роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Комплекти одягу для спорту в тренажерному залі: з чого повинні складатися?2023-02-27Комплект одягу - це набір швейних виробів, що становить костюм. В одязі - це набір елементів і частин костюма, об'єднаних певними ознаками: призна
Комплекти одягу для спорту в тренажерному залі: з чого повинні складатися?

Комплекти одягу для спорту в тренажерному залі: з чого повинні складатися?

Комплекти одягу для спортзалу - що це і навіщо?

Комплект одягу - це набір швейних виробів, що становить костюм. В одязі - це набір елементів і частин костюма, об'єднаних певними ознаками: призначенням, кольором, матеріалами. Комплектом також є підбір декількох виробів в єдине ціле, набір предметів одягу, об'єднаних заради якоїсь мети або набір речей певного призначення. Комплекти одягу можуть мати необмежену кількість взаємозамінних елементів, які можна використовувати разом або окремо. Правильний комплект одягу для спортзалу - це запорука успішних занять спортом і має бути у кожного, хто вирішив вести здоровий спосіб життя. Пошитий комплект одягу для спортзалу повинен бути таким чином, щоб максимально повторювати контури тіла спортсмена, але при цьому не сковувати його рухи.

Комплекти одягу для спортзалу можуть складатися з:

● лосини і футболка (майка, топ);

● шорти і футболка (майка, топ);

● штани для спорту і футболка (майка, топ).

Це найоптимальніші та найзручніші варіанти комплектів одягу для занять спортивному залі. В ідеалі спортивний костюм повинен бути зручним, практичним і міцним. Вибираючи з якої тканини краще зшити спортивний костюм треба враховувати всі ці вимоги.

З яких тканин краще зшити спортивний костюм?

Одяг для спорту повинен відповідати наступним вимогам:

● бути зручним при рухах;

● забезпечувати комфортний температурний режим;

● відповідати нормам безпеки;

● представляти зовнішність у вигідному світлі;

● не відволікати від занять оточуючих.

Одна з найбільш важливих характеристик костюма - це його склад. Завжди вважалося, що для занять спортом найкращим є одяг з натуральних тканин, таких як бавовна і льон. Комплект одягу з бавовни або льону добре пропускають повітря і непогано вбирає піт, але має таку неприємну властивість - погано і довго сохнуть. Мокра футболка або майка, залишаючись мокрою, холодить тіло, доставляючи дискомфорт. Постійний контакт шкіри з просоченою потом тканиною може викликати появу попрілостей. У спортивного одязі з натуральних матеріалів є ще один суттєвий недолік - швидкий знос і деформація. Комфортнішим для занять спортом в залі буде одяг із синтетичних матеріалів, які розроблені спеціально для спорту. Такі тканини мають високу гігроскопічність і водопроникність. Здатні швидко вбирати і випаровувати вологу. Тому такі матеріали більш комфортні для занять спортом, ніж натуральні бавовна і льон. Щоб продовжити життя одягу, натуральні тканини об'єднують з синтетичними. Сумішеві матеріали зручні у використанні, зносостійкі і безпечні для здоров'я. Вони розігрівають м'язові тканини, дозволяють шкірі дихати і не сковують рухи спортсмена. Для занять на вулиці важливо, щоб матеріал був надійним, стійким до вологи і якомога довше зберігав свій зовнішній вигляд. Цими властивостями володіє мікрофібра, нейлон, а для зимових тренувань підійдуть утеплювачі з синтепону і холофайбера.

Комплекти спортивного одягу для тренажерного залу діляться на такі види:

● зі змішаних тканин по типу бавовна-синтетика;

● 100% синтетика (суміші різних синтетичних матеріалів);

● 100% бавовна.

Кращими варіантами тканин для пошиття комплекту одягу для занять спортом в залі будуть наступні види тканин: футер LUX, стрейч-котон, біфлекс. Футер LUX складається з бавовни і еластану. За рахунок особливої ​​технології плетіння і міцної основи не допускає утворення ковтунців, не сідає, переносить активні навантаження. Синтетичні волокна в складі тканини збільшують розтягування, бавовна забезпечує якісну повітропроникність. Спортивні костюми, виготовлені з футера, цінуються за міцність і прекрасні вологопоглинаючі властивості. Стрейч-котон - новий тип текстилю, при виготовленні якого в бавовну додають волокна еластану. Це дає масу корисних властивостей. Стрейч-котон еластичний, міцний, довговічний, легкий у догляді, мало м'ятий, приємний на дотик. При цьому володіє відмінним дихаючим ефектом Біфлекс - еластичний стрейч-матеріал, який добре відводить вологу. Незважаючи на те, що біфлекс здається досить тонким, він досить міцний і зносостійкий. Не мнеться, швидко сохне. Структура його дуже щільна, тому матеріал не просвічується. Матеріал добре забарвлюється і представлений широкою гамою кольорів. Еластичність, досягнута за рахунок наявності волокон лайкри, мікрофібри і еластану, сприяє збереженню форми. Матеріал, незважаючи на його синтетичне походження, не впливає негативно на стан здоров'я або теплообмінні функції. Саме тому біфлекс застосовується для пошиття циркових костюмів, гімнастичних купальників, одягу для заняття спортом.

Чим прати комплект одягу з біфлексу

При пранні виробів з біфлексу необхідно дотримуватися наступних правил:

● температура прання не повинна перевищувати 40 градусів;

● використовувати спеціальні гелі для прання кольорових виробів;

● віджимати слід вручну, сильно не викручувати;

● прання в пральній машині повинно здійснюватися без застосування режиму віджимання;

● сушити вироби з біфлексу слід на повітрі, уникаючи яскравих сонячних променів.

Що повинно входити в комплект одягу для спорту?

При виборі одягу для занять спортом слід враховувати особливості того чи іншого виду спорту. Для занять бігом, ігровими видами спорту підійдуть спортивні штани і футболки. Для тренажерного залу і аеробіки будуть актуальними шорти, топи, майки. У комплект одягу для занять фітнесом можуть входити: бриджі, вільні або облягаючі шорти, лосини. Для верху підійдуть: вільна або облягаюча майка або футболка, топ, комбінезон. Для гімнастики і йоги краще використовувати облягаючий одяг - лосини або легінси. При виборі костюма для прогулянок або занять на повітрі, слід враховувати пору року і температуру повітря.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 05.08.2019