роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Швейна фурнітура: яка підходить для джинсової тканини і як прати вироби з декоративними елементами та аксесуарами2023-02-27Зручність і привабливість сучасних речей безпосередньо залежить від того, яка фурнітура та аксесуари для одягу при пошитті використовувалися. Ці важли
Швейна фурнітура: яка підходить для джинсової тканини і як прати вироби з декоративними елементами та аксесуарами

Швейна фурнітура: яка підходить для джинсової тканини і як прати вироби з декоративними елементами та аксесуарами

Зручність і привабливість сучасних речей безпосередньо залежить від того, яка фурнітура та аксесуари для одягу при пошитті використовувалися. Ці важливі допоміжні елементи допомагають завершити дизайн і вдосконалити фасон виробів. Кожен споживач хоче, щоб речі довго служили і радували своїм зовнішнім виглядом, тому слід користуватися фурнітурою високої якості і знати яку вибрати для того чи іншого матеріалу.

Фурнітура та аксесуари для одягу - види і призначення

Широкий перелік пристосувань і аксесуарів, який використовується при пошитті одягу називають швейною фурнітурою. За призначенням вона ділиться на два види - функціональну, яка створює зручність і комфорт при повсякденному носінні одягу і декоративну, яка гармонійно поєднуючись з фактурою тканини і загальним стилем вироби, виконує роль прикраси. До функціональної фурнітури відносять застібки, а також деталі для зміцнення швейних виробів, найбільш часто вживані - це:

● Ґудзики - найрізноманітніший варіант застібок, виготовляються з металу, пластику, кісток тварин, дерева, перламутру. Бувають простої або оригінальної форми, однотонні і з різними візерунками і принтами, зі спеціальним гравіюванням, мають два або чотири отвори, проріз під стрічку або стійку. Виконують часто і декоративну функцію.

● Блискавки-застібки. Діляться по конструкції на металеві з окремими зубами, спіральні (кручені) і тракторні (литі). Курсор на блискавці може вільно рухатися або автоматично фіксувати положення, мати стопор на язичку.

● Кнопки з металу або пластику - для прискорення розстібання або застібання одягу. Останнім часом популярними стали кламерні кнопки, встановлюються як на верхньому одязі сезону осінь-зима, так і на легкому літньому.

● Гачки і петлі - використовуються для верхнього хутряного одягу, взуття, нижньої білизни.

До декоративної відносять: тасьму, бісер, брошки, мереживо, карабіни, кільця, люверси, пряжки, гудзики та багато іншого.

Сучасна швейна фурнітура повинна відповідати наступним показникам якості:

● Бути стійкою до розтягування.

● Не змінювати забарвлення - не вигоряти, не линяти, не наражатися на стирання.

● Не виділяти шкідливих токсичних речовин і не мати стороннього запаху.

Важливо підбирати елементи не тільки по стилю і кольору, але і враховувати розмір і матеріал. Наприклад, легкий і прозорий одяг не прикрашають металевими гудзиками або кнопками - тут будуть доречні дрібні гудзики пастельних тонів або оздоблені камінчиками. Для в'язаних виробів використовують гудзики простої форми великих розмірів.

Яка фурнітура підходить для джинсової тканини

Джинсова тканина популярна не тільки тому, що не зношується. Вона має привабливий зовнішній вигляд і є фаворитом у багатьох дизайнерів вищого рівня, використовується як в промислових масштабах, так і простими майстринями в домашніх умовах для пошиття різноманітних речей. Важливо правильно вибрати деталі для джинсових виробів, що виконують одночасно функціональну і декоративну роль, саме по ним визначають справжність фірмового одягу. Красиві шкіряні етикетки на виробах з джинсової тканини завжди привертають увагу, а гвинти, гудзики, заклепки - невід'ємна частина дизайну створюваної моделі.

Для пошиття джинсів підійдуть:

● Деякі види ґудзиків з металу і пластика. Найкращим варіантом вважаються з латуні, міді та нержавіючої сталі. Для джинсових виробів (штанів, курток, комбінезонів, спідниць) використовується стандартний розмір - 17 мм.

● Хольнітени - спеціальні заклепки для фіксації та додаткового зміцнення швів, які також служать в якості декора.

● Металеві блискавки - найбільш часто застосовуються застібки для сучасних джинсів. Для пошиття штанів в домашніх умовах і для промислового виробництва використовують блискавки розміром 0,8 см, 10, 12, 14, 16, 18, 20 см.

До джинсових фурнітурних елементів відносять поясні пряжки та інші види заклепок різного розміру і виду - пластикові, металеві, на подвійній стрижневій або рухомій плаваючій ніжці. Вибираючи для пошиття металеву фурнітуру слід віддати перевагу тій, яка має захист від корозії. Навіщо тканинна фурнітура для одягу з джинсової тканини?  Завдяки різноманітним аплікаціям, етикеткам і нашивкам вироби набувають нового вигляду - з повсякденних речей перетворюються в ультрамодні.

Як прати вироби з декоративною фурнітурою і аксесуарами

Щоб під час прання не пошкодити фурнітуру і не зіпсувати одяг, потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:

● Перед пранням перевірити міцність кріплення ґудзиків, гачків, петельок, інших деталей, якщо виникли сумніви, краще пришити - повинні витримати процес тертя і не відірватися.

● При пранні в машинці-автоматі перед завантаженням вивернути одяг навиворіт і застебнути всі замки, застібки.

● Речі з делікатними аксесуарами перуть вручну, не піддаючи сильному механічному впливу. Якщо виникла необхідність використання пральної машинки, помістити в захисний тканинний чохол і застосувати делікатний режим, без віджиму.

● Блузки та сукні з тонкої тканини і трикотажні вироби на ґудзиках перед пранням застебнути, а на манжетах і комірцях сорочок, як чоловічих, так і жіночих гудзики навпаки, не слід застібати.

● Якщо на одязі є металева фурнітура - декоративні пряжки, заклепки, гачки, кнопки після прання вивернути на лицьову сторону і додатково промокнути м'якою, що вбирає вологу тканиною. Такі вироби не замочують, після тривалого перебування у воді метал може окислюватися, що призводить до утворення іржі і появі жовтих плям.

У процесі прасування речей бажано не торкатися гарячою праскою пластикових ґудзиків - можуть розплавитися, перламутрові - втратити блиск, шкіра-деформуватися і лопнути.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 08.08.2019