роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Спідниця з твіду: з чим носити, як правильно доглядати?2023-02-09Твід - це тепла щільна тканина, особливістю якої є різновид саржевого переплетення з назвою твіл. Ця тканина є національним надбанням Шотландії. Тради
Спідниця з твіду: з чим носити, як правильно доглядати?

Спідниця з твіду: з чим носити, як правильно доглядати?

Твід - це тепла щільна тканина, особливістю якої є різновид саржевого переплетення з назвою твіл. Ця тканина є національним надбанням Шотландії. Традиційна технологія виробництва твіду включає багатоетапну обробку вовни овець, яка включає тривале вимочування в мильному розчині. Шерсть сортують за забарвленням і з'єднують за особливими правилами. Елітний твід тчуть вручну, а для масового виготовлення використовується машинне обладнання. Тобто, основними особливостями справжнього твіду є груба вовняна пряжа різних кольорів, яка утворює малюнок на поверхні і особливий різновид саржевого переплетення під назвою твіл.

Існує кілька основних фактур твідового переплетення:

● Ялинка - може виконуватися з додатковим включенням квітів. Дуже популярна для пошиття штанів і ділових костюмів

● Шепсфорд - щільна тканина в дрібну чорно-білу або кольорову клітку.

● Херіс - щільна і міцна тканина, що має шорсткі вузлики іншого кольору

● Донегал - тонка тканина з обов'язковим вкрапленням білого кольору

● Шевйот - дуже щільна тканина з візерунками, отриманими шляхом поєднання різних смуг

● Коверкот - дуже щільний матеріал з невеликими кольоровими вкрапленнями

● Хаундстут має велику різноманітність кольорів

● Лейс-твід - матеріал з візерунковою фактурою.

Твід - це тепла і міцна тканина, що має ряд переваг перед іншими тканинами. Це і:

● здатність захищати від вітру і вологи

● міцність і еластичність

● довговічність, здатність довго зберігати стійкість кольору

● стійкість до забруднень

● незминання

● універсальність.

Крім великої міцності, твід має ще й властивість самовідновлюватися - випадкову затяжку на ньому дуже просто усунути розтягуванням в різні боки. Недоліком натурального твіду є необхідність захищати його від молі.

Де і як використовують твід?

Вічною класикою використання твіду є костюми, пальто, піджаки, брюки та спідниці з цієї тканини. Вони завжди виглядають оригінально і модно. Твід знайшов популярність завдяки своїм основним характеристикам: міцності, стійкості до холоду і вологи. Велика кількість різновидів твіду передбачає і велику кількість видів одягу, для виготовлення якої він використовується. Відповідний вид матеріалу можна підібрати для того чи іншого предмета гардероба. Ялинка використовується для пошиття штанів і ділових костюмів.

Харіс використовується для теплих піджаків і верхнього одягу.

Донегал підходить для виготовлення елегантних піджаків і брюк, а також жилетів і краваток.

З шевйот шиють костюми спортивного стилю.

Коверкот прекрасно підходить для верхнього утепленого одягу, переважно пальто.

Дуже добре виглядає пальто з хаундстуту. З цього виду твіду виготовляють різні аксесуари. Дуже теплий і міцний з хвилеподібним узором бедфорд-корд просто створений для пошиття мисливського одягу. Справжнім втіленням стилю, елегантності і бездоганного смаку є наявність в гардеробі спідниці з твіду. Твідова спідниця міні поєднує в собі жіночність і консерватизм, при цьому виглядає круто. Не втрачає актуальності спідниця фасону трапеція. Дівчатам середнього і високого зросту підійде спідниця з твіду довжини міді прямого або асиметричного крою. А спідниця з твіду міді з завищеною талією створить правильний силует і підкреслить красиві жіночні форми. Для холодної пори року відмінним варіантом є довга твідова спідниця. Така спідниця менше пропускає холодне повітря і стильно виглядає з укороченим верхнім одягом на кшталт кожушка. У ідеальну і стильну леді перетворює дівчину спідниця з твіду фасону годе.

Спідниця з твіду, з чим носити?

Спідниці з твіду добре поєднуються з різними варіантами одягу, створюючи незвичайні і стильні образи. Класичне рішення - чорна спідниця з твіду в поєднанні з білою сорочкою або блузкою. Таке поєднання додасть ділового і практичного стилю. Світла твідова спідниця з романтичною блузкою і жакетом підкреслить жіночність і додасть образу елегантність. Неповторний шарм подарує твідова спідниця з ґудзиками. Ця модель добре поєднується з чорною водолазкою і лаконічним клатчем і створює образ повний скромності і витонченості. Чудовим вибором для активного дня буде твідова спідниця з сірим або білим светром і чорною шкіряною курткою.

Як правильно доглядати за виробами з твіду?

Вироби з твіду мають гарний вигляд дорогого одягу. Цей матеріал стійкий до забруднень і зносу, досить невибагливий. Стильні пальто, костюми, піджаки і спідниці з твіду здатні прослужити багато років, проте потребують правильного догляду. Рекомендується використовувати суху чистку. Це оптимальний варіант дбайливого догляду за твідом. Почистити виріб з твіду в домашніх умовах можна за допомогою сухої щітки, яку попередньо слід змочити теплою водою і акуратно пройтися по поверхні зверху вниз. Сушити речі з твіду слід в горизонтальному положенні в розкладеному вигляді. Прасувати речі з твіду можна. Зберігати одяг з твіду слід на вішалках, попередньо застібнути на всі ґудзики і все вийнявши з кишень. Відразу після носіння одяг з твіду в шафу краще не вішати. Крім цього слід періодично обробляти місця зберігання одягу з твіду засобами від молі.

Чим прати твід?

Прати вироби з твіду слід вручну, без попереднього замочування і віджимання, в прохолодній воді, з використанням спеціальних засобів щодо догляду за вовняними тканинами. Полоскання - тільки в прохолодній воді. Якщо виріб з твіду не має підкладки, то його можна випрати вручну або в щадному режимі в пральній машинці, а потім викласти на горизонтальну поверхню для просушування.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 11.10.2019