🎉 до -60% з нагоди Дня народження ТК! 🎉
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Що таке тканина алекс: види, характеристики та переваги2021-08-11Текстиль - це широке поняття, яке містить у собі як величезну кількість тканин, так і різних видів фурнітури.
Що таке тканина алекс: види, характеристики та переваги

Що таке тканина алекс: види, характеристики та переваги

У сучасному світі одночасно складно та легко знайти найбільш зручний та приємний текстильний матеріал.

Існує багато натуральних, штучних та комбінованих тканин, які можна використовувати для пошиття предметів гардеробу та засобів побутового використання.

Одним із найпопулярніших видів тканин з універсальним призначенням є трикотаж.

Трикотаж - це вид тканин, які створюються шляхом переплетення волокон за рахунок спеціальних петельок. Іншими словами трикотажні тканини в'яжуться, як зимові шкарпетки або жилети. Трикотаж, залежно від складу, поділяється на основні види, кожен із яких має своє власне призначення.

Що таке тканина алекс?

 

Сучасна текстильна промисловість не стоїть на місці, а вперто розвивається, розробляючи дедалі нові види тканин. Одним із найпопулярніших різновидів текстилю в Україні є трикотаж. Трикотажні полотна досить універсальні, вони часто застосовують як для пошиття верхнього одягу, так і предметів побутового використання. Усі трикотажні тканини мають комбінований склад, поділ на види відбувається за принципом пропорції синтетики та натуральних ниток. Одним із найпопулярніших видів трикотажу є алекс.

Матеріал алекс складається з комбінації натуральних і штучних волокон, завдяки чому має відмінні властивості та покращені експлуатаційні характеристики. Як правило, пропорція становить 55% натуральних волокон, 39% штучних та 5% синтетики. Така суміш ниток забезпечує готовому матеріалу високий рівень міцності, щільності та приємне тактильне відчуття на тілі.

Матеріал алекс став популярним після того, як його світу відкрила знаменита французька дизайнерка Коко Шанель. Вона з рядової тканини, на яку на початку минулого століття ніхто не звертав уваги, зуміла виготовити чудові предмети гардеробу. Унікальне полотно чудово сідає по тілу, підкреслюючи переваги витонченої жіночої фігури. Завдяки колекції Коко Шанель, на полотно звернули увагу й інші дизайнери, зробивши його максимально популярним по всій Європі, а згодом і в інших країнах світу.

Основні види

 

Полотно алекс не має підвидів, оскільки саме вигляд текстилю трикотаж. Трикотаж поділяється на різновиди в залежності від складу, а також матеріалів, що використовуються при його в'язанні. Трикотаж вже багато років є лідером на ринку легкої промисловості, забезпечуючи населення приємними для тіла предметами гардеробу.

Характеристики тканини алекс

 

Матеріал алекс, як вид трикотажу, має відмінні експлуатаційні властивості та характеристики. Комбінація волокон у складі забезпечує одночасно гіпоалергенність тканини, а також легкість у використанні. Трикотаж алекс кардинально відрізняється від інших видів трикотажу здатністю розтягуватися не тільки завдовжки, а й завширшки. Така специфічна можливість дозволяє залишатися незамінним при пошитті предметів гардеробу на пишні жіночі фігурки.

Основні властивості текстильного матеріалу алекс:

  1. ★ Полотно не схильне провокувати алергічні реакції та подразнення на шкірі;
  2. ★ Легко піддається дії синтетичних барвників, тому в сучасних інтернет-магазинах можна зустріти широкий асортимент кольорів;
  3. ★ Добре пропускає повітря, дозволяє шкірі повноцінно дихати;
  4. ★ Має візуально привабливий зовнішній вигляд;
  5. ★ Трикотаж алекс універсальний у використанні, можна шити як предмети одягу, так і засоби домашнього текстилю;
  6. ★ Порівняно доступна вартість за один погонний метр трикотажного матеріалу.

Що з нього виробляють та де застосовують?

 

Трикотажні тканини є максимально універсальними та простими у використанні. В'язані полотна можна зшивати руками або використовуючи швейні машинки, краще застосовувати при пошитті синтетичні нитки. Трикотаж алекс має відмінні властивості і добре показує себе в експлуатації, завдяки чому не втрачає популярності вже багато років поспіль. Сьогодні найбільш поширеними предметами з трикотажу алекс є:

  • Костюми. В'язане полотно відмінно сідає по фігурі, підкреслюючи переваги витонченої талії та приховуючи недоліки. Матеріал сміливо можна використовувати для пошиття костюма ошатного чи повсякденного. Таке вбрання стане чудовим доповненням стильного чи ділового образу;
  • Спідниці. В'язані спідниці із трикотажу не втрачають актуальності вже багато років поспіль. Таке вбрання стане чудовим виглядом на теплу осінь і навіть зиму. Тепло, комфорт та привабливість спідниці максі довжини з трикотажу безсумнівно порадує володарку;
  • Жилети. Жилети переважно використовуються в холодну пору року, так як в'язаний трикотаж алекс відмінно зігріває тіло і здатний довго підтримувати комфортну температуру. Матеріал не електризується і тому добре поєднується з предметами одягу з інших тканин;
  • Жакети. Якщо немає бажання купувати або виготовляти костюм, чудовим варіантом стане пошиття жакета. Жакет із трикотажного полотна чудово тримає форму і не схильний до деформації навіть після багаторазового прання.

Переваги та недоліки

 

Трикотаж алекс має масу переваг, серед яких варто відзначити низький рівень стиснення і, відповідно, відсутність необхідності в частому прасуванні. Полотно не схильне провокувати алергічні реакції та подразнення на шкірі, що дозволяє носити одяг навіть дітям. Матеріал алекс досить простий у догляді, що є справжньою перевагою полотна. Трикотаж легко прати руками або в пральній машині, температура води, що рекомендується, становить не більше 30 градусів. При пранні краще використовувати миючі засоби з рідкою консистенцією та без агресивних компонентів у складі. Для додаткового пом'якшення полотна краще після прання додавати спеціальний кондиціонер.
 

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 11.08.2021