роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Джапанді - новий фаворит в дизайні інтер`єру в 2024 році2023-12-14Основні особливості стилю
Джапанді - новий фаворит в дизайні інтер`єру в 2024 роціДжапанді - новий фаворит в дизайні інтер`єру в 2024 році

Джапанді - новий фаворит в дизайні інтер`єру в 2024 році

У світі дизайну інтер’єрів, що постійно розвивається, гармонійне поєднання японської та скандинавської естетики породило захоплюючий стиль джапанді. Ця унікальна дизайнерська тенденція ідеально поєднує позачасову елегантність японського мінімалізму із затишною простотою скандинавського дизайну.

Щоб повною мірою оцінити красу джапанді, давайте заглибимося в його історію, походження та ключові особливості, які роблять його затребуваним вибором у сучасних інтер’єрах. Допомогти у дослідженні та виокремленні найкращих тканин залюбки погодилися спеціалісти з Текстиль-Контакт.

Історія походження стилю джапанді

Коріння джапанді можна простежити до середини 20 століття, коли світ був свідком культурного обміну між Сходом і Заходом. Коли Японія оговталася від спустошення Другої світової війни, вона почала використовувати елементи західного дизайну, зокрема чисті лінії та функціональну простоту, характерні для скандинавських інтер’єрів.

Джапанді (Japandi) — це симбіоз скандинавського та сучасного японського стилів дизайну інтер'єру. Назва стилю — це буквально поєднання двох слів: Japan + Scandi = Japandi. Цей стиль набирає популярності ще з 2021 року й, на думку деяких дизайнерів, буде трендовим у 2024 році.

dzhapandi-novij-favorit-v-dizajni-interyeru-v-2024-roczi-7

Джапанді набув популярності на початку 21-го століття як відповідь на зростаюче прагнення до збалансованого та уважного життєвого простору. В епоху, коли домінував швидкий спосіб життя та цифрова насиченість, люди шукали розради в будинках, які відображали простоту, функціональність і зв’язок із природою. Стиль джапанді з його поєднанням японських і скандинавських принципів став ідеальним рішенням, яке резонує з тими, хто цінує красу незахаращених просторів і спокійну атмосферу.

dzhapandi-novij-favorit-v-dizajni-interyeru-v-2024-roczi-4

Основні особливості стилю джапанді:

  • Мінімалізм. В основі дизайну джапанді лежить відданість мінімалізму. І японська і скандинавська філософії дизайну підкреслюють важливість розрядженого простору та цілеспрямованої простоти. В інтер’єрі джапанді ви знайдете відсутність зайвих прикрас, акцент зроблений на чисті лінії та ненав’язливі меблі;
  • Природні матеріали. В інтер’єрах джапанді використовуються натуральні матеріали для створення теплої та привабливої атмосфери. Дерево, зокрема, займає центральне місце, причому популярністю користуються деревини світлих тонів, такі як: дуб, ясен. Джапанді гарно поєднав любов скандинавів до натурального дерева та культуру використання бамбука і глини, популярну у японських інтер'єрах. Крім цих матеріалів, можна використовувати все, що виготовлено вручну, натуральні волокна, глиняний посуд, текстиль (лише однотонний);
  • Палітра нейтральних кольорів. В інтер’єрах джапанді домінують нейтральні кольорові палітри з акцентом на приглушені тони, такі як: білий, світло-жовтий, пісочний, м’які відтінки сепії, рожеве золото, сірий і бежевий. Ці кольори створюють спокійний фон, який дозволяє природному світлу відігравати значну роль у покращенні загальної атмосфери. Інтер'єри джапанді відрізняються лаконічною монохромною обробкою стін, підлоги й стелі. Втім, щоб простір виглядав об’ємним та органічним, важливий невеликий контраст, який можна створити за допомогою декоративних елементів (покривала на ліжко, скатертина тощо);
  • Функціональність. Скандинавський дизайн відомий своїм акцентом на функціональності і цей аспект ідеально інтегрований в інтер’єри джапанді. Функціональність стилю передбачає, що ваше помешкання повинно бути практичним — вас має оточувати лише те, чим ви користуєтесь, ніщо не повинно захаращувати простір.  Меблі вибираються з огляду на їх естетичну привабливість і практичне використання, сприяючи створенню охайного середовища, де кожен предмет має своє призначення;
  • Естетика. Джапанді запозиченийо з японської філософії Вабі-Сабі, яка прославляє недосконалість і швидкоплинність. Варто надавати перевагу м`яким лініям та формам, стиль не терпить різких контрастних перепадів та кричущих деталей, які привертають увагу. Це відображається у включенні предметів ручної роботи, таких як: кераміка чи текстиль, що додають нотки характеру мінімалістичному простору.

