роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Штори, гардини та тюль: естетичне та функціональне значення віконного простору у дизайні інтер’єру2023-11-09Які тканини для оздоблення віконного простору рекомендують вибрати спеціалісти
Штори, гардини та тюль: естетичне та функціональне значення віконного простору у дизайні інтер’єруШтори, гардини та тюль: естетичне та функціональне значення віконного простору у дизайні інтер’єру

Штори, гардини та тюль: естетичне та функціональне значення віконного простору у дизайні інтер’єру

У сфері дизайну інтер’єру штори та гардини часто вважаються неоспіваними героями, які тихо обрамляють наші вікна та додають характерність та шарм нашому житловому простору. Ці штори, гардини та тюль ладні стати більшим, ніж просто функціональним прикриттям вікна, вони надійно захищають від зайвого сонячного світла, оберігають оселю від зайвих поглядів сторонніх та надають естетики і особливої атмосфери приміщенню. Розібратися який тип оформлення вікна підійде для найбільш популярних стилів приміщення, а також яким тканинам надати перевагу нам допоможуть фахівці з інтернет-магазину Текстиль-Контакт.

Для чого в інтер’єрі кімнати гардини, штори та інші предмети оформлення вікон?

Використання штор та інших предметів декору вікна мають декілька причин. По-перше, вони забезпечують конфіденційність і контроль над природним освітленням, дозволяючи мешканцям керувати атмосферою та яскравістю в кімнаті. Вони пом’якшують різке сонячне світло, створюють відчуття інтиму та захищають інтер’єр від зовнішнього світу. Крім того, штори та гардини додають кімнаті глибину та розмір, візуально розширюючи простір або створюючи більш теплу, затишну атмосферу.

Також ці текстильні вироби відіграють важливу роль у підкресленні естетики дизайну кімнати, поєднуючи воєдино колірні схеми, текстури та загальний декор. Незалежно від того, прагнете ви створити мінімалістичний, класичний чи еклектичний стиль, правильний вибір штор і гардин може підвищити візуальну привабливість і покращити загальний дизайн.

shtori-gardini-ta-tyul-estetichne-ta-funkczionalne-znachennya-1

Основні переваги оформлення віконного простору текстилем

Привабливість штор і гардин полягає в їх багатогранних перевагах. Вони не тільки задають тон і стиль кімнаті, але й пропонують естетичне рішення оформлення вікон. Вибравши відповідну тканину, колір і дизайн, штори можуть змінити атмосферу простору, надавши йому вишуканості або затишного шарму.

Щільні матеріали виконують подвійну мету: прикрасу та функціональність. Вони ефективно контролюють рівень освітлення, допомагаючи підтримувати температуру в кімнаті та забезпечуючи приватність. Крім того, ці матеріали також поглинають зовнішній шум, сприяючи більш спокійній обстановці в приміщенні.

Універсальність штор дозволяє втілювати у реальність різноманітні дизайнерські задуми. Приміром, прозорі або легкі напівпрозорі тканини (вуаль, сітка, органза) створюють у кімнаті ефірну, повітряну атмосферу, тоді як більш важкі матеріали, такі як оксамит або замша, випромінюють розкіш і офіційність.

shtori-gardini-ta-tyul-estetichne-ta-funkczionalne-znachennya-2

Які тканини для оздоблення віконного простору рекомендують вибрати спеціалісти з Текстиль-Контакт?

Інтернет-магазин Текстиль–Контакт – це ідеальне місце для всіх, хто знаходиться у пошуку найкращих тканин для пошиття штор, гардин, портьєр та тюлю. В асортименті величезна кількість полотен, серед яких вибрати свій варіант зможе кожен покупець. Серед них найбільш цікавими є:

  1. Натуральні тканини. У всі останні сезони найбільш популярними є натуральні тканини, що дарують почуття єднання з природою, розслаблення та спокою. Найкращим варіантом є тканини з натуральним бавовняним або лляним складом. В асортименті інтернет-магазину Текстиль-Контакт безліч таких тканин, тому варто виділити окремі варіанти, серед яких декоративна тканина Анна. Це полотно виготовлене з натуральних волокон бавовни, доволі щільне, міцне та довговічне. Також серед переваг тканин з колекції Анна варто виокремити зручність у використанні, повітропроникність, привабливість та насиченість кольору, що добре зберігається крізь роки. В асортименті магазину велика палітра кольорів та відтінків, тож можна вибрати, як яскравий колір брусниці, так і лаконічний кремовий або ванільний відтінок. А от для поціновувачів створення головного акценту приміщення на шторах, ідеальним варіантом стануть полотна з рослинними або тваринними принтами. Важливо, щоб полотна з яскравими візерунками та малюнками не мали зухвалий вигляд, варто комбінувати такі штори зі світлими однотонними стінами, меблями тощо. Серед найвдаліших тканин з асортименту Текстиль-Контакт ми виокремили розкішні полотна з флористичним принтом з колекції Кареліан. Це натуральні тканини зі стовідсоткової бавовни, що приємні на дотик та універсальні у використанні, доволі щільні та міцні, зносостійкі та довговічні. Тканини прикрашені квітчастими візерунками у спокійних відтінках, що подарують затишок та домашню атмосферу. Не менш цікавим варіантом є тканини з колекції PRIMAVERA. На молочному тлі полотен з натуральної бавовни зображені бутони магнолії та листи папороті, оливкові гілки та декоративні пташки. На нашу думку, принтовані тканини з рослинним та тваринним орнаментом можуть стати чудовим акцентом в інтер'єрі  віталень, спалень або дитячих кімнат.
  2. Блекаут. Популярним та універсальним варіантом для пошиття штор у спальні приміщення є блекаут. Головна особливість полотна – це надвисокий рівень світлонепроникності, що дозволяє вберегти кімнату від перенасичення зайвим сонячним світлом. Цікава фактура дозволяє не лише зробити штори функціональними, але й надати оригінальності приміщенню. Популярним варіантом є двосторонній блекаут Едіс, що може задовольнити багатьох, адже поєднує в собі 2 фактури - глянцеву сатинову та меланжеву. З ним можна створити цікаві поєднання та гарно стилізувати у готових виробах.
  3. Портьєрні тканини. Також в асортименті інтернет-магазину Текстиль-Контакт велика кількість портьєрних тканин, що стануть у нагоді при пошитті елементів віконного оздоблення. Поціновувачам м'яких текстур, ми пропонуємо звернути увагу на декоративний нубук Арвін, що відрізняється особливою приємністю на дотик, але при цьому доволі щільний, зносостійкий та комфортний у використанні. Нубук добре лягає в правильні пишні фалди, тому ідеально підійде для пошиття портьєр і штор на люверсах, ламбрекенів з бахромою тощо. В асортименті велика палітра кольорів, тож кожен покупець може віднайти свій бажаний відтінок, що надасть приміщенню колориту та елегантності. Також для пошиття портьєр можна надати перевагу декоративній замші, приміром, із великої колекції Рига. Щільна та напрочуд якісна тканина має різну структуру поверхні: від матової до переливчастої, дуже приємна і м'яка на дотик. Замша Рига представлена у різних колірних рішеннях і малюнках: від однотонних кольорів до мармурових забарвлень та навіть двосторонніх фактур. Варто зазначити, що ширина полотен з колекції Рига становить 280-300 сантиметрів, що особливо зручно при пошитті штор.
  4. Тюль. Коли тканина для штор або портьєр вибрана, варто потурбуватися про тюль, що надасть віконному оздобленню завершеності. Традиційним, популярним та повсякчас актуальним варіантом є вуаль. Практично невагома, м'яка та ніжна тканина представлена у безлічі кольорів та відтінків, має приємну ціну та висоту, що коливається від 290 до 330 сантиметрів. Також в асортименті інтернет-магазину представлені варіанти вуалі як з обважнювачем, так і без нього. Другим за популярністю, серед покупців продукції Текстиль-Контакт, є тюль-сітка Грек. Тюлеве полотно з обважнювачем має середній рівень м'якості, доволі легке та невагоме, піддатливе та універсальне у використанні. Тюль добре пропускає і розсіює сонячне світло, має високий рівень повітропроникності за рахунок сітчастої структури. Сітка Грек чудово виглядає з частою складкою збірки в оформленні інтер'єру просторих віталень та спальних кімнат. Також можна оглянути мікросітку Енжел, що вразить кожного своєю тендітністю та ніжністю, невагомістю та естетичним виглядом. Матеріал добре пропускає повітря, драпірується, не мнеться, зберігає форму і легко переться в домашніх умовах. Мікросітка Енжел – це, безперечно, ефектне і делікатне рішення для створення віконного дизайну спалень, дитячих та інших приміщень. Варто пригадати і велику колекцію турецького тюлю з найрізноманітнішими вишитими візерунками та орнаментами на полотні, що неодмінно стануть прикрасою віконної зони. Розкішні полотна виконані у біло-молочних тонах, мають внизу фестон, що надає їм певної витонченості. Варто звернути увагу, що вишитий малюнок може йти як по всій довжині полотна, так і виключно по низу.

shtori-gardini-ta-tyul-estetichne-ta-funkczionalne-znachennya-3

Гарним варіантом для покупців є тюль батист з колекцій Арм та Рим, що вражає легкістю, делікатністю та грайливою напівпрозорістю. Тюль з батисту приємний за тактильними відчуттями, гігроскопічний та легкий у догляді. Завдяки витонченому дизайну, тюль дивовижно виглядає в оформленні вікон, огортаючи простір надзвичайною ніжністю і романтикою. Полотно добре розсіює сонячне світло та надає приміщенню особливого шарму та елегантності.

У підсумку варто зазначити, що штори, гардини, тюль є незамінними в дизайні інтер’єру, пропонуючи не лише практичні переваги, але й шлях для вираження індивідуальності та стилю кімнати. Їхній вплив на атмосферу, конфіденційність та естетику є незмірним, тому вони є невід’ємною складовою будь-якого добре спроектованого простору. Розуміючи важливість і вибираючи правильні тканини для різних стилів, можна створити чудове місце для релаксації та відпочинку. А віднайти найкращі тканини за особливо приємними цінами можна в інтернет-магазині Текстиль-Контакт.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 09.11.2023