роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Сукня з шифону: як такий варіант на випускний?2023-02-27 Шифон - напівпрозора і практично невагома тканина. Це дуже тонкий матеріал полотняного переплетення. Тонкість матеріалу досягається завдяки щіл
Сукня з шифону: як такий варіант на випускний?

Сукня з шифону: як такий варіант на випускний?

З чого робиться шифон?

Шифон - напівпрозора і практично невагома тканина. Це дуже тонкий матеріал полотняного переплетення. Тонкість матеріалу досягається завдяки щільному скручуванню ниток (крепового скручування). На дотик ця тканина має злегка рельєфну поверхню. Спочатку шифон виготовлявся з натурального шовку і тому був дуже дорогий. Але тепер для виробництва цього матеріалу використовується різна сировина.

До складу шифону можуть входити:

  • натуральний шовк або бавовна;
  • штучне волокно віскоза.
  • повністю синтетичні волокна на основі поліестеру або поліаміду.

Крім того, волокна натурального і синтетичного походження можуть комбінуватися в різних співвідношеннях.

Буває шифон двох видів:

  • звичайний;
  • креповий.

У свою чергу види шифону поділяються на підвиди:

Шифон - креп - гладкофарбований вибілений матеріал, досить щільний і міцний,який майже не просвічується.

Шифон - жакард - тонкий матеріал, який має гладку фактуру, непрозорий. Практично не мнеться і стійкий до деформацій. Для нього характерне вплетення квіткових візерунків.

Шифон-атлас - цей матеріал поєднує в собі 2 інших: атлас і шифон. Для тканини характерна прозорість і гладкість. Відрізняється гладкою фактурою з глянцевим блиском і прозорістю.

Шифон-хамелеон. Тканина, яка переливається на світлі, що поєднує в собі кілька різних відтінків залежно від кута освітленості.

Перл-шифон - має перламутровий відтінок. Для пошиття витонченого одягу часто застосовується плісе-шифон. А ще буває шифон злюрексом і шифон з блискучим напиленням. Високу стійкість до усадки має шифон, до складу якого входить бавовна. А шифон на основі нейлону має достатню міцність, причому не обсипається при пошитті. Може мати набивний або однотонний малюнок, структура тканини - піщана.

Тканина шифон має низку переваг:

● пропускає повітря, не дає тілу нагріватися, захищає від впливу сонця

● майже не викликає алергічних реакцій

● володіє високою гігроскопічністю, стійкістю до дії бактерій

● повітряна і легка, добре продувається

● добре забарвлюється в яскраві і стійкі кольори

● довговічна, стійка до розривів.

Залежно від виду, матеріал має різну вартість.

Шифон використовується в різних областях:

● для виробництва одягу, переважно жіночого: сарафани, спідниці, сукні,

● вечірнє вбрання (сукні, блузки), дитячі святкові сукні;

● для виготовлення легких штор і завіс;

● для виробництва шарфів, палантинів;

● для декоративних елементів інтер'єру або одягу

● для прикрас - намиста, брошки, шпильки.

Як правильно обробляти матеріал?

Крім величезної кількості переваг і достоїнств, шифон має і недоліки:

● непіддатливість при шитті;

● необроблені краї схильні до осипання.

Тому при обробці виробів з шифону слід дотримуватися наступних рекомендацій. Розкроювати шифон краще спеціальним дисковим ножем і на спеціальній підкладці. Щоб тканина не ковзала, під шифон можна підкласти тканину з льняного полотна.

Сукня з шифону як зшити?

Сточувати деталі крою сукні з шифону слід тільки тонкою голкою і тонкими нитками для машинної вишивки. При сточуванні під виріб потрібно підкласти цигарковий папір, щоб на тканині не утворилися затягування. Особливо ретельно обробляються припуски швів. Для цієї мети ідеально підходить оверлок. Можна виконати подвійний (французький) шов. Для цього скласти деталі крою виворітними сторонами, зметати припуски на шов по лінії середини, розпрасувати припуски, а потім скласти деталі лицьовими сторонами і прокласти строчку по розміченій лінії шва. При цьому зрізи будуть заховані усередині, а перший шов буде проходити точно уздовж згину припусків.

Який фасон і колір вибрати для випускної сукні з шифону?

Красиві і надзвичайно легкі сукні з шифону завжди були в моді. Вони виглядають оригінально і елегантно одночасно. Навіть у найспекотніший день дівчина в шифоновому плаття буде виглядати жіночно і граціозно. Сукня з шифону підійде для будь-якого випадку. Для романтичного побачення або дружньої вечірки вдалим вибором буде коротке платтячко з шифону яскравого забарвлення, прикрашене блискітками, рюшами або вишивкою. Для випускної сукні з шифону більш відповідним буде однотонне довге шифонове плаття в підлогу. Мінімум деталей і плавність ліній підкреслять красу дівчини і не доставлять їй дискомфорту. Сукню з шовкового шифону можна носити без будь - яких доповнень. Досить підібрати стильний пасок і відповідне взуття. Але не слід забувати і про аксесуари. Невеликий акуратний клатч або маленька вишукана сумочка тільки прекрасно підкреслять образ. Не слід перевантажувати випускну сукню з шифону деталями і складним кроєм. Ошатна випускна сукня добре виглядає, коли спадає вільно, виявляючи всю свою красу і пластичність. Шовк має властивість роз'їжджатися в швах, тому краще вибирати моделі вільного крою. Для зміцнення швів можна використовувати шовковий чохол. Чохол, на відміну від звичайної підкладки, шиється швами всередину, і якщо плаття з прозорої тканини. Зшити його можна з підкладкової тканини.

Як прати плаття з шифону?

Сукню з натурального шовкового шифону не рекомендується прати самостійно. Його треба віддавати в хімчистку. Прасувати таке плаття можна з виворітного боку на режимі «шовк» і краще через вологу марлю. Сукню з синтетичного шифону можна прати м'якими миючими засобами вручну або навіть в пральній машинці, але в щадному режимі в воді температурою не вище 30 градусів. Самий неміцний шифон з віскози, тому плаття з нього слід прати вручну.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 24.07.2019