dzhapandi-novij-favorit-v-dizajni-interyeru-v-2024-roczi-8

Привабливість інтер’єру джапанді

Уявіть собі вітальню, залиту природним світлом, прикрашену дерев’яними меблями світлих тонів, які характеризуються чистими лініями та поверхнями без прикрас. Низький диван із простою оббивкою землистих тонів стоїть на фактурному килимі, а ретельно підібрані декоративні елементи, наприклад, керамічна ваза ручної роботи чи лампа в скандинавському стилі, додають кімнаті індивідуальності. Загальна атмосфера спокою та рівноваги, де кожен елемент створює цілісну красу простору.

dzhapandi-novij-favorit-v-dizajni-interyeru-v-2024-roczi-6

Які тканини для створення стилю джапанді можна вибрати в інтернет-магазині Текстиль-Контакт?

Інтернет-магазин Текстиль-Контакт вже понад 7 років приємно вражає розмаїттям тканин, завдяки чому можна втілити у реальність будь-який фантазійний проєкт. Каталог тканин налічує більш ніж 30 тисяч позицій від закордонних та українських виробників за особливо доступними цінами. Для відтворення мінімалістичного, але достатньо функціонального та вражаючого стилю інтер’єру джапанді спеціалісти пропонують розглянути такі варіанти:

  1. Для постільної білизни. Комплекти постільної білизни найчастіше залишаються непримітним аксесуаром для оточуючих, але, водночас, вона грає важливу роль у створенні загального естетичного вигляду спальні. Для унікального та стриманого стилю джапанді, в інтернет-магазині Текстиль-Контакт можна вибрати розкішний сатин у смужку в білому або відтінку блакитного серпанку. Це натуральна бавовняна тканина, яка виготовлена із крученої нитки подвійного плетіння. Загалом полотно нагадує атлас. Страйп-сатин доволі красивий та м'який, напрочуд шовковистий і приємний на дотик. Варто зазначити, що на перший погляд тонка тканина є доволі міцною, добре витримує регулярне прання та надовго зберігає візуальну привабливість. Також гарним варіантом для виготовлення комплекту постільної білизни є бязь ГОЛД DW. Матеріал має комбінований склад (бавовна і поліестер), завдяки чому вдало поєднує найкращі властивості обох типів волокон. Бязь Голд володіє відмінною здатністю на довгі роки зберігати яскравість кольору, навіть при регулярному пранні. Тканина екологічно чиста, легка і гігієнічна, несхильна викликати алергічні реакції та роздратування шкіри.
  2. Для декору. Як вже вище зазначалося, стиль джапанді не потребує особливих прикрас чи вагомих елементів, що привертатимуть увагу. Тому краще надавати перевагу предметам домашнього текстилю, що нададуть естетики та відіграватимуть функціональну роль в інтерєрі. Наприклад, прикрасою столу на кухні/вітальні/їдальні стане мінімалістична скатертина з тканини Саванна у молочному відтінку. Достатньо щільна тканина з комбінованим складом  відрізняється високою якістю, зручністю, практичністю та зносостійкістю. Скатертина з полотна Саванна стане гідною прикрасою і доповненням затишного інтер'єру, додавши бездоганності, легкої витонченості і делікатного смаку. Не варто забувати і про декоративні наволочки на диванні подушки, що є прикрасою вітальні. Для їх пошиття інтернет-магазин Текстиль-Контакт пропонує розглянути декоративний сатин Маорі у низці стриманих відтінків (бежевий, сірий, кремовий). Гладкофарбована тканина має комбінований склад, не дуже щільна, але міцна, жорстка і формостійка, має легкий відлив. Активно застосовується для пошиття декоративних чохлів на подушки, як підкладка на портьєри та штори, доповнюючи загальну картину інтер'єру. Щодо покривал на дивани та крісла, можна розглянути незвичайну та фактурну рогожку меланж у бежевому кольорі. Доволі щільна та міцна тканина несхильна втрачати форму, зносостійка та надовго зберігає первісний стан.
  3. Для меблів. Дуже гарним фокусом при створенні інтерєру у стилі джапанді є поєднання світлих стін і підлоги з темними меблями. У якості оббивки для диванів та крісел, з широкого асортименту інтернет-магазину Текстиль-Контакт, можна вибрати декоративну тканину Панама софт у відтінку сірий графіт. Це натуральна тканина, що виготовляється з волокон бавовни. Матеріал напрочуд м'який, комфортний на дотик та має гладку поверхню. Добре підходить для оббивки м'якої меблевої продукції, відмінно поєднуючись з декоративними елементами в приміщенні і особливо органічно виглядає в інтер'єрі мінімалізм чи джапанді. Також гарним варіантом є рогожка Дамаліс меланж, що представлена у каталозі у трьох розкішних відтінках: рожевий, лазурний та світло-сірий. Рогожка Дамаліс має комбінований склад (90% поліестер, 10% бавовна), доволі щільна та міцна, зносостійка та невибаглива у догляді. Також відрізняється тим, що практично не мнеться, стійка до забруднень, приємна за тактильними властивостями, надовго зберігає первинний зовнішній вигляд. Яскраво виражена фактура тканини виглядає дуже стильно, оригінально і ефектно. А для того, щоб поверхня дивану або крісла надовго зберегла свіжий та доглянутий вигляд, ми пропонуємо розглянути декоративну тканину Оскар/NATURE меланж у стриманих відтінках. Комбінований матеріал виготовляється методом полотняного переплетення волокон, має водовідштовхувальне  і плямозахисне просочення. Тканина доволі щільна та зносостійка, за зовнішніми властивостями та структурою нагадує дралон. Меблі із застосуванням цієї тканини вдало поєднують не тільки захист, а й естетичний зовнішній вигляд, комфорт і практичність.
  4. Для штор. При створенні інтерєру у стилі джапанді намагайтеся максимально зберегти природне освітлення, замість масивних штор обирайте лаконічні тканини природних відтінків. Інтернет-магазин Текстиль-Контакт рекомендує звернути увагу на декоративну тканину лонета Ліса у бежево-рожевому або золотаво-бежевому відтінках. Матеріал має комбінований склад (бавовна і поліестер), середній рівень щільності, завдяки чому не перевантажуватиме вікна та пропускатиме денне світло. Матеріал доволі зносостійкий та надовго зберігає первісний стан. Не менш цікавим варіантом є декоративна тканина Ісла у ніжному світло-бежевому відтінку. Тканина з комбінованим складом та середнім рівнем щільності, невибаглива у догляді, приємна і естетична. За фактурою, декоративна тканина Ісла нагадує популярну рогожку, при цьому чудово пропускає денне світло та наповнює приміщення сонячними променями.

dzhapandi-novij-favorit-v-dizajni-interyeru-v-2024-roczi-2

Загалом, стиль інтер’єру джапанді є свідченням краси, яка виникає в результаті культурного обміну та поєднання філософії дизайну. Його зростання популярності можна пояснити колективним прагненням до просторів, які пропонують перепочинок від хаосу зовнішнього світу. Поєднуючи найкращі елементи японського та скандинавського дизайнів, джапанді створює гармонійну естетику, що не тільки приваблює око, але й створює відчуття спокою та рівноваги в нашому все більш стрімкому житті. Пропонуємо вам завітати в інтернет-магазин Текстиль-Контакт та гортаючи сторінки віднайти найкращі тканини для створення ідеального інтер'єру житлового простору.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 14.12.2023