🎉 до -60% з нагоди Дня народження ТК! 🎉
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Шуба: з яких матеріалів шити, як вибрати по фігурі і що в моді взимку 2020 року2023-02-10З початком холодів жінки починають заглядати в шафу за теплими речами і розуміють, що пора подбати про верхній одяг на зиму. Нічого немає більш розкіш
Шуба: з яких матеріалів шити, як вибрати по фігурі і що в моді взимку 2020 року

Шуба: з яких матеріалів шити, як вибрати по фігурі і що в моді взимку 2020 року

З початком холодів жінки починають заглядати в шафу за теплими речами і розуміють, що пора подбати про верхній одяг на зиму. Нічого немає більш розкішного, гламурного і бажаного, ніж красива шуба. Одні вважають за краще хутра натуральні, інші - штучні. Дотримуються модних тенденцій, а частина вважає за краще функціональні властивості. Вибір матеріалів для шуб настільки великий, що багато губляться і не знають який вибрати.

Шуби - з яких матеріалів найкраще шити

Натуральні хутра використовували з початку людського існування. Завжди обігріють і прослужать тривалий час - це стосується тільки високоякісних матеріалів. Якщо при покупці штучного хутра навряд чи виникнуть проблеми, то купуючи натуральну, дорогу норку можна легко переплутати з підстриженим кроликом. Щоб перевірити якість, необхідно:

● Стиснути хутро в руці, потім розтиснути - хороше випрямиться і прийме початкове положення.

● Пощипати - не повинен обсипатися.

● Струснути – ворс зобов'язаний стати на місце і не пом'ятися.

Тільки досвідчений хутровик відрізнить фарбований від природного кольору. Вартість натурального хутра стає дедалі більше. Крім того, багато людей в світі вважають соціально неприйнятним і підтримують екологічний рух проти жорстокого поводження з тваринами.

Популярність сьогодні переходить до шуб зі штучного хутра. Сучасні матеріали за зовнішнім виглядом настільки схожі з натуральними, що визначити походження іноді важко. По фактурі бувають:

● Довгошерстні.

● Середній довжини.

● Короткошерстні.

Випускається понад півсотні різновидів. Для виробництва використовують акрил, поліестер, нейлон, сумішеві нитки, волокна вовни, бавовни, синтетики, замінники шкіри. За способом виготовлення поділяються на:

● Клейові. На основу з тканини приклеюють ворсові волокна, скручені особливим способом.

● Трикотажні. Зроблені на спеціальних кругло і плосков'язальних машинах.

● Тафтингові або тканинно-прошивні. Ґрунтове полотно прошивають ворсовими нитками. В результаті отримують петлі, які розрізають, вирівнюють і прочісують.

● Ткані. Проводять двополотним, або однополотним методом. Ворс коротше, ніж у інших штучних матеріалів.

Поділяються на види схожого звіриного хутра - кролячий, лисячий, чорнобурку, норку, шиншилу, леопард, рись, вовчий і інші варіанти - часом в різноманітних незвичайних кольорах. Фарбують пошаровим методом, аерографним покриттям, трафаретним нанесенням, бувають гладкофарбовані та в інших варіантах.

Споживачі цінують штучне хутро за однорідну і рівномірну поверхню, легку вагу, простоту роботи з матеріалом. Нескладно кроїти і шити, навіть без професійної підготовки, просте в експлуатації і догляді. Личинки молі, бактерії та інші мікроорганізми не заводяться. Має доступну вартість і шикарний зовнішній вигляд.

Фасони для шуб: як правильно вибрати, що в моді, під який типаж фігури

Вироби з хутра сезону 2019-2020 року, представлені на подіумі фасонами на будь-який смак - довжиною в підлогу і в укорочених варіантах. Продемонстровані різними відтінками - в яскравих рожевих, жовтих, червоних тонах, з принтами і малюнками. Найбільш популярними є норкові шуби.

Як вибрати шубу по фігурі:

● Для жінок, у яких стегна ширше плечей (типу «груша») кращі моделі із завищеною талією або вільного крою до стегна. З широкими комірами і підплечниками. Слід уникати виробів з великими кишенями. Актуальними є хутра з горизонтальними смугами.

● Дамам з широкими плечима (типу «перевернутий трикутник») стилісти рекомендують шубу з воланами або шубу-балон з прямими або звуженими рукавами. Підійде також пряма модель з широким ременем і заниженою талією.

● Дівчатам з ідеальною фігурою (пісочний годинник) не шити безформні короткі моделі, а вибирати моделі прямого крою, приталені з поясами, хутряні жилети.

● Якщо немає чітко вираженої талії (тип «прямокутник») підбирати до середини стегон. Шуби з широким ременем візуально витягнуть силует.

● Власницям пишних форм підійдуть моделі в формі літери А до коліна, слід відмовитися від об'ємного хутра, які збільшують в обсязі.

Довгі шуби підійдуть високим жінкам, короткі, довжиною до коліна ідеальні для маленького і середнього зросту. Худеньким підійде як короткий кожушок, так і довга шуба з поясом або приталеного крою.

Більшість новомодних виробів шиються зі штучного хутра. Але, якщо жінка прихильник класики, їй пощастило і в шафі виявилася натуральна шуба з норки, як доглядати правильно?  Слід дотримуватися певних правил і рекомендацій:

● Не надягати у вологу погоду. Після мокрого снігу, дощу відновити первісний привабливий вигляд досить важко. Тільки морозні, сухі дні підійдуть для прогулянки в такому виробі.

● Якщо шубу все ж намочити, акуратно струсити, повісити на широкі плечі, постаратися зібрати надлишки вологи, притискаючи м'яку суху ганчірку. Сушити подалі від опалювальних приладів і прямих сонячних променів, праску не використовувати. Після висихання обережно розчесати.

● Щоб вона не вбирала піт при контакті зі шкірою, носити шарф. Не зловживати хімчисткою, занадто агресивні засоби псують структуру норкової шуби.

● Під час носіння не терти і не приминати ворсинки сумкою на ремені.

● Зберігати влітку в сухому, прохолодному, добре провітрюваному приміщенні на плічках. Не застосовувати поліетиленові пакети.

Штучне хутро також не рекомендується одягати в дощову погоду, але в іншому випадку воно не завдає клопоту і простіше в догляді. Плями очищають, використовуючи розпилювач з мильною водою і м'яку щітку. Після чого струшують і сушать природним чином. Деякі види матеріалу дозволяється прати в машинці на «делікатному» режимі, без віджиму. Зберігають у сухій шафі, моль, бактерії та інші мікроорганізми не утворюються.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 04.10.2019