роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Де застосовують мікровельвет: характеристики, особливості та склад2021-09-10Мікровельвет – це розкішна тканина з дрібним рубчиком на зовнішній поверхні
Де застосовують мікровельвет: характеристики, особливості та склад

Де застосовують мікровельвет: характеристики, особливості та склад

Ринок сучасного текстилю просто вражає різноманітністю, легко знайти абсолютно будь-яку тканину, особливо не напружуючись при виборі. Не треба стояти у черзі, як це було за часів дефіциту кілька десятиліть тому. Сьогодні знайти потрібний матеріал, а також оформити замовлення на його покупку можна за лічені хвилини і потім приступити до пошиття бажаної речі. Деякі тканини, такі як мікровельвет, не втрачають актуальності вже багато років і досі вважаються особливо зручними та комфортними у використанні.

Що таке мікровельвет?

 

Мікровельвет - це розкішна тканина з дрібним рубчиком на зовнішній поверхні. Таке полотно вражає з першого погляду, оскільки вироби з нього досить привабливі. Мікровельвет є одним різновидом вельвету, до якого звикли вже багато хто. Тканина максимально приємна на дотик, досить щільна та міцна. Текстильний матеріал має цінні властивості та відмінні експлуатаційні характеристики. Сфера використання мікровельвету – величезна тканина досить універсальна, з неї можна пошити як предмети одягу, так і засоби домашнього побуту.

Мікровельвет може мати натуральний склад, а також комбінований або зовсім бути виключно синтетичним. Тому при покупці особливу увагу варто приділити вивченню етикетки від виробника. Зазвичай там вказується точний склад тканини, відсоткове співвідношення волокон, що використовуються, а також методи безпечного догляду. Не всі тканини можна прати в пральній машині, тому нехтувати вивченням інформації на етикетці не варто.

До складу полотна мікровельвет можуть входити:

Бавовна – це натуральний матеріал рослинного походження, що виготовляється з однойменної рослини. Волокна видобуваються шляхом тривалої та ретельної обробки, є повноцінно екологічно чистими та не схильні провокувати подразнення на шкірі. Тканина з натуральної бавовни дозволяє шкірі повноцінно дихати, не блокуючи потрапляння кисню. Бавовняні нитки мають високий рівень щільності та міцності, не схильні до розривів та механічних пошкоджень. Мікровельвет, у складі якого виключно бавовна, стане чудовим варіантом для власників чутливої шкіри. Але, варто зазначити, що ціна такого матеріалу з натуральним складом дорожча за аналоги.

Віскоза – це штучний матеріал, який видобувається шляхом ретельного оброблення деревної целюлози. Волокна екологічно чисті, легко утилізуються, не завдаючи шкоди довкіллю. Штучний матеріал не є причиною розвитку алергічних реакцій, має м'яку приємну поверхню і чудово проявляє себе при експлуатації. У складі мікровельвету найчастіше можна зустріти комбінацію ниток віскози з бавовняними волокнами. Такий склад тканини дозволяє виробам надовго зберегти цілісність, привабливість та яскравість кольору.

Поліестер – це синтетичний матеріал, який часто доповнює тканини із натуральним складом. Використання поліестеру дозволяє покращити експлуатаційні характеристики текстилю, а також забезпечити триваліший термін служби. Але варто звернути увагу, що чудовою якістю та властивостями володіє той мікровельвет, у складі якого комбінація натуральних та синтетичних волокон та кількість останніх не перевищує 5%. Тільки синтетичний мікровельвет не дуже підходить для пошиття одягу і більш поширений при виготовленні предметів побутового використання. Застосування синтетики у складі тканини забезпечує нижчу ціну за погонний метр текстильного матеріалу.

При виготовленні мікровельвету, нитки натурального та синтетичного походження переплітаються саржевим методом. Це дозволяє знайти привабливий рубчик на зовнішній поверхні. Петельки поздовжньо розриваються, що дозволяє отримати низький ворс уздовж рубчиків. При цьому виворітний бік мікровельвету має гладку поверхню, яка максимально приємна при контакті з чутливою шкірою.

Розкішний зовнішній вигляд текстильного матеріалу вже давно підкорив покупців і зараз тканина доступна кожному. А ще сторіччя тому, вельвет та мікровельвет були особливо дорогими матеріалами, придбати які могли лише найбагатші та найзнаменитіші люди того часу. Як правило, святкові вбрання, штори та покривала з мікровельвету були ознакою заможності.


