роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Тканина ріп-стоп у військовій сфері: особливості та види матеріалу2023-02-01Тканина виготовлена і складається з поліуретану та покриттів з ПВХ, які надають їй водонепроникні властивості (особливо для сумок та курток), велику м
Тканина ріп-стоп у військовій сфері: особливості та види матеріалу

Тканина ріп-стоп у військовій сфері: особливості та види матеріалу

Ріп-стоп є тканиною у вигляді сітки. Це може бути 100% бавовна або синтетика. Нитки основи та утка, присутні у його структурі, призначені для забезпечення його міцності та запобігання розширенню можливого розриву. Тканина виготовлена і складається з поліуретану та покриттів з ПВХ, які надають їй водонепроникні властивості (особливо для сумок та курток), велику міцність та захист від плям при використанні.

При виробництві тканини ріп-стоп застосовується спеціальна технологія армування, що робить її міцною. Таким чином, армуючі нитки переплітаються через рівні проміжки часу від 5 до 8 міліметрів, надаючи матеріалу тонкий та легкий вигляд. Співвідношення міцності та ваги тканини ріп-стоп дуже пристойне. Тому це дуже цікаво для дій, які можуть спричинити сльози.

Тканина також підходить для всіх типів клімату. Як сировина використовуються бавовна, шовк, поліестер, поліпропілен та нейлон, вміст яких обмежений. Він водо- та вогнестійкий. Таким чином, технічно це тканина з нульовою пористістю, тобто через неї не може пройти ні вода, ні повітря.

Військова тканина ріп-стоп є дуже популярним матеріалом завдяки всім перевагам, пов'язаним із ним. Ця тканина найбільш популярна через те, що її дуже важко розірвати, і відколи вона була вперше представлена на ринку, люди використовують її в різних галузях промисловості по всьому світу, від виготовлення військової форми до виготовлення парашутів і туристичне обладнання.

Як вибрати ріп-стоп для військової форми? Основні тонкощі при виборі

Матеріал, залежно від потреби, може додатково оброблятись спеціальними просоченнями. Особливо це стосується тканин, які швидко використовуються для виготовлення одягу військових і збройних сил.

Наприклад, полотна ріп-стопу, тканини військового призначення, продаються зі спеціальним маркуванням. Вона означає якість і щільність полотна, потрібно вибирати найкращий і гідний варіант.

Потім на маркуванні буде встановлено спеціальний значок, який свідчить про обробку тканини розчинами та просоченнями. В результаті висихання, матеріал набуває особливого рівня захисту від вогню, води, впливу хімічних реактивів.

Тканина для штанів карго може мати один вид обробки або відразу кілька, найкраще заздалегідь дізнатися про солдата, що конкретно йому потрібно.

Військова форма - це елемент обов'язкового одягу, спорядження солдата, в якому доводиться перебувати довгий час. Тому тканина повинна володіти особливо важливими властивостями та покращеною якістю.

Для точного та якісного визначення кращого полотна були проведені експерименти:

  • Випробування на зношування. Варто згадати, що спеціалісти навіть проводили спеціальний стрес-тест. В даному випадку абразивним камінням натиралися два види тканини. Лямбда-тканина зазнала швидкого і характерного розриву після деякого тертя. Тканина ріп-стоп із категорії нейлону щільністю 1,9 унції міцніша. Насамперед розв'язуються лише грубі нитки сітки, простір між стібками не відразу піддається зносу або стиранню. Саме ПУ покриття зникає за інтенсивнішого тертя.
  • Випробовування на водонепроникність. Випробовують дві тканини, мабуть, однакової структури. Перший має тенденцію вбирати більше води, а швидкість висихання відносно низька. Коли тканина ріп-стоп сохне дуже швидко, з поліуретановим покриттям вода не проходила крізь неї. Тому тканина ріп-стоп водонепроникна.
  • Випробування на прокол/розрив. Гостру деревинку послідовно насаджували на дві тканини. Дуже гострий шматок дерева легко проткнув іншу тканину, і розрив легко поширився по сітках. При цьому тканина ріп-стоп майже не прокололася. Техніка ріп-стоп грає роль в уповільненні поширення сліз. Короткі дроти сітки міцні та товсті та стійкі до проколів.
  • Випробування на вогнестійкість. Підпалювали одну за одною запальничкою дві зовні схожі тканини. Перший не спалахує, але швидко плавиться, а потім поширення полум'я відразу припиняється, як тільки немає впливу вогню. Що стосується тканини ріп-стоп, то вона спалахує, але не горить великим полум'ям. Це нейлоновий компонент, що плавиться при горінні.

