роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Джерсі, що за тканина?2023-01-05Сама назва тканини джерсі заключає в собі історію походження. Назва тканини походить від назви острову в протоці Ла-Манш між Францією і Англією.
Джерсі, що за тканина?

Джерсі, що за тканина?

Тканину джерсі почали виробляти з вовни місцевих кіз, що мешкали на острові. Спочатку ця тканина не особливо користувалася популярністю. Її в основному використовували для пошиття нижньої вовняної білизни. Ніхто навіть припустити не міг, що через багато років тканина джерсі буде помічена модельєрами і стане найбільш затребуваною тканиною для подіуму.

Історія тканини джерсі безпосередньо пов'язана з ім'ям легендарного дизайнера Коко Шанель, яка абсолютно випадково запримітила цю тканину і представила публіці неперевершену колекцію одягу, яка просто підірвала подіуми всіх країн. З цього моменту, тканина джерсі, користується великою популярністю серед виробників одягу.

Що собою являє тканина джерсі?

Тканина джерсі одна з найпопулярніших тканин серед жіночого трикотажу. Сама Коко Шанель вважала за краще носити костюми з тканини джерсі і ось вже практично сто років джерсі стоїть на фундаменті, створеному цим великим дизайнером. «Шляхетний трикотаж» - друга назва цієї тканини.

За багато років тканина джерсі дуже сильно змінилася. Спочатку тканину джерсі виробляли з вовни овець, що жили на острові. Це була суто вовняна, щільна і непримітна тканина, яка не користувалася особливою популярністю. 

Зараз же тканину джерсі виробляють з бавовни, шовку, льону та вовни. Всі ці складові допомогли тканині джерсі стати універсальною. Завдяки різноманітному складу, тканину джерсі використовують для пошиття костюмів, брюк, суконь, спідниць та верхнього одягу.

Тканина джерсі володіє основними її характеристиками, а саме:

  • Тканина добре тримає форму і майже не мнеться. Тканина джерсі дуже невибаглива у використанні, навіть після віджимання в пральній машині, речі з джерсі дуже легко пропрасувати і повернути їм колишній зовнішній вигляд.
  • Тканина джерсі неймовірно м'яка і дуже приємна до тіла. Незважаючи на її склад і волокна, що входять до складу, технологія виробництва тканини джерсі дозволяє їй завжди залишатися дуже приємним матеріалом.
  • Еластичність і хороша розтяжність. Речі з джерсі добре тягнуться, але при цьому зберігають свою первинну форму і зовнішній вигляд.

Як працювати з тканиною джерсі?

Тканина джерсі досить простий і дуже популярний матеріал. Багато виробництв, на яких шиється одяг використовують тканину джерсі саме через простоту роботи з нею.

Тканина джерсі дуже добре тягнеться і драпірується, завдяки цим властивостям можна створити красиве і хитромудре вбрання, не прикладаючи особливих зусиль. Також тканина джерсі дуже легко обробляється, вона не сиплеться. Завдяки легкому фарбуванню, тканину джерсі можна перефарбувати в багато кольорів, що теж дозволяє їй бути просто таки універсальною.

Основні види

Італійська джерсі вважається самим елітним видом джерсі серед трикотажу. Італія, як виробник, завжди стежить за сировиною для виробництва якістю продукції, що виробляється. Італійська джерсі - це невагома, легка і приємна на дотик тканина. Раніше італійську джерсі використовували тільки для пошиття нижньої білизни, але завдяки великій Коко Шанель, яка пошила всю колекцію з джерсі, ця тканина стала відома в усьому світі. Зараз же сфера застосування італійської джерсі дуже велика. Італійську джерсі використовують для пошиття найдорожчої нижньої білизни, блузок, кофт, кардиганів, костюмів, спідниць, домашнього одягу та іншого. Колірна гама тканини італійської джерсі вражає своєю різноманітністю. Додаючи до її складу найякісніші барвники. Тканина набуває неповторних відтінків і при цьому вони абсолютно безпечні для здоров'я людини.

Турецька джерсі давно відома, як одна з найякісніших тканин на ринку. Завдяки тому, що Туреччина багата на сировину необхідну для виробництва тканини джерсі, ціна на турецьку джерсі нижче в порівнянні з тканиною джерсі виробництва Італії і це її беззаперечний плюс. Виходячи з відгуків покупців, саме через співвідношення якості і ціни, турецька джерсі зараз така популярна серед великих виробників одягу.Турецька джерсі - це якісний трикотаж, легкий і дуже м'який. За зовнішнім виглядом, турецька джерсі, нічим не поступається більш дорогим тканинам. Гладка поверхня і щільність дозволяє їй виглядати дорого і розкішно. Турецькій джерсі притаманні такі якості як: м'якість, мале зминання, еластичність, легкість і щільність. Турецька джерсі підходить для пошиття всього одягу для чоловіків, жінок і навіть дітей. Однією з її якостей так само є міцність, вона підходить для щоденного використання.

