роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Назад в дитинство: створення текстильного вігваму власноруч2023-05-31Він стане для малюків затишним та комфортним середовищем
Назад в дитинство: створення текстильного вігваму власноручНазад в дитинство: створення текстильного вігваму власноруч

Назад в дитинство: створення текстильного вігваму власноруч

Мабуть кожен, хто народився наприкінці дев’яностих років пам’ятає, як будував вдома халабуду просто перевертаючи стілець та накриваючи його щільним пледом. Тоді, нам так здавалося, ми були неймовірними будівельниками, вважали себе архітекторами або дизайнерами, влаштовуючи свій особистий простір. А коли ми награвалися у задоволення, то кликали батьків щоб похвалитися своєю майстерністю та кмітливістю. Це були золоті часи нашого неповторного дитинства, а зараз ми вже самі батьки і тому розуміємо, що дитині мати свій власний, навіть мінімальний простір, просто надважливо! Через це спеціалісти з інтернет-магазину Текстиль-Контакт підхоплюють хвилю дитинства та пропонують всім молодим батькам оглянути головні переваги купівлі (або самостійного виготовлення) дитячого вігваму, а також допомогу у виборі тканин для реалізації фантазійного проекту!

Навіщо потрібен дитячий вігвам?

Дитина, що дорослішає, іноді може потребувати усамітнення, ненадовго сховатися від навколишнього світу — навіть від улюблених батьків. У хід йдуть усі доступні способи та підручні засоби: «штаб» у коморі, під столом, вкритим ковдрою, у великій темній шафі. Втім, є зручніший і більш сучасний варіант — дитячий ігровий вігвам.

Він стане для малюків затишним та комфортним середовищем у якому можна буде погратися улюбленими іграшками та скласти пазл, а якщо дитина вже вміє читати, то ще й насолодитися цікавою книжкою з казками. Безперечно, гарний та якісний вігвам стане хітом на дитячій вечірці! Ви тільки уявіть яке задоволення отримає малеча, коли для гри у хованки або інші активні ігри можна буде використовувати текстильну халабуду. Тож, варто зазначити, що такий аксесуар у дитячій спальні принесе неймовірне задоволення, справить враження та залишить приємні спогади на довгі роки.

Головні переваги використання особистого простору для дитини

  1. Комфорт та затишок. Текстильні вігвами створюють затишне і усамітнене середовище для дітей. Вони дозволяють малюкам відчувати себе у безпеці та комфорті, що надає їм бажання займатися улюбленими справами: гратися, читати, ліпити з пластиліну тощо.
  2. Розвиток уяви та творчості. Саморобні халабуди дозволяють дітям розвивати свою уяву та творчість. Вони можуть створювати свої власні світи, гратися в різні ігри та вигадувати нові історії. При цьому дитина може взяти участь у створенні вігваму разом з батьками, тим самим проявити свій смак, побажання до розміру та форми, наявності та відсутності прикрас. Спільна творча робота дитини з батьками позитивно вплине на взаєморозуміння.
  3. Захист від шуму та світла. Тканинні вігвами дозволяють дітям захиститися від шуму та світла, що забезпечує їм спокій та зосередженість. Вони можуть використовуватися як місце для сну, відпочинку та навчання. Але, варто зазначити, роблячи вігвам з такою метою, краще обирати тканини з більш високим рівнем щільності або з яскравим забарвленням, щоб вдало розсіювати світло від сонячних променів.
  4. Естетичний вигляд. Вігвами за сучасними конструкціями (безліч варіантів можна віднайти в інтернеті) мають естетичний вигляд, що дозволяє створити стильну та красиву обстановку у кімнаті. Вони можуть бути виготовлені з різних матеріалів та кольорів, що дозволяє підібрати їх до будь-якого інтер'єру.
  5. Безпечність. Якщо Ви купуєте готовий виріб, рекомендовано перед оплатою оглянути чи всі деталі та елементи майбутнього вігваму знаходяться в упакуванні. Пам'ятайте: відсутність навіть одного гачка може призвести до падіння конструкції та переляку дитини (або навіть отримання незначних травм). А при самостійному виготовленні халабуди, рекомендовано обирати якісні матеріали та натуральну тканину, що дозволить безперешкодне потрапляння повітря, не створить спеку та забезпечить максимальний комфорт від використання.

Які матеріали потрібні для виготовлення вігваму? Поради від Текстиль-Контакт

Перш ніж почати вибирати тканину для виготовлення верхнього шару вігваму, треба розібратися з несучими конструкціями, що будуть тримати виріб. Обирайте лише якісні палиці з натурального міцного дерева, щоб вігвам надійно тримався та не мав змоги завалитися у той час, коли всередині нього перебуває дитина. Також при виготовленні стануть у нагоді нитки, гачки та інструменти для роботи з деревом.

