роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Особливості вибору тканин для пошиття текстильних органайзерів2024-01-17Зазвичай органайзери виготовляються з легких і міцних матеріалів
Особливості вибору тканин для пошиття текстильних органайзерівОсобливості вибору тканин для пошиття текстильних органайзерів

Особливості вибору тканин для пошиття текстильних органайзерів

У шаленому ритмі сучасного життя порядок необхідний для здорової праці та комфортного відпочинку. Збираючись на море або у гори, по дорозі в офіс або на прогулянку, підтримуючи порядок вдома або на робочому місці – усюди знайдеться місце для найкращого помічника упорядкованої людини – органайзеру.

Текстильні органайзери - це спеціальні сумочки або контейнери, які виготовляються з текстильних матеріалів і призначені для організації та зберігання різних предметів. Вони можуть мати різні розміри, форми та внутрішні відділення для зручного розміщення різних речей. Текстильні органайзери часто використовуються для належного зберігання предметів у сумках, подорожах або просто вдома. Такі органайзери можуть включати в себе кишені, відділення з блискавкою або кнопкою, що допомагає поділити простір для зручного зберігання ключів, гаманців, косметики, мобільних телефонів, паперів тощо.

Втім, не дивлячись на те, що сучасні магазини пропонують величезний асортимент органайзерів для будь-яких потреб, багато покупців бажають мати унікальні хендмейд речі, до того ж самостійне пошиття косметички або футляру для ноутбуку, стане приємною розвагою для кожного. Сьогодні ми розглянемо найкращі тканини з асортименту інтернет-магазину Текстиль-Контакт, що мають всі шанси втілити в життя ваші фантазії та стати справжнім помічником у підтримці порядку.

Популярні різновиди органайзерів та тканини, які краще вибирати для їх пошиття

Домашні органайзери

Зазвичай, органайзери виготовляються з легких і міцних матеріалів, вони можуть мати різні кольори та дизайни. Такі аксесуари допомагають підтримувати порядок у різних ситуаціях та забезпечують зручний доступ до необхідних речей.

Найчастіше органайзери використовують в шафах для більш компактного зберігання речей. Використовують неткане полотно спанбонд щільністю від 60 гр/м², які представлені в асортименті інтернет-магазину Текстиль-Контакт у великій палітрі кольорів. Загалом, це - синтетичний нетканий екологічно чистий матеріал, що виготовляється з поліпропілену. Серед головних переваг варто виокремити повітропроникність, термостійкість, міцність, щільність та зносостійкість. Також в асортименті є більш щільні варіанти, що відрізняються набивними принтами піксель і мультикам, що можуть використовуватися для виготовлення аксесуарів та інших потреб військових структур.

Кожна красуня знає, як сумно, коли розбивається улюблена пудра або палетка тіней. Щоб уникнути прикрості від втрати засобів для макіяжу, варто користуватися спеціальними органайзерами – косметичками. Зазвичай це маленька сумочка чи контейнер, в якому можна носити з собою косметичні продукти, такі як: помада, туш для вій, пудра, рум'яна, олівці для брів та інші засоби для макіяжу. Косметички можуть мати різні форми, розміри та дизайни, вони є популярним аксесуаром для зручного та організованого зберігання косметики.

osoblivosti-viboru-tkanin-dlya-poshittya-tekstilnikh-organajzeriv-1

Косметички

Найбільш популярні останнім часом є косметички з м'яких, пухких матеріалів, приміром, велюр. Це неймовірна на дотик тканина, що має короткий приємний ворс. Тканина дуже практична, не мнеться, з яскравим блиском, не утворює складок, добре розтягується, стійка до механічних впливів, зносостійка. Велюр стрейч представлений в асортименті популярних кольорів та відтінків, що дозволяє вибрати найліпший за смаком варіант. Також красуні для пошиття косметички часто надають перевагу плюшу. У каталозі інтернет-магазину Текстиль-Контакт чудовим варіантом є плюш вельбо, що відрізняється ворсистою поверхнею та, водночас, доволі щільною структурою. Синтетичний матеріал дуже м'який і приємний на дотик. Велюр особливо міцний, надовго зберігає форму і насиченість кольору, навіть за умови щоденного використання.