Область застосування цього матеріалу?

 

Мікровельвет особливо універсальний у використанні, тому що має приємний склад і досить хороші експлуатаційні характеристики. Полотно можна використовувати для пошиття одягу, а особливо:

  1. ★ Штани.
  2. ★ Костюми.
  3. ★ Спідниці та сукні.
  4. ★ Пальто.
  5. ★ Жакети.

 

Також за допомогою мікровельвету вдасться розкішно прикрасити будинок. Тяжкі штори з мікровельвету стануть порятунком для приміщень, вікна яких розташовані на сонячній стороні. Матеріал з високим рівнем щільності надійно заблокує потрапляє променів та забезпечить комфорт у кімнаті. За рахунок дрібного рубчика на лицьовій стороні тканини, навіть однотонні штори з мікровельвету будут мати розкішний та святковий зовнішній вигляд. Аксесуар можна використовувати як в класичному інтер'єрі приміщення, так і в сучасному дизайні квартири.

 

Покривала, пледи та накидки на крісла з розкішного мікровельвету – це чудовий варіант для прикраси будинку. Крім візуальної привабливості, полотно надійно захистить меблевий гарнітур від утворення плям і подряпин, які можуть створити коти та інші тварини.
Мікровельвет широко поширений і при пошитті аксесуарів. Унікальні сумочки, розкішні гаманці, привабливі прикраси на волосся – все це та багато іншого можна виготовити з текстильного матеріалу.

Які є текстури тканини мікровельвет?

 

Мікровельвет – це полотно, яке має дві різні текстури на лицьовій та виворітній поверхнях. Зовнішня сторона покрита спеціальним рубчиком, який забезпечує приємний перелив кольору, щільність тканини та легкість у використанні. При цьому виворітна сторона матеріалу відрізняється гладкістю, не схильна провокувати подразнення навіть на чутливій шкірі. За рахунок рубчика, навіть однотонний мікровельвет привабливо переливається на сонячному світлі та створює грайливий настрій.

Види та особливості мікровельвету

 

Серед основних видів мікровельвету можна відзначити текстильний матеріал із натуральним складом, а також тканину із синтетичними нитками у складі. Обидва вони гарні, але по-своєму. Полотно з натуральним складом виглядає просто розкішно, грайливо переливається на сонце, а ворс на лицьовій поверхні максимально ніжний і тактильно приємний. При цьому синтетичне полотно надовго зберігає цілісність, легко очищається в домашніх умовах і має значно нижчу ціну. Вибір тканини за складом залежить лише від переваг та фінансової спроможності покупця.

Характеристики та склад

 

  • Мікровельвет має високий рівень щільності та міцності;
  • Матеріал легко піддається впливу синтетичних барвників і тому в асортименті можна зустріти будь-який відтінок;
  • Мікровельвет приємний на дотик, має приємний рубчик з ворсом на лицьовій стороні, і гладку поверхню на виворітній;
  • Тканина універсальна у використанні, можна пошити як предмети одягу, так і речі із сфери побутового текстилю;
  • Мікровельвет з натуральним складом добре пропускає повітря та дозволяє шкірі повноцінно дихати;
  • Полотно відрізняється довговічністю, не схильне до розривів та механічних пошкоджень.

 

 

Переваги та недоліки тканини

 

Переваги полотна були перераховані вище, їх багато і за це мікровельвет вже давно не втрачає актуальності та популярності у покупців. Але не варто забувати, що декоративне полотно має свої недоліки, які також варто враховувати при виборі. Мінусами мікровельвету вважаються:

  1. ★ Через нестандартну зовнішню текстуру, полотно схильне до накопичення пилу та швидкої забрудненості.
  2. ★ Матеріал з натуральним складом, після прання схильний до зсідання. Таку властивість варто враховувати заздалегідь, перед розкроєм мікровельвету для пошиття одягу.
  3. ★ Полотно досить вибагливе у догляді.

Рекомендації щодо догляду за мікровельветом

 

Безпечний метод очищення мікровельвету залежить від складу тканини. Полотна, у складі яких є натуральні волокна, варто прати з виворітного боку. Краще вибирати метод ручного прання у теплій воді. Синтетичний мікровельвет можна прати руками або в пральній машині, температура води при цьому не повинна перевищувати 30 градусів. При пранні виробів із мікровельвету варто вибирати миючі засоби, у складі яких відсутні компоненти з агресивним впливом.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 10.09.2021