роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Тканина барбі - що за матеріал: види, опис, властивості та характеристики2021-08-05Новинки на ринку легкої промисловості виникають та з'являються зі стрімкою швидкістю. Також вийшло з текстильним матеріалом барбі.
Тканина барбі - що за матеріал: види, опис, властивості та характеристики

Тканина барбі - що за матеріал: види, опис, властивості та характеристики

Новинки на ринку легкої промисловості виникають та з'являються зі стрімкою швидкістю. Також вийшло з текстильним матеріалом барбі. Полотно виникло на ринку легкої промисловості порівняно недавно, але вже встигло завоювати свого покупця та любов багатьох. Тканина має дивовижний зовнішній вигляд і успішно використовується для пошиття, як предметів гардеробу, так і засобів домашнього текстилю. Тканина барбі на зовнішній вигляд нагадує всіма улюблений креп, завдяки чому не втрачає актуальності під час пошиття ошатних костюмів та суконь. Полотно барбі має безліч переваг, з якими можна познайомитися далі в статті.

Передісторія матеріалу

Як уже було зазначено вище, текстильний матеріал барбі нещодавно з'явився на ринку легкої промисловості, але вже встиг завоювати популярність і стати актуальним для багатьох. Тканина має шикарний зовнішній вигляд, а також максимально піддатлива під час пошиття. Такі особливості дозволяють часто використовувати тканину для пошиття унікального вбрання будь-якого фасону. Одяг з барбі здатний перетворити навіть найсуворіший образ, на розкішне і приємне вбрання.

Матеріал створюється шляхом переплетення ниток синтетичного походження. Полотно відмінно тягнеться, має високий рівень еластичності. Тканина барбі може мати у складі також і натуральну бавовну, таке полотно особливо тонке та крихке. Залежно від складу визначаються основні особливості та характеристики текстильного матеріалу.

Види тканини "барбі"

  • З принтом. Таке полотно одразу після виготовлення піддається нанесенню привабливого принта на зовнішню поверхню. Тканина барбі з принтом однаково часто використовується для пошиття предметів гардеробу, так і засобів домашнього текстилю. Тканина м'яка, приємна на дотик і не схильна провокувати алергічні реакції. Саме такі якості перетворюють матеріал барбі з принтом на справді унікальну тканину;
  • Двостороння. Таке полотно піддається синтетичному фарбуванню з двох сторін, завдяки чому можна шити предмети одягу, які легко одягати на обидві сторони;
  • Гладкововняний. Полотно з тонкою текстурою відрізняється м'яким покривом і максимально приємне при контакті зі шкірою.

Область застосування матеріалу

Розкішний текстильний матеріал барбі відрізняється універсальністю. Тканину можна використовувати для пошиття вбрання та навіть засобів побутового текстилю. Наприклад, сукні з тканини барбі здатні підкорити всіх присутніх на заході. Дівчина у вбранні з унікальної тканини барбі виглядатиме не лише привабливо, а й чарівно. Як правило, сукня чудово сідає по фігурі і підкреслює переваги витонченої талії. Вбрання може бути абсолютно будь-якого відтінку, так як полотно барбі легко піддається впливу синтетичних барвників.

Полотно відмінно тягнеться і при цьому не схильне втрачати первісний зовнішній вигляд навіть після безлічі прань. Матеріал барбі можна використовувати для пошиття жакетів та костюмів, оскільки тканина добре приховує недоліки фігури та підкреслює переваги. Полотно досить піддатливе, добре драпірується і тим самим підходить для пошиття спідниць та суконь. Костюм із матеріалу барбі може бути однотонним, двостороннім або з принтом, це залежить від обраного виду матеріалу.

Не обійтися без текстилю і під час пошиття домашніх елементів. Відмінною декоративною особливістю інтер'єру стануть гардини з барбі. Тканина чудово перекриває сонячне світло, завдяки чому підійде для встановлення на вікнах, що виходять на сонячну сторону. Унікальна за своїми якостями тканина прослужить довгі роки, не втрачаючи привабливості та цілісності.

Також тканину із синтетичних волокон можна використовувати для пошиття покривал на крісла та дивани. Чарівне полотно стане справжньою окрасою інтер'єру приміщення.