Цікавим матеріалом для пошиття вишуканої косметички вважаються хутряні матеріали. Ми пропонуємо розглянути неповторне штучне хутро травка. Головна особливість матеріалу – це довгий, пухнастий і об'ємний ворс (35 мм). Хутро травка напрочуд комфортне на дотик і у використанні, має гарний вигляд, ідеальний варіант як для домашньої, так і дорожньої косметички. Також можна надати перевагу більш простому, але не менш гарному матеріалу – підкладкове хутро з коротким ворсом. Міцна, щільна, зносостійка та дуже м'яка тканина проста у пошитті, надовго зберігає цілісність виробу та насиченість кольору.

Сучасним, практичним, стильним і  універсальним може бути виріб з екошкіри. В інтернет-магазині Текстиль-Контакт з такою метою можна придбати штучну шкіру середньої щільності. Поліуретановий матеріал має привабливий зовнішній вигляд, м'який, легкий і еластичний. Вироби з екошкіри знаходяться на піку популярності, виглядають ефектно, стійкі до розриву, відштовхують воду і абсолютно безпечні для здоров'я.

Для любителів унікальних і цікавих принтів  можна підібрати полотна з різноманітними малюнками та візерунками, що стануть проявом творчої та нестандартної натури. Ми пропонуємо розглянути декоративну тканину Луна, що представлена у трьох варіаціях: з квітами, у смужку та горошок. Тканина виготовлена з волокон бавовни та поліестеру, має яскраву колірну гаму та надовго зберігає первісний стан. Матеріал щільний та міцний, добре пропускає повітря, гладкий і приємний на дотик, невибагливий і практичний у догляді. Іншим, та не менш популярним варіантом для виготовлення косметички, є декоративна тканина панама Алхамбре принтом у витончені вензелі. Тканина має комбінований склад синтетичних та бавовняних волокон, завдяки чому вдало поєднує найкращі експлуатаційні властивості обох типів сировини.

osoblivosti-viboru-tkanin-dlya-poshittya-tekstilnikh-organajzeriv-44

Текстильні футляри

Текстильний футляр - це тип органайзера, що виготовляється як з тканин, так і з текстильних композитних матеріалів. Вони можуть бути використані для різних цілей, включаючи зберігання та транспортування предметів. Серед безлічі моделей, можна виокремити найбільш популярні:

  • Текстильний футляр для ноутбука/планшета. Забезпечує захист компьютеру чи планшету від подряпин та бруду;
  • Текстильний футляр для смартфона. М'який чохол з текстильного матеріалу для захисту дисплею та загалом корпусу телефону від пошкоджень;
  • Футляр для окулярів з текстильним покриттям. М'який футляр для безпечного зберігання і захисту скла (лінз) від подряпин;
  • Футляр для інструментів з текстильним покриттям. М'який контейнер для інструментів для зручного транспортування та захисту.

Текстильні футляри можуть бути різних розмірів, кольорів і дизайнів, щоб відповідати різним потребам та вподобанням користувачів.

Для  футлярів, які мають захистити від ударів, обирають більш щільні тканини, приміром, технічна тканина саржа. Це текстильний матеріал з комбінованим складом (поліестер і бавовна), який, завдяки особливому методу переплетення волокон, має цікаву шорстку фактуру. Саржа добре поглинає вологу, м'яка та приємна на дотик, надає достатній повітрообмін, а синтетичні волокна, що входять до ї складу, роблять тканину стійкою до зносу та менш схильною до зминання. Універсальний і найкращий варіант для виготовлення футлярів для ноутбуку, смартфону та інших речей, що потребують особливої безпеки при транспортуванні. Також не варто обходити поза увагою текстильний матеріал грета. Це тканина з комбінованим складом натуральних та синтетичних волокон, що надзвичайно універсальна та практична у використанні. Матеріал добре тримає форму, міцний та надійний, добре пропускає повітря і несхильний до механічних пошкоджень. Серед унікальних характеристик варто виокремити той факт, що тканина грета має водовідштовхувальне просочення, що надає захисту для транспортування речей у негоду. Також серед полотен з додатковими властивостями можна виокремити:

