовнішнього вигляду, має і чудові теплоізоляційні властивості. А також високу функціональність. Речі з вельвету теплі і затишні, гарні і зручні. Особливо затребуваним є одяг з вельвету в осінній період. Осінній одяг з вельвету, такий як куртка, пальто і, звичайно ж, штани, незамінні і в чоловічому і в жіночому гардеробі. Але вельвет має свою особливість: ворсистий рубчик вимагає делікатного догляду.

Брюки з вельвету як прати

Так як одяг з вельвету може сідати, то прати його краще вручну і при невисоких температурах. Штани з вельвету, щоб довше прослужили і не втратили хороший зовнішній вигляд, краще прати вручну в теплій воді з використанням порошку для делікатного прання. Не слід віджимати і викручувати штани з вельвету. Їх потрібно промокнути сухим рушником і потім розкласти на горизонтальній поверхні для просушування. У процесі сушіння треба стежити, щоб штани не пересохли, інакше структура тканини порушиться і виріб втратить вигляд. Прасують брюки з вельвету з виворітного боку через ганчірку.

Вельвет в інтер'єрі: що зшити для будинку?

Вельвет знаходить широке застосування також і в дизайні інтер'єру. Цей матеріал здатний додати розкоші навіть в самі типові проекти. У дизайні інтер'єру добре виглядають штори з вельвету. Щільна тканина погано пропускає світло, тому вельветові штори доречні в кімнатах з вікнами на південну сторону і в спальнях. Штори з вельвету зроблять приміщення більш затишним і зручним для відпочинку. Традиційно в інтер'єрі будинку використовуються штори з вельвету приглушеного або темного кольору. Шикарно виглядають дивани з вельветовою оббивкою. А вельветовий стілець, крісло або отоманка зададуть настрій в дизайні приміщення. М'яка, ворсиста тканина створює затишок і спокійну атмосферу в домі. Якщо необхідно просто прикрасити кімнату, декорувати диван, ліжко або крісла, то в цьому випадку підійдуть декоративні вельветові подушки і покривала. Якщо подушка або покривало злегка вкрилися пилом, то можна скористатися широким скотчем, який допоможе зібрати пил.

Покривала з вельвету як прасувати?

Що стосується прасування, то тут є свої особливості. При необхідності випрасувати покривало з вельвету, праску встановлюють в режим відпарювання, покривало при цьому слід повісити і пройтися по ньому парою, не торкаючись праскою до поверхні. Можна також пропрасувати покривало з виворітного боку через зволожену тканину. Після того, як покривало буде випрасувано, бажано взяти щітку з дрібної щетиною і пройтися проти ворсу. В результаті покривало з вельвету придбає свіжий вигляд.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 20.09.2019