роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Стиль першої леді України: аналітичний розбір від Текстиль-Контакт2023-01-30Олена Зеленська не відмовляється від сучасних модних трендів і вдало поєднує їх із класичним вбранням.
Стиль першої леді України: аналітичний розбір від Текстиль-Контакт

Стиль першої леді України: аналітичний розбір від Текстиль-Контакт

Перша леді країни – це неофіційний титул, що присвоюється другій половинці гаранта одразу після інавгурації. Це велика місія, що покладається на жінку і, за словами самої Олени Зеленської, вона зовсім не готувалася до такої впливової ролі. В цілому, перша леді країни – це посол гуманітарних ідей, також її роль полягає в супроводі чоловіка на офіційних заходах та державних церемоніях, підтримці дипломатичних стосунків з дружинами очільників інших держав.

Олена - це ще один символ нашої країни. Багато політиків використовують моду в якості висловлювання думок та зовнішню комунікацію зі світом. І Олена Зеленська – не виняток. Вона завжди стильна, дуже лаконічна і стримана, має все те, що є уособленням справжньої жінки.

Стиль першої леді України: загальні факти

Олена підтримує мінімалістичний стиль, в її діловому гардеробі неможливо побачити яскравих принтів та одягу кричущих кольорів. Цим вона відрізняється від колишньої першої леді Марини Порошенко, що мала особливу пристрасть до яскравих вбрань та часто її самовисловлення було через сукні та сорочки з українськими акцентами, традиційними орнаментами і народними мотивами.

Стиль Олени Зеленської виглядає космополітично, стримано, саме так, як звикли одягатися європейські можновладці. При цьому перша леді не відмовляється від сучасних модних трендів та вдало поєднує їх з класичним вбранням.

Головна «фішка» Олени – це стовідсоткова підтримка українських дизайнерів і це чудово! Вона має змогу продемонструвати і своє захоплення вітчизняними митцями, і показати світовій публіці чарівні вироби наших талановитих модельєрів. За словами першої леді, мода та легка промисловість загалом – це сильна індустрія, яка дає робочі місця майже 150 тисячам українців. Також багато текстильних виробів Україна експортує країнам Європи, Америки та Азії. Тобто це великий економічний потенціал, тому наші вироби потрібно демонструвати, нарощувати зацікавленість та попит. Модно-політична ідея гардероба Зеленської полягає у розвитку молодої України відповідно до європейських канонів і міжнародних правил. Принаймні, такий меседж несе її одяг, яким ми можемо милуватися на державних заходах, політичних зустрічах та міжнародних візитах.

ТОП-5 найкращих образів Олени Зеленської за версією Текстиль-Контакт

Компанія Текстиль-Контакт по праву є уособленням української модної індустрії, адже успішно працює на ринку легкої промисловості вже більше двадцяти п’яти років. Тому ми взяли на себе сміливість виокремити найбільш значущі та привабливі образи першої леді України за час каденції президента Володимира Зеленського.

5 місце у рейтингу «Другий саміт перших леді та джентльменів»

Захід відбувся в самому серці Києва – Софії Київській. Олена обрала неймовірний костюм в мінімалістичному стилі приємного молочного кольору. Головні особливості: брюки кльош, жакет прямого крою зі звуженою талією і з комірцем у формі V. Доповнила образ Олена вишуканими прикрасами від Guzema Fine Jewelry і GUNIA Project та білими класичними туфлями.

Тканини, що підійдуть для пошиття костюму з атласу

Атлас натуральний тмяно-білийАтлас темно-сірийКостюмна стрейч яскраво-рожева
КупитиКупитиКупити

 

4 місце – Виступ в Конгресі

Місією першої леді на заході була промова та висвітлення трагічних подій, які коять російські окупанти з мирним цивільним населенням. Варто зазначити, що це був історичний для нашої держави момент, коли перша леді виступила від імені України в Конгресі та відважно просила про надання необхідного для перемоги озброєння. Для візиту в США Олена обрала класичний костюм чорного кольору від українського бренду A.M.G., що доповнений білою жилеткою діагонального крою. Під колір жилетки пані Зеленська обрала класичні білі туфлі-човники. Вбрання створило чудовий ансамбль зі стриманою хвилястою укладкою волосся та природним макіяжем.

Тканини, що підійдуть для пошиття костюму

Костюмна піке синійКостюмний атлас двостороннійКостюмна Шанель
КупитиКупитиКупити

 

3 місце – Зустріч з держсекретарем США Ентоні Блінкеном

З державним секретарем Сполучених штатів Америки Олена Зеленська зустрілася в липні 2022 року, щоб обговорити понесені втрати та наявні потреби українського народу під час кривавої та жорстокої війни з боку країни-терориста. Для розмови пані обрала сукню знаменитої української дизайнерки Лілії Літковської. «В Україні – війна!» - це головний меседж, що намагалася донести Олена, обравши сукню войовничого відтінку хакі. Вбрання вирізнялося прямим кроєм зі зручною довжиною міді, накладними кишенями, довгими рукавами та коміром-шаликом, що став головним акцентом сукні. В якості доповнення перша леді обрала декоративні прикраси в українському стилі від Gunia Project і Guzema з колекції «Незалежна», що були представлені якраз до тридцятої річниці Незалежності України.

Тканини, що підійдуть для пошиття плаття

Атлас стрейч золотийШовк бірюзовийАтлас стрейч хакі
КупитиКупитиКупити

 

2 місце у рейтингу – День Незалежності 2022

Цей день був особливо щемливим та болючим за весь 2022 рік. Свято, яке кожен з нас зустрічав зі сльозами на очах адже саме зараз ми знову вимушені виборювати свою волю, незалежність та право на існування. На річницю Олена приїхала в стриманому костюмі сіро-блакитного відтінку від Lake Studio. Головний акцент – вишиті мальви на правому боці жакету, що традиційно символізують тугу за загиблими українськими воїнами. Жакет мав заокруглений комірець та звужену талію і чудово поєднувався з прямими брюками.

Тканини, що підійдуть для пошиття речей у стилі мілітарі

Камуфляж піксельКотон ріп-стоп хакіАтлас стрейч хакі
КупитиКупитиКупити

 

Почесне 1 місце – Зустріч з першою леді США Джилл Байден

Це був історичний момент, де ми мали змогу побачити Олену Зеленську зовсім іншою! Під час візиту до Джилл Байден Олена обрала класичний та при цьому розслаблений образ в якому вміло поєдналися: темно-синій піджак в світлу смужку з укороченими брюками, звичайна біла футболка та підібрані в тон масивні кросівки від українського бренду the Coat. Відсутність прикрас та природній мейкап чудово завершили образ.

Сьогодні, коли Україна переживає страшний терор з боку Росії, перша леді виконує відповідальну та необхідну місію. Вона є втіленням всіх українських жінок, що переживають складнощі війни, вона - мати, що хвилюється за майбутнє дітей, вона -  представник воїнів для яких виборює необхідну зброю. Вона - частинка кожного з нас, частина свободи і Перемоги України.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 30.01.2023