роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Декоративні наволочки для подушок: з якої тканини кращі?2023-02-22Декоративні подушки в інтер'єрі (де застосовувати і як вибрати) Немає більш простого і дієвого способу змінити і поліпшити інтер'єр як прикрасити його
Декоративні наволочки для подушок: з якої тканини кращі?

Декоративні наволочки для подушок: з якої тканини кращі?

Декоративні подушки в інтер'єрі (де застосовувати і як вибрати)

Немає більш простого і дієвого способу змінити і поліпшити інтер'єр як прикрасити його декоративними подушками. Декоративні подушки можна умовно розділити на подушки для комфорту і подушки для краси. Якщо необхідно просто прикрасити кімнату, декорувати диван, ліжко або крісла, то в цьому випадку підійдуть яскраві декоративні подушки, прикрашені бісером, стразами, вишивкою, мереживом. Декоративні подушки можуть бути великими і зовсім маленькими; різної форми: прямокутної, круглої або фігурної, подушки-валики; виготовленими з різних матеріалів: тканинні, шкіряні, хутряні.

Якщо ж декоративні подушки служать не тільки прикрасою, а призначені для використання за прямим призначенням (підкласти під голову, покласти під спину), то вони повинні бути перш за все м'якими і зручними, мати рівну і гладку поверхню, щоб не викликати дискомфорту. Крім того, подушки, які використовуються і як спальне приладдя, доведеться регулярно прати, тому необхідно звертати увагу на оснащення їх знімними чохлами-наволочками. Виходячи з стилістики інтер'єру, підбирають матеріали для подушок за забарвленням і фактурою, щоб відповідати кольоровій гамі. Слід звертати увагу і на форму подушок. Круглі декоративні подушки добре виглядають на невеликих диванчиках і отоманки. Подушки валики підійдуть для витягнутих невисоких диванів. Декоративні подушки для дитячої кімнати можуть бути в формі сердець, машин або тварин. При виборі декоративних подушок звертають увагу на: розмір, форму колір, тканину для наволочки і наповнювач.

Види тканин для наволочок для декоративних подушок

Декоративні подушки виготовляються з різних матеріалів. Це можуть бути натуральні тканини, такі як шовк, льон, бавовна, вовна, а також штучні (віскоза) або синтетичні (поліестер і інші). Складається декоративна подушка з наволочки і наповнювача. Наволочки для декоративних подушок виготовляють з міцних матеріалів, які добре тримають форму. Для цього краще використовувати ткані матеріали. Трикотаж застосовується рідше, оскільки він може розтягуватися. Для подушок добре підходять такі тканини: атлас, оксамит, велюр, гобелен, жакард, штучне хутро, фліс, джинсова тканина. Атлас виготовляється з натурального шовку, але такий матеріал досить дорогий, тому частіше застосовується атлас з додаванням бавовни, віскози або поліестеру. Ця тканина має елегантний глянсовий блиск і дуже ефектний вигляд.

Оксамит являє собою тканину з щільним коротким вертикальним ворсом на лицьовій стороні. Має естетичний привабливий дорогий вид, добре тримає форму і не деформується. Буває натуральним і штучним. Велюр виготовляється з шовку, бавовни і синтетичних волокон. Цей матеріал м'який на дотик, має приємний блиск. Гобелен виробляється шляхом складного переплетення ниток, в результаті чого утворюються візерунки і картини на полотні. Цей матеріал міцний і довговічний. Жакард нагадує гобелен. Виготовляється з ниток різного походження на спеціальних жакардових машинах. Штучне хутро виготовляється з синтетичних матеріалів і копіює шерсть тварин. Має різне забарвлення: однотонний різних кольорів, а також імітує забарвлення тварин: зебр, леопардів, тигрів.

Фліс - м'який синтетичний матеріал, дуже легкий і еластичний, випускається різних кольорів.

Джинс - щільний матеріал з крученої бавовни. Підійде для подушок з кишенями, заклепками або шнурівкою.

Традиційними наповнювачами для подушок є пух і перо, поліефір або синтепон. Пух і перо - м'який наповнювач натурального походження.

Синтепон - недорогий синтетичний матеріал, дуже пружний і легкий. Особливо личить для декоративних подушок, які не дуже інтенсивно використовуються.

Синтепух - синтетичний замінник натурального пуху. Є довговічним матеріалом, який гарний тим, що в ньому не заводяться пилові кліщі. В якості наповнювача для декоративних подушок також використовується бамбук - рослинний матеріал. Це гігроскопічний безпечний матеріал. Всі ці наповнювачі дозволяють подушкам добре зберігати форму і гарно виглядати. Особливо ретельно слід підходити до вибору наповнювача для декоративних подушок в дитячій кімнаті і в тих випадках, якщо вони будуть використовуватися для сну і відпочинку.

Як і чим прикрасити декоративні подушки? (бісер, вишивка, візерунки)

Декоративні подушки виготовляються з яскравих і красивих тканин. Однак у багатьох виникає бажання ще більше прикрасити подушку. Для цієї мети використовуються різні прийоми, зокрема:

● вишивка нитками, бісером, стрічками, паєтками;

● прикраса стразами;

● прикраса бахромою, китицями і шнурами;

● аплікація зі шкіри та інших матеріалів;

● шиття золотими і срібними нитками, люрексом.

Як зробити вишивку для подушки

Найпростіша і популярна вишивка - це вишивка хрестиком. Вона не вимагає спеціальних матеріалів і приготувань. В якості основи можна взяти будь-яку тканину з видимими переплетеннями-клітинами: льон, гобелен. Нитки слід використовувати яскравих кольорів. Дуже красивою є вишивка стрічками. Для цього буде потрібна сітчаста тканина, голка, п'яльці та стрічки-нитки. Для цього виду вишивки застосовуються стрічки від 4 мм шириною. Стрічки - це ті ж нитки, тому і вишивати ними слід за допомогою стеблового шва, стібок за голку. Використовуються і спеціальні стрічкові шви, наприклад, тамбурний. Стрічками вишивають декоративні подушки, які будуть служити виключно прикрасою. Часто застосовується вишивка декоративних подушок бісером. Тканину для вишивки бісером треба брати на зразок канви з видимим переплетенням. Кожна намистина бісеру нашивається ниткою в колір за допомогою стібка «напівхрест». При цьому дуже важливо рівно пришити намистини. Які б техніки не використовувалися при виготовленні та оздобленні декоративних подушок, вони можуть істотно пожвавити інтер'єр, прикрасити диван або крісло, а також послужити практичним цілям.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 13.09.2019