На відміну від багатьох наметів або будиночків, виконаних із синтетичних тканин або пластику, вігвами, зазвичай, мають три або чотири опори з дерева, а також обов’язково покриті тканиною натурального походження (бавовна або льон, який відрізняється більшою зносостійкістю). Купуючи або самостійно виготовляючи у будинок такий вігвам, Ви проявляєте екологічно відповідальну позицію, яку підсвідомо засвоїть і дитина.

Для виготовлення вігваму знадобиться дві тканини: для пошиття основи та виготовлення матрацу (підстилки з наповнювачем на дно виробу). Можна обирати однакового кольору або грати на контрасті, комбінуючи декілька яскравих забарвлень. Також можна обрати дві однакові за складом тканини з подібним принтом з однієї колекції, наприклад, з однаковими квітами, але більшого розміру на одному полотні та дрібними на іншому. Популярним варіантом є також створення вігваму за таким принципом: тканина для стінок вігваму має блакитний колір, а для матрацику обирають варіант у смужку білого та блакитного, що створює довершену композицію та приємну гру відтінків.

Найкращими тканинами для виготовлення основи вігваму є:

  • Бязь. Ідеальний варіант тканини для виготовлення дитячих речей! Бязь має натуральний склад – 100% бавовну. Матеріал чудово пропускає повітря та має достатній рівень гігроскопічності. Натуральна бязь не схильна до створення заломів, тому не потребує частого прасування. В інтернет-магазині Текстиль-Контакт величезний вибір бязі як однотонної, так і з привабливими принтами. Для створення дитячого вігваму можна обрати тканини з такими принтами як: ягнята, ведмежата, левеня з Мадагаскару, котики. Для більш стриманих та елегантних вігвамів, батьки можуть звернути увагу на тканини з принтом зірочок, смужок та квіток;
  • Декоративна порт`єрна тканина. Матеріал має комбінований склад у якому 70% бавовни та 30% поліестеру. Тканина має привабливі забарвлення, обрати можна на будь-який смак, серед них: з рибками і відбитками лапок песика, а також у делікатну смужку та стриманий горошок. Головними перевагами декоративної тканини вважають м'якість, ніжність та гладкість поверхні, що добре контактує з чутливою дитячою шкірою. Тканина з яскравим забарвлення добре розсіює світло від сонячних променів та дозволяє створити справжній прихисток для малечі. Матеріал доволі еластичний та пружний, легкий у пошитті та виготовленні виробів. Не потребує делікатного догляду, легко переться в домашніх умовах при температурі 30 градусів з використанням миючих засобів з компонентами м'якої дії.

Не варто забувати, що при створенні вігваму власноруч, знадобиться тканина і для матрацу. Можна взяти однаковий матеріал, як і для основи, а можна надати перевагу однотонному варіанту. Обирайте в залежності від власного смаку, інтер’єру дитячої спальні, а також побажань дитини.

У якості наповнювача для матрацу можна обрати будь-який утеплювач на Ваш розсуд. Найбільш розповсюдженими варіантами є:

  1. Ватин. Нетканий натуральний матеріал із вовняної або бавовняної вати, прикріплений до сітчастого полотна. Має чудові теплоізолюючі властивості, доволі гігроскопічний та навіть добре поглинає шум. Ватин прошивний доволі м'який та екологічний, надійний та зносостійкий, практичний та довговічний. Також є найбільш бюджетним варіантом для наповнення матраців у вігвам та доступний для всіх покупців.
  2. Синтепон. Матеріал виготовляється з поліефіру, має рівну поверхню, доволі теплий, та чудово пропускає повітря. Синтепон відрізняється зносостійкістю та несхильністю до деформації. В інтернет-магазині Текстиль-Контакт представлений широкий асортимент синтепону, що відрізняється за рівнем щільності від 60 гр/кв.м до 300 гр/кв.м.

Також не забувайте про прикраси! Вігвам, особливо для дівчат, можна прикрасити окантувальною тасьмою по краям стінок. В каталозі інтернет-магазину Текстиль-Контакт велика колекція фурнітури «Фіджі» у вигляді тасьми і бахроми з китицями в різних кольорах, але в одному стилі. Можна обрати будь-який та найкраще купувати в залежності від відтінку основної тканини, щоб готовий вігвам мав дійсно довершений зовнішній вигляд.

Ще варіантом привабливої прикраси є кіперна стрічка. Це вид фурнітури, що виготовляється на основі діагонального або саржевого переплетення зі стовідсоткової бавовни. В Текстиль-Контакт можна замовити у розмірах шириною – 10, 15, 20, 25 мм та обираючи з величезної палітри відтінків.

Для створення дитячого вігваму також можна обрати додаткові елементи, такі як: подушки з яскравими наволочками, розвивальні килимки з літерами або цифрами (для самих маленьких), іграшки тощо. 

Узагалі, текстильні вігвами - це прекрасний спосіб створення зручного та затишного середовища для дітей. Вони дозволяють розвивати уяву та творчість, усамітнитися та провести час за відпочинком або улюбленими іграми. Не відмовляйте собі у задоволенні створити власноруч справжнє диво для улюбленої малечі.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 31.05.2023