Переваги і недоліки

Тканина джерсі не була б такою популярною серед виробників одягу, якби вона не мала великий набір переваг. Так як в її склад, в основному, входять натуральні волокна, недоліків вона майже позбавлена.

Перевагами тканини джерсі є:

  1. Екологічність. В еру здорового харчування і боротьби за екосистему, повністю натуральний склад тканини джерсі робить її ще більш привабливою серед всіх любителів природи і еко напрямків.
  2. Повітропроникність. Така її характеристика особливо цінна для виробників дитячого одягу. Тканина джерсі і речі з неї дозволяють тілу дихати, одяг абсолютно не парить тіло, не створює неприємних відчуттів. Вона є просто незамінною для літнього одягу.
  3. Зносостійкість. Тканина джерсі, завдяки своїй еластичності і розтяжності абсолютно не втрачає форму, навіть при щоденному використанні, не розтягується після прання, а також не береться ковтунцями.
  4. М'яка і приємна на дотик. Дуже багатьох тканина джерсі підкорює саме своєю м'якістю. Речі з джерсі дуже приємні до тіла і зовсім не відчутні.
  5. Тканина джерсі невибаглива в догляді. Речі з джерсі можна прати як вручну, так і в пральній машині, а після прасувати праскою.
  6. Тканину джерсі дуже легко драпірувати. Завдяки своїй м'якості і еластичності, під час драпірування утворюються красиві плавні хвилі, без заломів і спеціальних запрасовувань.

Як і у будь-якої тканини недоліки у джерсі теж є, але, в основному, вони помітні, тільки якщо до складу входить неякісна синтетична сировина. В такому випадку можна спостерігати такі мінуси цієї тканини:

  1. Деформація. Деформація може статися після прання, якщо була використана висока температура або після пропрасовування.
  2. Алергічні реакції. Якщо до складу входять синтетичні волокна або були використані неякісні барвники, все це може викликати неприємні алергічні реакції як у дорослого так і у дитини.
  3. Може довго сохнути. Джерсі швидко і добре вбирає вологу і через свою щільність може довго утримувати воду у волокнах тканини.

Де застосовують в основному?

Область застосування тканини джерсі дуже велика. Напевно у всіх галузях легкої промисловості її використовують. Найбільше джерсі користується попитом серед виробників одягу, а саме:

  • Жіночий одяг. Тут можна почати перераховувати весь жіночий гардероб. З тканини джерсі шиють жіночі сукні (причому як повсякденні так і вечірні варіанти), спідниці, звичайно ж костюми, піджаки, брюки, штани.
  • Чоловічий одяг. Для чоловічого гардероба джерсі використовують при пошитті костюмів, брюк, кофт, регланів.
  • Спортивний одяг. Спортивні костюми з джерсі дуже популярні. Такий одяг дуже приємний до тіла, не сковує рухів і дозволяє себе почувати максимально легко і розкуто, навіть під час занять спортом.
  • Одяг для сну. Нічні сорочки, піжами, футболки - все це теж шиють з тканини джерсі. Такий одяг не парить, не створює неприємних відчуттів і алергії.
  • Спідня білизна. Трусики, футболки, майки та бюстгальтери.
  • Дитячий одяг. Завдяки гарному натуральному складу, тканину джерсі часто використовують і на виробництвах дитячого одягу. Одяг виходить дуже м'яким і комфортним, не створює парникового ефекту і максимально екологічний - все це і є найважливішими нюансами, на які звертає увагу кожна мама при виборі одягу для своєї дитини.

Рекомендації щодо догляду за матеріалом

Речі з тканини джерсі практичні і зручні у використанні і зовсім невибагливі в догляді за собою. Вони відмінно підійдуть для щоденного використання і добре переносять активну носку. Але, як і будь-який одяг, одяг із джерсі має свої рекомендації щодо догляду. Ясна річ, що кожна певна річ має свої особливості по догляду і їх найчастіше можна знайти на ярлику з виворітного боку, але існують і загальні рекомендації, а саме:

  1. Речі з джерсі можна прати, як в пральній машині так і вручну, але бажано щоб температура води була 30-40 градусів, це допоможе зберегти яскравість кольорів і не зашкодить тканині.
  2. Допустиме віджимання, так як тканина джерсі досить еластична, навіть після віджимання в пральній машині або вивертання вручну, речі будуть мати гарний вигляд і не завжди потрібно прасування.
  3. Прасувати речі з тканини джерсі можна, але бажано використовувати відпарювач або ж прасувати необхідну річ через марлю.

Для прання можна використовувати як сухі так і гелеві порошки, але бажано без агресивного середовища і відбілювачів.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 23.10.2020