роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Ви помічали, що деякі кольори одягу вам категорично не підходять?2023-07-10Неправильні відтінки підкреслюють недоліки і приховують достоїнства або роблять шкіру бляклою і невиразною. Вся справа в вашому індивідуальному кольор
Ви помічали, що деякі кольори одягу вам категорично не підходять?

Ви помічали, що деякі кольори одягу вам категорично не підходять?

Неправильні відтінки підкреслюють недоліки і приховують достоїнства або роблять шкіру бляклою і невиразною. Вся справа в вашому індивідуальному кольоротипі. Кольоротип - це природні особливості зовнішності (а саме колір шкіри, очей і волосся). Перш ніж підбирати одяг та макіяж, потрібно визначити свій кольоротип. Так ви будете краще розуміти, які відтінки тканин підійдуть найбільше і які тони в одязі вигідно підкреслять колір шкіри, очей і волосся.

Типи зовнішності можна умовно розділити на 4 найхарактерніших: літній, весняний, осінній та зимовий. Однак, цього зовсім недостатньо для точного визначення свого кольоротипу і подальших рекомендацій в підборі одягу і інших елементів образу. Адже існує 12 кольоротипів зовнішності, а не 4. Також варто врахувати, що кольоротипи діляться на холодні і теплі. Холодні - це Літо і Зима. Теплі - Осінь і Весна.

У чому ж особливості кожного кольоротипу?

 

КОЛЬОРОТИП ЛІТО

Кольоротип літо представлений холодними, приглушеними пастельними відтінками. Його представниці можуть дуже відрізнятися зовнішністю.

Кольоротип Літо підрозділяється на три підтипи: Світле Літо, Холодне Літо і М'яке Літо.

Світле Літо.

Характерна особливість цього типу - невеликий контраст між волоссям, очима і шкірою. Переважають світлі і прохолодні відтінки. Шкіра світла, може мати рожевий тон. Волосся світло-русявого кольору і блакитні або сіро-блакитні очі.

Тканина світлих прохолодних кольорів буде ідеально підкреслювати зовнішність цього типу. Також зверніть увагу на пастельні відтінки (пудрово-рожевий, приглушений білий і бежевий), світло-сірий, небесно-блакитний, лавандовий, сіро-синій кольори. Бажано уникати поєднання контрастних речей.

Холодне Літо.

Приглушений, спокійний, витончений тип. Рівень контрасту між кольором волосся, очей і шкіри середній. Тон шкіри холодний - фарфоровий або рожевий. Очі можуть бути будь-якого холодного відтінку. Волосся від світло-русявого до темно-русявого, але з попелястим підтоном. Якщо шкіра підсвічується тканиною прохолодних і м'яких кольорів, то це холодне літо.

Відповідними кольорами для цього типу будуть всі неяскраві відтінки. З темних - це глибокі благородні тони: вугільно-сірий, виноградний, приглушений смарагдовий, м'які сині відтінки і інші темні кольори холодної гами.

Кольори з яскравої палітри можна використовувати для вечірнього вбрання або спортивного одягу. Добре будуть виглядати вишневі, ожинові, чорничні і темно-малинові відтінки. Світлі кольори, такі як: лавандовий, бірюзовий, світло-рожевий, сірий і блакитний підійдуть для легкого літнього вбрання.

М'яке Літо.

Один з найцікавіших, складних підтипів, так як може маскуватися під теплу осінь, холодне літо або навіть під зиму. Але на відміну від інших літніх типів він характеризується дуже м'якими відтінками зовнішніх рис, більш ніжними і приглушеними.

Пастельні тони дуже підійдуть представникам м'якого літа. Але оскільки вони є сумішшю з осіннім типом зовнішності, можна додати в гардероб деякі яскраві відтінки. Димчасто-синій, сіро-коричневий, оливковий, бежевий і смарагдовий кольори підкреслять риси цього типу. А для вечірнього образу також допустимо використовувати одяг темно-червоного, брусничного, лілового і бордового кольорів. Замість білого кольору краще віддати перевагу відтінкам слонової кістки або кремовим. Повітряні, легкі тканини з флористичним принтом додадуть легкості і м'якості образу.