  1. Оксфорд. В каталозі інтернет-магазину Текстиль-Контакт представлено багато полотен оксфорду з різним рівнем щільності, але для пошиття сумок або футлярів для зберігання та транспортування речей краще вибирати матеріал, щільність якого коливається від 135 до 215 мг/м². Такі матеріали особливо міцні та щільні, мають синтетичний склад з поліестеру. Тканина дуже міцна і має хорошу стійкість до води та вітру, що робить її незамінною для використання у несприятливих умовах. Матеріал оксфорд не обробляється водовідштовхувальним просоченням, але має властивість деякий час не пропускати та надійно утримувати воду за рахунок щільно переплетених ниток.
  2. Плащові тканини. Синтетичні плащові полотна часто вибирають у якості основної тканини для пошиття чохлів та органайзерів. Непоганим варіантом є плащова тканина Дюспо, що виготовляється з поліестеру. Практична і універсальна тканина легко пропускає повітря, захищає речі від вологи та вітру, стійка до забруднень, надовго зберігає первісний стан. Матеріал легко переться, не потребує особливого догляду. Також можна вибрати плащову тканину бондінг з водовідштовхувальною обробкою. Двошаровий плащовий матеріал, що добре пропускає повітря, надійно захищає від неприємних погодних умов. Щільна, міцна, але доволі м'яка і комфортна у використанні тканина бондінг стане чудовою основою для органайзера.
  3. Неткане полотно фільц. Щільний нетканий матеріал має гладку поверхню, доволі пластичний та комфортний у використанні. Ідеальний для виготовлення футляру для ноутбуку, планшету або смартфону.

osoblivosti-viboru-tkanin-dlya-poshittya-tekstilnikh-organajzeriv-6

Тканини, що використовують для покращення функціональності виробу

Крім основної тканини, яка обирається для пошиття верхнього шару, варто турбуватися і про текстильні матеріали, що покращують властивості майбутнього органайзера. Приміром, для об'ємності косметички (щоб створити більш надійний захист косметичним виробам) можна використати шар синтепону. В асортименті Текстиль-Контакт представлені матеріали з різним рівнем щільності, від 60 гр/м² до 300 гр/м².

Якщо тканина тонка або відносно рихла, то для придання форми часто основну тканину проклеюють дублюючими матеріалами такими як дублерин і флізелін. В асортименті інтернет-магазину Текстиль-Контакт є декілька різновидів, тому зробити вибір неважко.

Не варто нехтувати і підкладкою, адже внутрішня тканина надасть особливої формостійкості та щільності готовому виробу. На підклад можна брати звичайну підкладкову тканину, яка представлена в інтернет-магазині Текстиль-Контакт у великій палітрі відтінків. Це однотонна синтетична тканина. Гладка, легка, з хорошими ковзкими властивостями, зносостійка, невибаглива у догляді, формостійка та універсальна у використанні. Але можна вибрати у якості підкладки і більш щільну тканину, приміром, плащову Вікторія. Цей синтетичний матеріал легко пропускає повітря, практичний у використанні, стійкий до забруднень та несхильний до механічних пошкоджень.

Також фаворитом у багатьох є бавовняний підклад у дрібні принти, приміром, з тканин у квіткові принти. В асортименті інтернет-магазину Текстиль-Контакт є розкішна тканина поплін з яскравим принтом, що стане прикрасою косметички або іншого органайзеру. Натуральна тканина чудово пропускає повітря, м'яка та комфортна на дотик, зручна і практична у використанні. Не менш популярним варіантом візерунку для пошиття підкладки є картаті тканини. Серед матеріалів у клітинку ми пропонуємо звернути увагу на сорочкову тканину з комбінованим складом. Матеріал невибагливий у догляді, зносостійкий та надовго зберігає первісний стан.

Поціновувачі смугастого принту та тканин з натуральними бавовняними нитками у складі, можуть вибрати яскравий поплін SCINTILLA. Це натуральна бавовняна тканина з чудовими властивостями, серед яких: повітропроникність, гігроскопічність, практичність, надійність і невибагливість у догляді.

Загалом, текстильні органайзери можуть бути використані в різних сферах життя - вдома, на роботі, в подорожах чи навіть в автомобілі. Вони допомагають створити порядок та ефективно використовувати простір, дозволяючи легше впоратися з щоденними завданнями. А для виготовлення ваших «помічників» ми пропонуємо завітати в інтернет-магазин Текстиль-Контакт.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 17.01.2024