Плюси та мінуси тканини "барбі"

За рахунок величезної кількості позитивних якостей і параметрів, матеріал заслужив особливу любов і популярність у покупців. Тканина максимально легка та тонка, при цьому має високий рівень щільності та міцності.

Особливості тканини барбі:

  1. ★ Щільність та міцність. Матеріал барбі максимально щільний та міцний, він не світиться та відмінно підходить для пошиття спідниць та інших предметів гардеробу;
  2. ★ Довговічність. Тканина барбі не схильна до розривів та механічних ушкоджень, а також практично не мнеться і не вимагає регулярного прасування;
  3. ★ Універсальність. Полотно барбі можна використовувати для пошиття одягу, так і предметів побутового декору. Матеріал простий у обробці, під час пошиття нитки не схильні до випадання. Найбільш зручно шити на швейній машині із застосуванням синтетичних ниток, але також можна використовувати ручний метод пошиття;
  4. ★ Привабливість. Тканина дуже тонка, гладка та максимально схожа на крепові полотна. Відмінно піддається впливу синтетичних барвників, завдяки чому на ринку легко знайти абсолютно будь-який відтінок. Багато кольорів полотна барбі можна знайти в каталозі інтернет-магазину Текстиль-Контакт;
  5. ★ Яскравість. Тканина не схильна до вигорання при прямому впливі сонячних променів, тому часто застосовується при пошитті штор та гардин на вікна. Також під час прання рекомендується додавати спеціальний кондиціонер для збереження кольору, це допоможе продовжити яскравість та насиченість на довгі роки;
  6. ★ Ціна. Приємний бонус – це ціна тканини. Полотно більш ніж доступне всім покупцям. Вигідна ціна, унікальні властивості та великий асортимент роблять тканину барбі максимально популярною серед клієнтів;
  7. ★ Догляд. Матеріал барбі хоч і є досить крихким на зовнішній вигляд, але все ж таки не провокує складнощів у догляді. Легко прати руками або в пральній машині, надовго зберігає цілісність та привабливість.

Властивості та склад тканини "барбі"

  • Еластан. Це нитки синтетичного походження, що відрізняються високим рівнем еластичності. Саме використання еластану при виготовленні тканини барбі дозволяє полотну бути пружним та відмінно розтягуватися на необхідні розміри;
  • Віскоза. Нитки штучного походження, створюються шляхом тривалої та багатоетапної обробки деревної целюлози. Полотна, у складі яких є віскоза, досить приємні при контакті зі шкірою та не схильні провокувати алергічні реакції;
  • Поліестер. Унікальні синтетичні нитки, які найчастіше використовуються для виготовлення тканин із комбінованим складом. Поліестер відповідає за міцність тканини, а також порівняно продовжує термін служби. Тканини, у складі яких навіть невелика кількість поліестеру, відрізняються довговічністю та особливою щільністю.

Характеристики тканини "барбі"

Вище було наведено багато позитивних властивостей матеріалу барбі. Але слід зазначити, деякі приємні особливості матеріалу залежать від складу. Наприклад, полотно барбі у складі якого знаходиться натуральна бавовна, добре пропускає повітря і дозволяє шкірі повноцінно дихати. Такий фактор особливо важливий під час пошиття предметів гардеробу, які призначені для щоденного використання. Полотно барбі з натуральної бавовни не схильне провокувати подразнення на шкірі і не викликає червоних плям.

Наявність синтетики у складі дозволяє тканинам добре розтягуватись і при цьому не деформуватися. Через деякий час полотно швидко повертає свій початковий зовнішній вигляд.


Рекомендації щодо догляду за матеріалом

Матеріал барбі, як і багато розкішних текстильних матеріалів, потребує особливого догляду. Як правило, полотна у складі яких знаходиться натуральна бавовна краще прати руками або в пральній машині на режимі «Делікатність». Тканина барбі, яка виготовлена виключно із синтетики, її легко прати у пральній машині за температури води не більше 30 градусів.

Як миючий засіб краще вибирати гелі з рідкою консистенцією. Після прання рекомендується використовувати пом'якшувальний кондиціонер або гель, який зберігає яскравість і насиченість кольору. Важливо! Рекомендується уникати порошків та гелів, у складі яких є відбілювачі та інші компоненти з агресивним впливом.

Сушити вироби з тканини барбі можна у горизонтальному положенні під прямим впливом сонячного випромінювання. У зимовий період допустимі електросушарки.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 05.08.2021