 

КОЛЬОРОТИП ОСІНЬ

Так як осінь є сезоном з переважаючими теплими відтінками, палітра цього кольоротипу завжди тепла, але різного ступеня яскравості і глибини в залежності від підтипу. Осінь ділиться на три підтипи: М'яка Осінь, Тепла Осінь і Темна Осінь.

М'яка Осінь.

Перебуваючи між теплою осінню і м'яким літом, вона об'єднує особливості обох підтипів. Він характеризується середньою насиченістю барв, трохи приглушеними, димчастими тонами. У представників м'якої осені волосся теплих відтінків: світло-русявий, каштановий, золотисто-білявий. Очі можуть бути тьмяно-зеленими, ніжними сірими, коричневими з зеленим відтінком або попелясто-блакитними. Шкіра має жовтуватий підтон, на обличчі часто присутній природний рум'янець.

Цей тип характеризується помірними тонами, які символізують гармонію і душевний спокій: бежевий, мідний, цегляний, різноманітні відтінки коричневого, неяскравий оранжевий. А зв'язок з природою пізнього літа можуть підкреслити трав'янисто-зелені, смарагдові і бірюзові забарвлення. Саме в такій гамі слід підбирати основні предмети гардероба.

Тепла осінь.

Найяскравіший і теплий серед осінніх. У зовнішності людей цього типу переважають теплі і щільні фарби. Відтінки волосся, найчастіше, рудуваті або каштанові. Тон шкіри теплий. Очі карі, зелені, синьо-зелені, сіро-зелені. Такому кольоротипу підходять теплі і насичені відтінки. Холодні і бліді поєднання цьому типажу протипоказані. А ось теплі кольори від карамелі і персика до оливкових і не яскравих синьо-зелених тонів рекомендуються. Соковиті кольори, такі як, медовий жовтий, теплі бежеві відтінки, теплий червоний підійдуть для вечірніх образів. Світла палітра для цього кольоротипу: теплі бежеві, персикові і коралові відтінки, лавандовий фіолетовий і яскраво-зелені нотки.

Темна Осінь.

Наближаючись до зими, можна побачити більш високий контраст між шкірою, очима і волоссям. Теплі відтінки, характерні для осені стають більш глибокими і темними. Саме тому іноді можна сплутати темну Осінь і Темну Зиму. Очі у цього типу карі, темно-зелені, горіхові. Волосся чорне з теплим підтоном, темно-коричневі, каштанові. Шкіра оливкова або бежева з теплим підтоном. Їм підійдуть теплі червоно-коричневі відтінки, темні зелені, оливковий і темно-сині тони. З світлих кольорів добре виглядатимуть теплі бежеві, персикові і коралові відтінки, теплий блакитний і бірюзовий.

 

КОЛЬОРОТИП ЗИМА

Зима - це холодний кольоротип, відмінними особливостями якого є глибина кольору і дуже висока контрастність між очима, шкірою і волоссям. Даний кольоротип дуже цікавий відмінностями між підтипами. Зима ділиться на: Темну Зиму, Холодну Зиму і Яскраву Зиму.

Темна Зима.

Головною особливістю цього підтипу є глибокі, темні кольори в зовнішності. Однак, можуть бути присутніми і теплі ноти. Очі, найчастіше, чорні або карі. Волосся: чорне, темно-коричневе з холодним підтоном. Шкіра фарфорового, бежевого або смаглявого кольору з холодними нотками.

В темну палітру для цього підтипу входять сірі відтінки, бордові відтінки, темні смарагдові тони, темно сині і фіолетові кольори. Основні яскраві кольори: червоні, бірюзові і зелені тони, а також спокійні жовті і фіолетові. Особливість світлої палітри для зимових кольоротипів тому, що в неї входить білий колір, який в своєму чистому кольорі не підходить для інших колоритів. Серед інших - сірі, лимонні, ментолові, бузкові і блідо-рожеві відтінки.

Холодна зима.

Найхолодніший з зимових. Зовнішність таких людей має чисті та яскраві кольори. Волосся може бути будь-якого відтінку, але з холодним підтоном. Колір очей будь-який. Тон шкіри також обов'язково холодний.