Види ріп-стопу військового призначення

Нейлон ріп-стоп – легкий матеріал і це може здатися дивовижним з огляду на його міцність. Малюнок нитки робить тканину стійкою до розривів, але її також можна виткати таким чином, щоб тканина була настільки тонкою, що вона була майже прозорою. Невелика вага матеріалу робить його ідеальним для виготовлення туристичного спорядження, оскільки він досить міцний, щоб витримувати тяжкі навантаження без збільшення ваги цих вантажів. Якщо ви коли-небудь ходили в похід, ви оціните той факт, що ваші сумки, намети та одяг можуть забезпечити вам необхідний комфорт та підтримку, не збільшуючи вагу вашого спорядження. Під час виготовлення використовується технологія армування, що робить її дуже міцною. Сітка з більш менш великих проводів дозволяє отримати цей опір. Під час ткацтва нитки утка та нитки основи переплітаються через рівні проміжки.

Уточна нитка є ниткою, розташованою в напрямку ширини. Нитка основи укладена вздовж. Перетин двох ниток утворює тканину. Волокна, що використовуються для виготовлення ріп-стопа, можуть бути бавовняними, поліамідними, поліпропіленовими або поліефірними.

Кольори та текстури нейлонової тканини ріп-стоп

Ця тканина доступна в широкому діапазоні текстур та кольорів, що робить її ідеальною для різних цілей, включаючи одяг, прапори, туристичне спорядження, тканину для балаклав та навіть вітрила для яхт. Різноманітність текстур дозволяє виробникам вибирати тип відчуття, який їм потрібен для виробництва конкретних предметів, таких як одяг чи парашути. При виготовленні одягу виробники стежать за тим, щоб одяг був м'яким на шкірі, зберігаючи при цьому довговічність.

Нейлонова тканина ріп-стоп може бути водонепроникною, так і вогнестійкою і ці переваги роблять матеріал ідеальним для господарського, військового або вуличного спорядження. З цього матеріалу часто виготовляють уніформу пожежників, тому що він досить міцний, щоб витримувати суворі умови та не спалахує за наявності вогню.

Військовослужбовці і туристи часто піддаються впливу суворих погодних умов, таких як сніг і дощ, а водонепроникні властивості цього матеріалу гарантують, що ці люди не будуть наражатись на небезпеку або почуватися некомфортно через те, що холодна і волога погода просочується крізь ваш одяг та спорядження. Той факт, що цей матеріал також є повітронепроникним, робить його ідеальним для холодних та вітряних місць, оскільки повітря не зможе проникнути через одяг чи обладнання та викликати дискомфорт чи захворювання.

Цивільні та військові методи застосування полотна ріп-стоп

Спочатку розроблена для заміни шовку під час виробництва парашутів під час Другої світової війни, тканина ріп-стоп тепер використовується для виробництва різних видів продукції. Його можна знайти в туристичному спорядженні, наприклад, як тканина для рюкзака або спального мішка. Він також використовується у вітрилах повітряних куль. Він також присутній у військовому середовищі для створення одягу та спорядження. Дійсно, ця тканина була розроблена для того, щоб витримувати складні умови. Саме тому він є ідеальним союзником на будівельних майданчиках. Легкий та надзвичайно міцний робочий одяг Ripstop ідеально підходить для роботи з будівельними професіоналами.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 26.05.2022