роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
роздріб

0800 752 001

 
  • 0800 752 001
  • 044 229 5898
  • 067 318 93 00
  • 050 394 98 07
  • 063 192 55 38
Опт

0800 60 20 02

 
  • 0800 60 20 02
  • (044) 239 20 01
  • (050) 414 55 01
  • (067) 321 51 76
Кошик ( 0 )
Війна та медицина: які тканини найбільш надійні?2022-05-23Без медиків неможливо перемогти у війні та відбудувати здорову націю.
Війна та медицина: які тканини найбільш надійні?

Війна та медицина: які тканини найбільш надійні?

Медицина – одна з основних галузей, що має місце у військовій сфері. Без медиків неможливо перемогти у війні та відбудувати здорову націю. Медичні працівники на полі бою щодня борються за життя наших військових та солдатів армії, завдяки чому підтримують бойовий дух та забезпечують підтримку на фронті.

Варто зазначити, що лікування пацієнтів на полі бою або в гарячих точках колосально відрізняється від терапії у мирний час, тому одяг медичного працівника відрізняється. Використовуються більш щільні та міцні медичні тканини, які зберігають свою цілісність та міцність на довгий час.

Тканини для медичної уніформи перестали бути просто естетичним компонентом і стали визначальним фактором, коли йдеться про комфорт та безпеку медичного персоналу протягом тривалого робочого дня.

Оскільки важливість гарної тканини життєво важлива для них, щоб вони могли виконувати свої обов'язки з високим рівнем концентрації та не турбуючись про поширені проблеми, такі як розриви чи надмірне фарбування, останніми роками ми спостерігаємо зростання вимог до одягу в секторі охорони здоров'я, зробили деякі тканини актуальнішими, ніж будь-коли у виробництві медичної уніформи.

Ось чому фахівці мають носити уніформу, яка, крім квітів, що відображають здоров'я, радість та оптимізм пацієнта, також забезпечує захист фізичної недоторканності від можливості передачі хвороби під час їхніх робочих змін.

Військова медична тканина: найкращі варіанти

Ключ до будь-якої медичної форми сьогодні полягає у забезпеченні комфорту, хорошої повітропроникності, мобільності та, звичайно ж, здатності відштовхувати певні частинки чи рідини.

Існує безліч типів тканин і матеріалів, з яких можна виготовити уніформу відмінної якості, що має велику міцність і комфорт. Ми залишаємо вам найкращі варіанти:

Королівська тканина

Тканина Royalty складається з 50% поліестеру та 50% бавовни, що надає їй міцності та комфорту при виготовленні хірургічної уніформи. Крім того, цей тип тканини став неймовірно популярним у дизайні спідниць, штанів, суконь та фартухів завдяки великій різноманітності доступних кольорів.

Корсиканський репелент

Тканина Corsa Repellent, що складається з 68% поліестеру та 32% бавовни, як випливає з її назви, є одним із варіантів текстилю з найкращими можливостями для захисту лікарів, оскільки вона ефективно блокує проходження рідин, які можуть виділятися пацієнтом під час будь-якої медичної процедури.

В останні роки важливість забезпечення безпеки та презентабельного виду медичного персоналу стає все більш пріоритетним завданням. Ситуація, яка посилилася у зв'язку із нинішньою епідемією, яку переживає світ, і коли сектор охорони здоров'я є основним бар'єром чи «лінією битви», коли йдеться про боротьбу із цим вірусом. Через це Corsa Repelente стала однією з тканин, що найбільш широко використовуються для медичної уніформи при виробництві підкладок, хірургічних шапочок, медичних халатів і багатьох інших основних елементів медичної уніформи

Мікродок

Тканина Microdoc виготовлена із 100% поліестеру і є одним із найкращих варіантів тканини для чохлів аптечок та пошиття медичної форми. Оскільки крім того, що робить їх міцними, він забезпечує захист медичного персоналу завдяки своїй великій здатності відштовхувати рідини.

Фліс спанбонд

Залежно від сфери застосування медичні ЗІЗ (засоби індивідуального захисту) повинні бути повітропроникними та зручними в носінні, захищати медичний персонал від вірусів, бактерій та інших шкідливих речовин, перешкоджати проникненню рідин. Тому він часто складається з чистих нетканих матеріалів спанбонд або з комбінованих нетканих матеріалів спанбонд-мельтблаун. Фліс, що видувається з розплаву, в серцевині бере на себе функцію бар'єра або фільтра, у той час як фліс зі спанбонду повинен бути стабільним за розміром, міцним на розрив, стійким до стирання, вбираючим, вогнестійким і при цьому м'яким на шкірі.

Поліестер є одним з найпоширеніших матеріалів у сфері моди, і на те є вагомі та красиві причини: поліестер має багато переваг, не обтяжуючи гаманець. Саме тому синтетичне волокно часто використовується у найрізноманітніших тканинах, від спеціального верхнього одягу до базових речей на кожен день.

Саме простота поліестеру робить його однією з найпопулярніших тканин для одягу. Це тканина із синтетичних волокон. Надзвичайно дрібні пори надають штучному матеріалу високої щільності. Це робить його брудо- і водовідштовхувальним: типові властивості, які дають переваги поліестеру при виробництві верхнього одягу. Також ми часто стикаємося із синтетичним матеріалом у підкладці зимових пальт та курток. Тому що його структура виконує завдання збереження тепла.

Поліестер та його переваги – короткий огляд

Нескладний матеріал характеризується численними перевагами.

Переваги:

  • надзвичайно простий у догляді
  • водовідштовхувальний і тому швидко сохне
  • стабільність розмірів
  • не мнеться
  • легкий
  • ізоляція від вітру, вологи та холоду
  • практично не вицвітає хімічне забарвлення
  • мало ознак зношування навіть при частому використанні.

Бавовна

Особливості бавовняних тканин для військових футболок і медичних халатів полягає в тому, що бавовна є текстильним волокном рослинного походження, виробленим сімейством рослин, відомими як бавовник.

Це волокно росте в різних пропорціях навколо насіння рослини і може використовуватися в промисловому процесі виробництва тканин, будучи на сьогоднішній день найважливішим натуральним волокном у світі.

Бавовна зроблена з чистої целюлози, полімеру, що складається з молекул глюкози, який виглядає як білі цятки м'якої, пухнастої тканини, яка добре пропускає повітря, тому швидко вбирає вологу.

Це робить його ідеальним для тканин у жаркому та вологому кліматі, вони легкі, легко перуться та зручні.

Уніформа для медиків, особливо прифронтових, має бути з якісних матеріалів. Адже під час військових дій немає часу багато разів змінювати вигляд, перевдягати забруднений халат. Тому військові лікарі часто змінюють бавовняний халат на виріб із універсального матеріалу. Військових лікарів та медсестер часто можна зустріти у костюмі з ріп-стопу чи оксфорду, які вже багато років вважаються найкращими видами воєнізованого полотна. Але, як правило, такі медичні вбрання не забарвлені у білий колір, не мають необхідного рівня бактеріального захисту та не зовсім відповідають звичним нормам гігієни.

Автор:Текстиль КонтактТекстиль Контакт
Опубліковано: 23.05.2022