У сполученнях кольорів краще використовувати сильний контраст. Даний підтип позбавлений теплих фарб і найкраще розкривається в оточенні одягу, прикрас і косметики холодних відтінків. Сірі, бордові, темні смарагдові, темно-сині і фіолетові кольори - основні відтінки з темної гами. Яскрава палітра для цього кольоротипу одна з найяскравіших, в неї входять соковиті ягідні, холодні бірюзові, блакитні, зелені та фіолетові відтінки. Чистий білий колір також підходить цьому колориту.

Яскрава Зима.

До яскравою зими відносяться люди з яскравими рисами обличчя, з холодними світлими очима і темним кольором волосся. Колір очей завжди чистий, променистий без приглушених тонів. Шкіра холодного рожевого, бежево-рожевого або холодного коричневого тону. Для цього кольоротипу характерні холодні і яскраві тони, контрастні поєднання в одязі. Темна палітра складається з яскраво-бордового, сливового, фіолетового і смарагдового відтінків. Сяючі ягідні, холодні синій і зелений тони доповнять і урізноманітнять гардероб.

 

КОЛЬОРОТИП ВЕСНА

Цей тип має теплі і чисті відтінки в кольорі очей, шкіри і волосся. На відміну від осені, весна більш яскрава і немов світиться. Діапазон кольорів волосся, наприклад від світлих теплих блонд до темно горіхового або каштанового.

Яскрава Весна.

Цей колорит - перехідний етап від зимового кольору до весняного. Найважливішою характеристикою цього підтипу є чисті, яскраві відтінки які знаходять свій прояв у кольорі очей, шкіри і навіть в кольорі волосся. Найчастіше у людей цього підтипу русяве волосся з рудуватим відтінком, світлі очі і теплий колір шкіри. У представників яскравої весни досить контрастні колір волосся і тон шкіри. Яскравість цього типажу дозволяє носити відповідні відтінки. Оранжево-червоний, маджента, синьо-фіолетовий, листяний зелений та інші насичені кольори, що входять в оптимальну палітру для Яскравої весни.

Святкове вбрання та вечірні сукні можна підбирати у відтінках фуксії, медово-жовтого, волошково- синього. З світлих підійдуть - теплі бежеві, абрикосові та грушеві відтінки, яскраво-рожеві тони, лавандовий і світло-блакитний.

Тепла Весна.

У зовнішності теплої весни відсутні холодні тони. Це власники світлих очей і світлого волосся, але на відміну від літніх колоритів, у них переважають теплі медові нотки в кольорі шкіри і кольорі очей. Зелені, блакитні, горіхові і світло-бурштинові очі характерні для цього типу. Волосся: блонд з медовим підтоном або з рудим, світло-русяве волосся з рудим відливом. Тон шкіри теплий персиковий або бежевий. У цю палітру входять коричневі, темно-зелені і бірюзові кольори. Яскраві кольори в основному дуже соковиті: насичений відтінок персика, теплий червоний, бежевий, медовий жовтий. Світла палітра для цього кольоротипу: коралові відтінки, салатові і яскраво-зелені нотки, лавандовий фіолетовий і злегка приглушений блакитний.

Світла Весна.

Найніжніші, теплі кольори з можливих - це все про Світлу весну. Представники цього кольоротипу - блондинки зі світлим тоном шкіри, часто з веснянками, колір волосся може бути трохи з рудим відтінком. Очі можуть бути блакитні, зелені або сіро-зелені. Тон шкіри бежево-рожевий або персиковий. Підтипу "світла весна" підійдуть сірі відтінки, світлий смарагдовий, сіро-коричневий, синьо-зелений, неяскравий синій і чорничний кольори. В якості яскравих акцентів можна використовувати рожеві і холодні червоні відтінки, також, весь спектр синіх і бірюзових кольорів. Ніжні холодно-рожеві і коралові, приглушені жовті, блакитні та світлі хвойні тони підкреслять головні риси зовнішності цього типу.

Знання свого кольоротипу зовнішності допоможе вам спростити життя:

по-перше, знаючи свій кольоротип, ви дізнаєтеся про ті кольори в одязі та аксесуарах, які підкреслять ваші достоїнства, а недоліки шкіри зроблять менш помітними;

по-друге, вам не потрібно буде болісно підбирати одну річ до іншої, щоб вони підходили один одному за кольором. Всі речі в гардеробі будуть вже заздалегідь поєднуватися між собою.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 06.02.2018